26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoge straf blijft voor quadmoord

rechtbankWillemstad – Een in eerste aanleg veroordeelde man krijgt in hoger beroep een even hoge straf opgelegd van 20 jaar en 9 maanden voor doodslag, ontsnapping en ontvoering.

,,Al schietend met een machinepistool uit een rijdende auto, raakte hij het slachtoffer die reed op een quad dodelijk.
Het incident vond plaats op de Rooseveltweg.
Ook ander tegemoetkomend verkeer werd geraakt, een kogel werd gevonden in de portier van de bestuurder”

, zo doet het Hof verslag in het vonnis.
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep omdat het Gerecht in Eerste Aanleg niet oordeelt dat er een poging tot doodslag is bij de andere weggebruiker die ook werd geraakt.
Maar ook in hoger beroep wordt poging doodslag niet bewezen verklaard.

,,Toen het slachtoffer voorbij de auto was gereden heeft de verdachte via de raamopening aan de bijrijderszijde van de auto nogmaals meermalen op het slachtoffer geschoten.
Gedurende deze schietpartij is de auto waarin de verdachte zich bevond met dezelfde snelheid door blijven rijden.

- Advertentie -

Op het wegdek van de plaats delict zijn 15 hulzen zijn aangetroffen.
De medeverdachte heeft verklaard dat hij, optredende als bestuurder van deze auto, in zijn auto later ten minste acht hulzen heeft aangetroffen.
Hieruit kan worden afgeleid dat de verdachte met het betreffende vuurwapen ten minste 23 maal op het slachtoffer heeft geschoten.
Het Hof stelt verder vast dat een witte Toyota Yaris en een witte vrachtauto tijdens de schietpartij de auto uit tegenovergestelde richting zijn gepasseerd.
Uit technisch onderzoek is gebleken dat eerstgenoemde auto een kogelperforatie in het linker voorportier had en dat de vrachtauto een kogelinslag aan de linkerzijde van de voorbumper, een kogelperforatie aan de binnenzijde van het achterspatbord en een uitschotperforatie in de laadbak.
Maar, zo staat in het vonnis:

,,Op grond van het dossier kan niet worden vastgesteld wat de schietrichting en de schiethoogte is geweest ten opzichte van de inzittenden van de auto en vrachtwagen.
Uit het dossier met betrekking tot de auto is niet vast te stellen waar de kogelperforatie zich precies in het linker voorportier bevindt en hoe de kogel zich bewogen heeft ten opzichte van de bestuurder.
Met betrekking tot de vrachtauto is evenmin vast te stellen waar de kogelinslag en kogelperforaties zich exact bevinden ten opzichte van de zitplaats van de bestuurder en hoe de kogels zich bewogen hebben.
Gelet hierop kan het Hof niet vaststellen dat de verdachte door te handelen als hij deed, bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat een van de inzittenden van deze passerende auto’s dodelijk, dan wel met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, geraakt zou worden.”

 Dader was voortvluchtig

Een groot deel van de gepleegde feiten heeft de verdachte gepleegd terwijl hij voortvluchtig was.
Hij wist namelijk te ontsnappen uit de politiebus die hem vervoerde van de gevangenis naar de rechtszaal.
Behalve dat de man veroordeeld wordt voor doodslag, heeft hij ook de zus van de medeverdachte gedurende langere tijd van haar vrijheid beroofd.
Hij heeft haar voor de ogen van haar vijfjarige dochter uit huis gesleurd en meegenomen in een auto en haar vervolgens gedwongen urenlang op blote voeten in onherbergzaam gebied te lopen.
Ook heeft hij haar mishandeld en bedreigd.
Ook heeft de verdachte een beveiligingsmedewerkster bedreigd, vuurwapens voorhanden gehad, een auto gestolen en goederen vernield.
De verdachte heeft daarmee geen enkel respect getoond voor de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn medemens en hun eigendommen.
Het Hof houdt voorts rekening met het psychiatrisch rapport en neemt de bevindingen en conclusies hieruit over.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -