30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:26

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHoorzittingen Oostpunt verschoven naar januari

Hoorzittingen Oostpunt verschoven naar januari

35 ‘zienswijze-dossiers’ door ministerie van VVRP

WILLEMSTAD — De hoorzittingen, die inzake de ‘zienswijze procedure’ met betrekking tot de plannen van de overheid voor Oostpunt zullen plaatsvinden, worden naar januari verschoven. Dit laat de demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Dominique Adriaens, desgevraagd weten. Het ministerie heeft 35 zienswijze-dossiers ingeboekt.

Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld kon er volgens het ministerie geen bezwaar worden ingediend tegen de plannen en werd er een ‘zienswijze procedure’ gehanteerd.
Deze procedure wordt overigens door verschillende milieuorganisaties en juristen als ‘onrechtmatig’ omschreven.
De overheid heeft eerder middels advertenties aangekondigd dat er na het verstrijken van de 30-dagen termijn van de zogenoemde zienswijze procedure hoorzittingen zouden plaatsvinden.
Hierbij worden degenen die tijdig een ‘zienswijze’ hebben ingediend, in de gelegenheid gesteld om deze mondeling nader toe te lichten.

“Er is om drie redenen besloten om deze zittingen te verschuiven.
We zijn nog op zoek naar een aantal commissieleden wier expertise op het gebied van Natuur en Ruimtelijke Planning ligt.
De commissie zal in totaal uit vijf leden worden gevormd.
Verder heeft het ook met de begroting te maken, want deze commissie dient natuurlijk ook uitbetaald te worden.
Ook hebben wij gemeend dat het in verband met de vakantieperiode beter is om het geheel naar januari te verschuiven”

, aldus de minister.
De minister kon niet zeggen of de commissie uit leden van lokale bodem zou worden gevormd of dat er wellicht mensen uit het buitenland zouden worden aangetrokken.
‘Nog geen advies’ Minister Adriaens laat verder weten nog in afwachting te zijn van juridisch advies over de door de overheid gehanteerde zienswijze procedure.

Helaas heeft de dienst Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ) op ons verzoek nog geen advies uitgegeven.
We willen natuurlijk ook graag weten waarom er specifiek voor deze procedure is gekozen. Daar moet duidelijkheid over komen.
Anderzijds heeft het ministerie van VVRP wel begrip en net als alle andere ministeries en diensten te kampen met onderbezetting ten gevolge van de aanwijzing.
Alles duurt nu wat langer”

, aldus Adriaens.
De ontwerp-Landsverordening zal na beoordeling van de zienswijzen en hoorzittingen aan de Staten ter goedkeuring worden aangeboden.
De parlementsleden kunnen vervolgens tijdens de behandeling van het vraagstuk om extra toelichting van de minister vragen.
De minister liet verder weten dat er ‘zeker twee zienswijze dossiers’ niet in behandeling zijn genomen, omdat deze niet voorzien waren van een bewijs van inschrijving en als incompleet werden aangemerkt.

“Naar mijn weten gaat het om zeker twee incomplete dossiers, maar het kunnen er mogelijk meer zijn”

, aldus de minister.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties