HOF | Snelrecht plunderingen 24 juni 2020

De snelrecht zittingen worden 23 juli as voortgezet met zaken tegen nog 5 verdachten.

Willemstad – Vandaag, 14 juli 2020, heeft het gerecht in eerste aanleg een man van 19 en een vrouw van 23 veroordeeld voor diefstal bij Connections in Otrobanda en inbraak bij Multitronics op Salinja, gepleegd tijdens het oproer op 24 juni.

De man, een scholier die in verband met jeugdige leeftijd en zijn persoonlijkheid is berecht als minderjarige, kreeg een jeugddetentie opgelegd van 180 dagen, waarvan 160 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur.

De vrouw, moeder van een kind van 5, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk en eveneens een werkstraf van 120 uur.

Samen moeten zij een bedrag van ongeveer Naf 4.000,- aan schadevergoeding betalen aan Multitronics.

Afgelopen vrijdag werden al 11 anderen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de plunderingen op 24 juni. Hun straffen varieerden van 6 weken gevangenisstraf, waarvan 4 voorwaardelijk, tot 6 maanden onvoorwaardelijk.

De snelrecht zittingen worden op 23 juli aanstaande voortgezet met zaken tegen nog vijf verdachten.

Bron: Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

6 Reacties op “HOF | Snelrecht plunderingen 24 juni 2020

 1. De kleine dieven en vandalen zijn gepakt en berecht. En dat is goed. Nu nog de grote vandalen en dieven die het eiland gesloopt en de bevolking zo leeg gestolen hebben dat ze afhankelijk zijn geworden van buitenlandse voedsel hulp.

 2. Stelen uit een winkel en je krijgt straf maar als bestuurder of politici kan je wel duizenden guldens stelen en vrijwel niemand krijgt straf.

  Foei OM!

 3. Dat kind van 5 wordt met zo’n loeder eh… moeder ongetwijfeld de nieuwe Jacinta Constantia, de nieuwe Stella van Rijn of de nieuwe Anuschka Cova.

 4. Het plunderen van Girobank door Stephen Capella en zijn loeder eh… moeder in Panama is ook onbestraft gebleven.

  Dat van Margit de Freitas Bras ook.

  Idem dito Fraudelyne Wiels en Wacko Werner Wiels, die zelfs de Lolo van Soto en het opgewarmde lijk Liberia Peeters meenam op peperdure snoepreizen naar China.

 5. Curacao revisited

  Terechte opmerking Boos. 4.000 gulden boete: dat is het dagloon van Martis, Sluis, Lasten, de Geus, Romero, Reinald Curiel

 6. Kan iemand mij uitleggen wat nu het verschil is tussen het plunderen van een winkel of het (legaal) plunderen van de staatskas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *