30 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Holloway-verdachte vluchtte na misser politie

Bron: Novum; NBC

Man die andere toeriste aanviel, werd vrijgelaten

- Advertentie -

hollowayDoor een blunder van de Arubaanse politie kon een man, die mogelijk te maken had met de verdwijning van Natalee Holloway, vluchten naar Zuid-Amerika. Dat meldt het Nederlandse tv-programma Brandpunt Reporter in de uitzending van vandaag.

Het gaat om een man die in de week voor de verdwijning van Natalee probeerde een andere Amerikaanse toeriste, Tracey Allan, op een Arubaans strand mee te sleuren naar zijn auto.
De man die alleen een lang shirt droeg, probeerde haar minutenlang mee te trekken en dreigde een steen tegen haar hoofd te slaan, toen ze weerstand bood.
Dat blijkt uit het verhaal dat Allan destijds ook deed bij een show van het Amerikaanse NBC.

Archieffoto van Joran van der Sloot (R) bij het verlaten van de rechtbank in Oranjestad, na zijn arrestatie voor betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. © epa.
Archieffoto van Joran van der Sloot (R) bij het verlaten van de rechtbank in Oranjestad, na zijn arrestatie voor betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. © epa.

De jonge vrouw was ervan overtuigd dat hij van plan was haar te verkrachten, maar ze wist te ontkomen.
Tracy zat in hetzelfde hotel als waar Holloway destijds verbleef en de aanval gebeurde negen dagen voor haar verdwijning op hetzelfde strand dat Joran van der Sloot noemde in een van zijn verklaringen.
De Nederlander beweerde Holloway daar slapend te hebben achtergelaten.

Aangifte
Allan deed direct aangifte na de aanval.
Ze liet weten in de NBC-show dat haar aangifte en tips nooit serieus zijn behandeld.
Pas enkele maanden na de verdwijning van Holloway werd haar gevraagd mee te werken aan een compositietekening.

Vanavond in het programma wordt duidelijk dat deze man door de politie in Aruba is opgepakt, waarna Allan hem identificeerde, maanden na de aanval in 2005.

“Enkele weken daarna belde een Arubaanse politieman me dat ze hem opgepakt hadden, maar dat hij weer vrij was gelaten en dat hij naar Colombia was gevlucht”, vertelt Allan.

Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigt het verhaal. De man werd aanvankelijk aangehouden voor een ongeldige verblijfsvergunning.
Hij werd niet herkend door de Arubaanse autoriteiten.
Peter Blanken, officier van justitie op Aruba, laat in het programma weten alsnog de mogelijkheid van een internationaal opsporingsbevel te willen bekijken.

Politiedossier
Het programma wist de hand te leggen op het politiedossier en dook nog eens in de zaak. Aan het holloway171013programma werkten misdaadjournalist Wim van de Pol en journalist Vincent Verweij mee.
Die laatste stelde eerder dat de mediahype rond Van der Sloot het zicht op de ware gebeurtenissen in de fatale nacht heeft versluierd.
Het politieonderzoek zou daardoor niet goed uitgevoerd zijn.

Justitie staarde zich blind op Van der Sloot, andere verdachten werden nauwelijks onderzocht.
Dit voorjaar was bij VPRO’s Medialogica al hun documentaire te zien over de zin en de onzin die de media over de zaak naar buiten brachten.
In november verschijnt hun boek ‘Dossier Holloway’.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -