27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Horecaf: Nieuw contract Lodge niet tekenen

horecaWILLEMSTAD — De horecavakbond Horecaf heeft een oproep gedaan aan de werknemers van Kurá Hulanda Lodge om ‘geen enkel document te ondertekenen’.

Advertentie

- Advertentie -

Horecaf-voorzitter Kenneth Valpoort stelt deze oproep te hebben gedaan, nadat hij informatie had gekregen dat de werknemers vandaag verzocht zouden worden een bijeenkomst bij te wonen met het management van het hotel.

“Bij deze bijeenkomst zullen de werknemers verzocht worden om een document te ondertekenen waarin gesteld wordt dat het management het salaris van deze maand niet uit zal betalen”

, aldus de Horecafvoorzitter.
Er zou een brief aan de werknemers zijn opgesteld, ter ondertekening, waarin de overgang van het huidige bedrijf (Sandton, red.) naar een ander bedrijf – dat garant zal staan voor het salaris van de volgende maand – wordt aangekondigd.

“Ook wordt er informatie gegeven dat de werknemers formulieren moeten invullen om aanspraak te kunnen doen op de cessantia van de SVB”

, aldus Valpoort over de brief van het management waarvan de voorzitter meent dat ‘het tegen de regels van de arbeidswetgeving’ in zou druisen.

‘Uitzoeken’
Horecaf stelt zonder succes contact te hebben gezocht met het management van het hotel, om na te gaan wat van de voorgenoemde informatie klopt.

“Wetende dat het management de employés zou kunnen misleiden, doen wij een oproep om niets te tekenen en niet in de valse beloftes te trappen. Dit spel dat gespeeld wordt, is onacceptabel en tegen de legale procedures in.
Vandaar dat wij ook een oproep doen aan de sector Arbeid om uit te zoeken wat hier gaande is, opdat deze groep werknemers niet hetzelfde hoeft te doorstaan als de medewerkers van het Hotel Kurá Hulanda”

, aldus Valpoort.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | ‘ARC wordt niet serieus genomen’

Staten en ministers hebben weinig aandacht voor rapporten Willemstad - De Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) betreurt het dat op bestuurlijk niveau niet alle ministers een reactie geven op...
- Advertentie -
- Advertentie -