HLN | President Trump noemt hoofdaanklager impeachmentproces een “corrupte politicus”

Adam Schiff, de hoofdaanklager van het impeachmentproces van Amerikaans president Donald Trump | Reuters

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag in een tweet de Democratische hoofdaanklager in zijn impeachmentproces, Adam Schiff, in hoofdletters zonder meer een “corrupte politicus” genoemd. Op NBC News zegt Schiff dat de tweet “bedoeld is als” een dreigement.

“Shifty Adam Schiff is een CORRUPTE POLITICUS, en waarschijnlijk een zeer zieke man. Hij heeft nog niet de prijs betaald, voor wat hij ons Land heeft aangedaan!”, zo luidt woordelijk de tekst.
Schiff: “Bedoeld als dreigement”

Tijdens een uitzending van de Amerikaanse televisiezender NBC werd Schiff gevraagd of hij Trumps tweet als een dreigement ziet. “Ik denk dat hij dat zo bedoeld heeft”, antwoordde Schiff daarop.

De Democraat Adam Schiff is hoofd van de zeven aanklagers in het impeachment-proces tegen Trump. Hij maakt net als de andere zes deel uit van het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden dat hem en de zes anderen heeft benoemd.

Een andere aanklager, Zoe Lofgren, noemde de tweet van Trump “heel ongelukkig”. “De president heeft de neiging om dingen te zeggen die bedreigend lijken”, reageerde de Democrate bij televisiezender CNN. Senator James Lankford, een Republikeinse partijgenoot van Trump, interpreteerde de tweet niet als “een doodsbedreiging”, zo reageerde hij op de televisiezender.

De Democraten willen de Republikeinse president afzetten wegens machtsmisbruik voor eigen politiek gewin en tegenwerking van het Congres.

Bron: he Laatste Nieuws.be

Een Reactie op “HLN | President Trump noemt hoofdaanklager impeachmentproces een “corrupte politicus”

  1. Abraham Mossel

    Adam schiff zijn ogen vallen er bijna uit als hij Trump de strop om zijn nek aandraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *