30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Hoge verwachtingen’

HomeMediaAD | ‘Hoge verwachtingen’
Eugene Rhuggenaath terug van weggeweest
Eugene Rhuggenaath terug van weggeweest

Willemstad – Na zes jaar niet in de politieke arena te zijn geweest, is Eugene Rhuggenaath (45) – ooit gezien als de kroonprins van voormalig PAR-leider Emily de Jongh- Elhage – terug van weggeweest.

Hij is weer lid van de PAR en op 30 november wordt hij door de gouverneur beëdigd als de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling. ,,De verwachtingen voor mij als Economieminister zijn hoog”, zo geeft Rhuggenaath – in een interview tegenover het Antilliaans Dagblad te kennen.

Rhuggenaath heeft in zijn afwezigheid de ontwikkelingen op Curaçao nauwgezet gevolgd.

,,Ik heb altijd gezegd dat ik het zou overwegen als er een beroep op mij gedaan zou worden om een bijdrage te leveren. Toen kwam het moment waarbij het land stabiliteit nodig had en een telefoontje van Zita (Jesus- Leito, red.). Ik besloot de uitdaging aan te gaan.”

Dat hij de komende tien maanden voor een grote uitdaging komt te staan, staat vast: van economische groei is de afgelopen jaren nauwelijks tot geen sprake geweest.

,,We moeten nu de krachten zien te bundelen om voor economische groei te zorgen die bovendien ook nog duurzaam zal zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken als alle partijen samenwerken.”

Voor zijn nieuwe functie als Economieminister moet Rhuggenaath prioriteiten gaan stellen.

,,We hebben slechts tien maanden de tijd. We zullen aandacht besteden aan alle gebieden maar moeten tegelijkertijd kijken naar wat er concreet gerealiseerd kan worden in deze korte periode”,

aldus Rhuggenaath tegenover deze krant. Een van de prioriteiten is het masterplan toerisme, een plan dat in opdracht van voormalig minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (PAIS) is opgesteld. Rhuggenaath laat weten dankbaar te zijn voor de basis die door Palm en zijn voorganger Steven Martina is gelegd.

,,Dankzij hen liggen er nu plannen op tafel, waaronder dit masterplan toerisme. Nu is het zaak dat we gaan kijken in hoeverre dit op dit moment kan worden uitgevoerd. Dat zal in deze korte tijd de focus zijn.”

Andere prioriteiten die Rhuggenaath zichzelf heeft gesteld, zijn de verbetering van het investeringsklimaat op het eiland, de ontwikkeling van de haven, de maritieme sector en de luchthaven.

,,Economische ontwikkeling moet hier loskomen zodat wij er profijt uit kunnen trekken.”

Hier vallen ook bedrijven als de Curaçaose Dokmaatschappij onder en de plannen om een tweede Megapier te bouwen.

,,Deze plannen verkeren reeds in een vergevorderd stadium. Nu moeten ze worden uitgevoerd.”

Als gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme is Rhuggenaath ooit begonnen met de zoektocht naar een strategische partner voor de Curaçaose Dokmaatschappij. Die strategische partner moet er nu komen, aldus Rhuggenaath.

,,Het heeft al te lang geduurd. In de komende tien maanden moet een strategische partner voor het Dok geconcretiseerd worden.”

Om de vraag of Rhuggenaath met de volgende verkiezingen in 2016 op de lijst van de PAR staat, moet hij hard lachen.

,,Ik maak deel uit van de PAR. Ik word namens de PAR minister. De focus ligt voorlopig bij de komende tien maanden. We hopen in die periode de steun te krijgen om voor continuïteit te kunnen zorgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties