27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

HLN | Bolsonaro sluit mogelijke militaire interventie uit in Venezuela

HomeMediaHLN | Bolsonaro sluit mogelijke militaire interventie uit in Venezuela

JV | AFP/Het Laatste Nieuws.be

De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro | Reuters

De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, heeft uitgesloten dat hij een mogelijke militaire interventie in Venezuela zou steunen. Hij zei wel dat de “dictatuur” van Nicolas Maduro “serieuze problemen” veroorzaakt.

“Wij hebben daar geen belang bij. Brazilië gaat dat probleem steeds vreedzaam proberen op te lossen”, zei de extreemrechtse president zondag, in een interview op de Braziliaanse tv-zender Record.

“Ik heb gesprekken gehad met de autoriteiten van andere landen, ook over Venezuela. Ze vragen ons of Brazilië op een of andere manier deel wil zijn van een oplossing voor het probleem. Uiteindelijk zijn de Venezolanen onze broeders, en hebben ze serieuze problemen onder de dictatuur van Maduro”, zei de ex-militair, zonder te zeggen met welke landen hij gesproken heeft.

Interventie

Bolsonaro kreeg ook vragen over een artikel in de krant Folha de Sao Paulo gisteren. Daarin stond dat Colombia bereid zou zijn om Brazilië te steunen als het hielp om “Nicolas Maduro omver te werpen via een militaire interventie”. De krant citeert een hooggeplaatste in Bogota, die anoniem wil blijven. Maar de Colombiaanse regering ontkende officieel.

Bolsonaro zegt dat het onderwerp niet ter sprake kwam in zijn “protocollair gesprek” met de Colombiaanse president Ivan Duque.

Corruptieonderzoeker

Bolsonaro wil de prominentste corruptieonderzoeker van het land benoemen tot minister van Justitie. Hij zal rechter Sergio Moro de ministerfunctie aanbieden in zijn regering, zei hij vandaag aan de evangelische zender Record TV, in zijn eerste interview sinds zijn verkiezing. Moro zette als onderzoeksrechter vaart achter het onderzoek ‘Lava Jato’ (carwash), het grootste corruptieschandaal van Latijns-Amerika. Vorig jaar is ex-president Luiz Inácio Lula da Silva in eerste aanleg veroordeeld tot een celstraf in de corruptiezaak.

In de grootste economie van Latijns-Amerika zijn politici over de partijgrenzen heen betrokken in smeergeldaffaires. Het was in Brazilië jarenlang de gewoonte dat ondernemingen miljoenenbedragen betaalden aan politici en ambtenaren om lucratieve openbare aanbestedingen binnen te halen.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Het broei nest in die hoek word steeds groter, duurt niet lang meer of de pluris breekt daar uit, allemaal precidenten met een opleiding van nul coma nul en mavo 3 nep diploma’s .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties