28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 00:48

Laatste reacties

- Advertentie -

HOF | Loonvordering Tromp vs Centrale Bank afgewezen

Met vonnis

Loonvordering Tromp vs Centrale Bank afgewezen | Extra

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft in kort geding de loonvordering van de voormalige president van de Centrale Bank afgewezen.

T. stelde zich op het standpunt dat hij nog recht had op uitbetaling van drie maandsalarissen. De Bank had die maandsalarissen toegezegd in het kader van het ontslag van T., maar de Bank heeft dit bedrag verrekend met de door haar voorgeschoten nota’s van advocaten en belastingadviseurs.

- Advertentie -

Die nota’s hadden onder andere te maken met de strafrechtelijke procedure tegen T. die vorig jaar is gevoerd. Het Gerecht heeft nu geoordeeld dat de Bank die nota’s mocht verrekenen met het resterende salaris van T. Volgens het Gerecht kan T. zich niet beroepen op een brief van de toenmalige president a.i., waarin stond dat de Bank na afloop van alle procedures zou bekijken of de nota’s door T. zouden moeten worden terugbetaald. T. moet namelijk hebben geweten dat de president a.i. niet bevoegd was om zo’n toezegging te doen.

Ook vond T. dat hij nog recht had op een eindejaarsuitkering van in totaal bijna NAf 500.000, nu hij een dergelijk bedrag ook in de afgelopen jaren steeds heeft gekregen. Het Gerecht heeft ook die vordering afgewezen. Het is volgens het Gerecht nog onvoldoende duidelijk of T. daadwerkelijk recht heeft op een dergelijke eindejaarsuitkering.

Bij zoveel vragen kan een vordering in kort geding niet worden toegewezen.

2018 04 14 – Vonnis CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN CBCS vs Tromp by Black Lion on Scribd

- Advertisement -

Bron: Persbericht Gemeneschappelijk Hof van Justitie

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Dus Tromp kreeg niet 1,8 miljoen NAF per jaar, maar gewoon 2,3 miljoen !

  Heeft die man er ooit bij stil gestaan dat dit soort bedragen voor zo’n klein eiland werkelijk absurd waren ?
  Heeft die man er ooit bij stil gestaan hoeveel gezinnen zouden kunnen leven van dat bedrag ? Velen komen rond van nog geen 10,000 NAF per jaar, maar dit figuur vindt dat hij nog recht heeft op een bonus ?
  Voor wat ?

 2. Hoe kunnen we een minister die over bezuinigingen begint nog serieus nemen als tiran Tromp jarenlang een EINDEJAARSUITKERING van 500,000.00 heeft gehad??!!

 3. Da’s lef hebben. tiran Tromp, jarenlang schaamteloos 2 miljoen per jaar ‘verdiend’ hebben en dan ook nog eens een loonvordering durven instellen.

  Als je je boodschappen niet meer kunt betalen, of je ratvocaat Mirto Murrat, bel dan Taco Tara Asjes of je nicht Zus de Lannoy, door jou zonder vacatures en zonder sollicitatieprocedures in de hoogste salarisschalen aangenomen.

  Shame on you, Tromp!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -