30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 17:12

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHoofdmotto streven naar excellentie

Hoofdmotto streven naar excellentie

Benchmark stelt zich voor

Alex Cabañas

WILLEMSTAD — Benchmark Hospitality International, de nieuwe beheerder van het hotel Santa Barbara Beach & Golf Resort Curaçao, die het afgelopen weekeinde met 26 man uit de Verenigde Staten (VS) het management van Santa Barbara Beach & Golf Resort Curaçao overnam, stelt naar ‘excellentie’ te streven en zich op de lokale markt als het ‘beste’ resort te willen onderscheiden.

Het resort ondergaat momenteel een huisstijlverandering

De beheerder stelde zich gisteren middels een persconferentie aan de gemeenschap voor:

“We zijn de afgelopen dagen warm verwelkomd, ook door het personeel, en zijn trots deel uit te mogen maken van dit prachtige resort. Het personeel heeft zich onvervalst en innemend getoond. Waar Benchmark voor staat is het leveren van een uitzonderlijk niveau van dienstverlening. Deze overgave moet uiteindelijk uit de werknemers zelf komen en heeft niet per definitie met training of bezetting te maken. We hopen dan ook dat het personeel zich de Benchmark filosofie en standaarden toe zullen eigenen en van het bedrijf zullen gaan houden”

, aldus Alex Cabañas, President Business Development & Finance van Benchmark.
Hij laat weten geen vergelijkingen te willen trekken met het management van Hyatt waar zich de eigenaren van het resort, de Santa Barbara Hospitality NV, ontevreden over hebben getoond.
Het resort zou onder het management van Hyatt haar doelstellingen voor de inkomsten van 2011 met bijna 12 miljoen dollar hebben gemist.
De bezettingsgraad zou voor dat jaar ongeveer 22 procent onder de verwachtingen zijn uitgevallen, waarna zowel de inkomsten als de bezettingsgraad van 50 procent, ook in 2012, lager dan gepland uitviel.

“Ik kan wel vertellen dat wij een zeer agressieve marketingstrategie hanteren en ik denk dat dat ook de reden is waarom de eigenaar ons voor het beheer heeft benaderd.
Het ging niet goed en we moeten ons nu op de markt zodanig differentiëren dat we gewoonweg de beste worden.
Ondanks de prachtlocatie is het bieden van een slaapplek in een mooie omgeving met een ‘meer van hetzelfde’-houding, gewoonweg niet voldoende.
Vandaar dat we met een agressievere aanpak moeten komen om ons te onderscheiden en het geheel tot een winstgevende onderneming om te draaien”

, aldus Cabañas die vandaag weer naar de VS vertrekt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties