30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 18:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoogenlaag | Doelman Eloy Room tekent voor twee seizoenen bij PSV

Eloy Room maakt overstap naar PSV

ARNHEM-EINDHOVEN – Doelman Eloy Room maakte vandaag toch de overstap van Vitesse naar PSV. De 28-jarige doelman kwam de afgelopen vijftien jaar uit voor de Arnhemmers.

Room had nog een contract tot medio 2018, maar kiest nu voor een overstap naar PSV, waar onder meer oud Vitesse-speler Marco van Ginkel speelt.

CURACAO
De in Nijmegen geboren doelman kwam in 2002 naar de Vitesse Voetbal Academie. Op 8 maart 2009 maakte Room zijn debuut in de A-selectie in de uitwedstrijd vs FC Volendam. Na een verhuurperiode van een half jaar bij Go Ahead Eagles, werd Room gedurende seizoen 2014|2015 eerste doelman bij Vitesse. Room, die vanaf 2015 ook uitkomt voor het nationale team van Curaçao, won afgelopen seizoen met Vitesse de KNVB Beker.

- Advertentie -

UITDAGING
Room hield weliswaar een goed gevoel aan Vitesse over, maar is nu toch blij de overstap naar Eindhoven te kunnen maken. ,,Ik heb schitterende jaren gehad bij Vitesse. Eerst jarenlang in de voetbalacademie en de afgelopen seizoenen als eerste doelman. Het winnen van de beker is voor iedereen, dus ook voor mij, een absoluut hoogtepunt. Ik wil iedereen binnen Vitesse bedanken voor de prachtige jaren en wens de club natuurlijk veel succes.”

PASVEER
Technisch directeur van Vitesse, Mo Allach gunt de doelman de overstap, maar speelde al wel in op het vertrek van de doelman. ,,We wisten dat er een kans was dat Eloy deze zomer zou vertrekken. Daarop hebben we vroegtijdig ingespeeld met het aantrekken van Remko Pasveer. Hoewel Eloy niet hoefde te vertrekken, gunnen wij hem als een door de club opgeleide speler deze stap als geen ander. We wensen Eloy veel succes in zijn verdere carrière.”

COMPLIMENT
Nadat hij zijn contract had getekend gaf hij voor de camera van PSV-TV tekst en uitleg. ,,Het is allemaal heel snel gegaan, Ik ben blij dat de handtekeningen zijn gezet. De interesse kwam, vervolgens zijn de clubs om de tafel gegaan, zijn eruit gekomen en vanaf gisteren is het vervolgens snel gegaan. Persoonlijk ben ik er ook met PSV uitgekomen en nu sta ik hier. Om hier te gaan tekenen was een samenloop van factoren. Het is voor mij een compliment. PSV is een grote club, maar ik heb het ook zeker goed naar mijn zin gehad bij Vitesse, maar het was tijd voor een nieuwe stap. Ik denk dat de club goed bij mij past en ik heb zin in deze nieuwe uitdaging, dus ik hoefde er niet heel lang over na te denken.”

GOED GEVOEL
Room zal in Eindhoven de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Jeroen Zoet. ,,Natuurlijk weet ik dat Jeroen hier al lang zit en de eerste keeper is. Maar ik ga gewoon die concurrentiestrijd aan. Het zal zoals altijd gewoon een gezonde strijd gaan worden. Zo gaat dat in het voetbal, helemaal als je bij een topbclub zoals PSV komt. En daar is niets slecht aan.” Room ziet zijn nieuwe club als een hele grote club. Dat spreekt voor zich. De club is een begrip in Nederland en ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mag gaan maken.” Room kwam tot zijn uiteindelijke besluit in samenspraak met zijn familie en zaakwaarnemer. ,,Een dergelijk besluit neem je met zijn allen. Natuurlijk ben ik uiteindelijk degene die de knoop moet doorhakken, maar zoals ik al zei, was ik er vrij snel uit. Het gevoel was direct goed en dat was voor mij het belangrijkst. Dan komt de rest ook wel goed.”

- Advertisement -

Bron: Hoogenlaag

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Volgens Brian S., “Om 2de keeper te worden lijkt een nieuwe trent voor Nederlandse keepers te worden.”

  Onvoorstelbaar dit nadat ik alle moeite heb genomen om uit te leggen dat Eloy Room grote kans maakt om eerste doelman bij PSV te worden.

  Blijkbaar heeft Mossel nooit van Gullit, Rijkaard, Kluivert, Bogarde, Seedorf enz. enz. gehoord. Allemaal donkere spelers die in het Nederlands elftal hebben gespeeld.

 2. Het is goed nieuws dat deze loser niet meer bij ons cluppie mee doet, elke keer die blunders, word je niet goed van, blij dat hij naar die afglijdende amateur afdeling 1e klas zondag voetbal is gegaan, en wat betreft het nederlands elftal, daar mogen alleen macamba’s onder de lat staan Plasje.!.?

 3. Dit is geen goed nieuws voor het Curacaosche elftal. Voetballers in Nederland zullen nu twee keer nadenken voordat ze besluiten om voor Curaçao uit te komen.

  De kans is groot dat Room eerste doelman bij PSV wordt want de nummer 1 doelman van PSV, Jeroen Zoet staat in de belangstelling van Benfica uit Portugal op dit moment.

  Aangezien Jasper Cillessen bij Barcelona op de bank zit en Kenneth Vermeer weer geblesseerd is, heeft Room de kans om in het Nederlandse elftal te komen zelf verpest door voor Curacao te kiezen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -