29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Honkbalsite | Honkbalwedstrijd tegen Cuba geschrapt

HomeMediaHonkbalsite | Honkbalwedstrijd tegen Cuba geschrapt

Rogier van zon

Spelers Kalian Sams (links) en Andruw Jones (rechts) en manager Hensley Meulens op de foto met de drie ministers.
Spelers Kalian Sams (links) en Andruw Jones (rechts) en manager Hensley Meulens op de foto met de drie ministers.

Voor de tweede dag op rij is de vriendschappelijke wedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijk en Cuba afgelast. Opnieuw werd het westen van Cuba geplaagd door hevige regenval, waardoor het Estadio Latinoamericano ook vandaag onbespeelbaar was.

Besloten werd om de wedstrijd definitief niet meer te spelen.

Een groep van zestien honkballers uit de Nederlandse hoofdklasse, de Curaçaose competitie en de Amerikaanse Minor League was afgelopen weekeinde in het kader van de Nederlandse handelsmissie afgereisd naar Cuba.

Onder leiding van manager Hensley Meulens zou het team, met tien spelers die in november nog deelnamen aan de Premier 12, een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het nationale team van Cuba. Bovendien zouden Andruw Jones, Kalian Sams, Gianison Boekhoudt en Sharlon Schoop deelnemen aan een Homerun Derby tegen vier van de sterkste slagmannen uit de Cubaanse Serie Nacional.

Onstuimige weer

Gisteren gooide het onstuimige weer in Havana al roet in het eten. De wedstrijd in het Estadio Latinoamericano moest worden uitgesteld en werd verplaatst naar vanmiddag om 13.30 uur lokale tijd. Maar ook nu was het noodweer dat het westen van het eiland teistert niet verdwenen en moest na overleg tussen beide teams uiteindelijk worden besloten het vriendschappelijke duel van vijf innings definitief af te gelasten. Ook de Homerun Derby kan door de hevige regenval niet worden gespeeld.

Daarmee hebben de honkballers van het Nederlands Koninkrijk de kans mis gelopen om historie te schrijven. De selectie van manager Hensley Meulens zou de eerste ploeg met profspelers uit de Amerikaanse Minor League zijn, die een wedstrijd speelt in Cuba sinds het bezoek van Baltimore Orioles in 1999. De wedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijk en Cuba zou worden bijgewoond door minister Ploumen.

Officiële interland

In plaats van een honkbalwedstrijd te spelen hebben vertegenwoordigers van de Nederlandse en Cubaanse honkbalbond vanmiddag gesproken over mogelijkheden om de onderlinge verhoudingen te versterken. Ook werd de wens uitgesproken om de wedstrijd in de toekomst alsnog te spelen.

In plaats van een vriendschappelijke wedstrijd van vijf innings kan dat dan mogelijk een officiële interland worden om aandacht te vestigen op de wens om honkbal terug te krijgen op de Olympische Spelen.

Ontmoeting

Na de afgelasting van gisteren hadden de honkballers in Hotel Nacional de Cuba alsnog een ontmoeting met de Nederlandse minister, haar collega van Curaçao Eugene Rhuggenaath en Alfonso Boekhoudt, de gevolmachtigd minister van Aruba. De selectie ging met de functionarissen op de foto en overhandigde gesigneerde honkbalshirts van het Nederlands Koninkrijksteam.

Morgen wordt de succesvolle Nederlandse handelsmissie in Cuba afgesloten. In de ochtend vinden de laatste netwerkevenementen en seminars plaats, waarna de delegatie om 17.20 uur lokale tijd vanuit Havana terugvliegt naar Amsterdam.

BRON:HONKBALSITE

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties