HLN | NBC ontslaat Trump na uitspraken over Mexicanen

Mexico boycot Miss Uiverse wegens Trump, NBC zet samenwerking stop | Foto AP

Mexico boycot Miss Uiverse wegens Trump, NBC zet samenwerking stop | Foto AP

Mexico stuurt geen kandidaat naar de eerstvolgende verkiezing van Miss Universe. Dat heeft het Mexicaanse tv-station bekendgemaakt dat de verkiezingen voor een kandidaat in het land organiseert. Reden is een uitspraak van vastgoedmiljardair Donald Trump.

Die omschreef eerder deze maand Mexicanen als drugsmokkelaars en verkrachters. De Amerikaanse zender NBC gaat de Miss USA en Miss Universe-verkiezing niet uitzenden, uit protest tegen beledigende uitlatingen van mede-organisator Donald Trump. Dat deed hij toen hij aankondigde een gooi te doen naar het presidentschap van de VS. Trump is een van de organisatoren van de verkiezing.

Vandaag kreeg de miljardair en tv-persoonlijkheid al een andere klap te verwerken. De Amerikaanse zender NBC besloot vanwege de uitspraak dat het de verkiezingen voor Miss USA en Miss Universe niet meer zal uitzenden.

“Ze sturen ons de probleemelementen. Ze hebben drugs bij zich, ze verhogen de criminaliteit, het zijn verkrachters”, aldus de omstreden miljardair. Trump wil een muur bouwen tussen de VS en Mexico.

Ook Univision, de belangrijkste zender voor de latino-gemeenschap in de VS, verbrak reeds alle banden met Trump.

De organisatie van Miss USA en Miss Univers is een samenwerking tussen NBC en Trump. Die laatste verwijt de zender nu “politiek correct” te willen zijn. Trump liet weten dat hij achter zijn uitspraak over Mexicanen blijft staan en dat hij overweegt NBC voor de rechter te slepen.

Bron: HetLaatsteNieuws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *