Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

‘Het eiland heeft positieve aandacht nodig’

HomeMedia‘Het eiland heeft positieve aandacht nodig’

strand grote knip-2
‘Het eiland heeft positieve aandacht nodig’ | Foto | Grote Knip

WILLEMSTAD — Curaçao maakt kennis met het initiatief Copters en Cameras van de Curaçaose studenten Arnaud Scheper (21) en Jean-Jacques Sperwer (23). De schoonheid van het eiland staat centraal.

“Het eiland is mooi. En dat mogen de mensen ook eens zien.”

Op 19- en 20-jarige leeftijd vertrokken de achterneven Arnaud Scheper en Jean-Jacques Sperwer naar Nederland om te gaan studeren. Scheper studeert Small business & Retail management en Sperwer Scheepsbouwkunde. Beiden in Rotterdam. Het eiland Curaçao verliezen zij echter niet uit het oog. Integendeel.

“Iedereen weet dat het niet heel goed gaat met Curaçao. Maar dat betekent niet dat iedereen op straat moet lopen zonder een glimlach op het gezicht.”

Het duo doelt daarmee onder andere op de schietpartij bij Hato Airport. De studenten vinden het wel goed geweest met de negativiteit. Het eiland heeft volgens het duo positieve aandacht nodig.

“Het eiland is mooi. En dat mogen de mensen ook eens zien.”

Het initiatief

Met een zelfgebouwde copter vliegt het tweetal boven het eiland om de schoonheid van Curaçao in beeld te brengen. Sperwer:

“We hebben de perfecte copter weten te bouwen om mooie foto’s te kunnen schieten. Deze is speciaal gebaseerd op de wind van Curaçao. En dat zie je terug in de kwaliteit van het beeldmateriaal.”

Per vlucht worden zo’n 50 tot 75 foto’s in 10 minuten geschoten. Scheper: “Het is een grote selectie. Maar zo kom je wel aan aparte foto’s. We hebben bijvoorbeeld een beeld van een vogel die recht voor onze camera is vastgelegd.”

Het initiatief Copters and Cameras verspreidt zich razendsnel op het eiland. De studenten krijgen veel positieve reacties. Het doel voor hen is om iedereen te laten zien hoe mooi Curaçao kan zijn. De foto’s vallen bij de bewoners in ieder geval al in de smaak. Maar dat is volgens het duo nog maar het begin van alles.

“Het is goed dat mensen een krant in handen krijgen waar een keer geen slecht nieuws op de voorpagina staat. Een mooie foto van het eiland zorgt ervoor dat je een krant makkelijker doorbladert. En je dag begint ook nog eens beter”, weet Scheper.

Volgens het duo is de volgende stap om toeristen (de rest van de wereld) te bereiken. De studenten hebben het idee dat iedereen een slecht beeld heeft van Curaçao.

“De toeristen komen naar ons toe en doen hun verhaal. De schietpartij op Hato was onderwerp van gesprek. Ze vinden het erg dat zoiets in een kleine samenleving kan gebeuren.”

Bijzondere plekken

Door de mooiste plekken op het eiland te fotograferen en aan de bevolking te laten zien, wordt al dat negatieve nieuws even vergeten. Westpunt is volgens de studenten een geschikte plek om de cultuur van Curaçao in beeld te brengen. De schippershaven bij Westpunt typeert volgens Scheper het Antilliaanse leven. “Iedereen kent het daar wel. De echte vissers van het eiland. Hard werken en eerlijk geld verdienen!”

‘Het eiland heeft positieve aandacht nodig’
‘Het eiland heeft positieve aandacht nodig’

Het duo heeft onder andere bij de Sint Jorisbaai en Jan Thiel (aan het Spaanse Water) mooie foto’s gemaakt. Naar eigen zeggen hebben ze alle plekken op het eiland wel gehad. En toch blijft het iedere keer weer de moeite waard om die te blijven fotograferen. “Het beeld is telkens anders. Nu is het overal droog, maar in december regent het meer en dan zie je groen”, vertelt Scheper.

Hobby

Het initiatief Copters en Cameras wordt vooral gezien als een hobby. Het valt volgens de achterneven goed te combineren met hun opleiding in Nederland. De studenten hebben zelfs tijd om eens in de drie maanden terug te gaan naar hun geboorteland. De tickets worden betaald met de opbrengsten van het initiatief.

Ook wordt het geld gebruikt om de copter te onderhouden en om benzine te betalen, zodat ze zich kunnen verplaatsen op het eiland. Het maken van winst is volgens hen niet aan de orde.

Maandag vliegen de studenten naar Nederland om vervolgens in december weer terug te komen.

“Ons doel is nog niet bereikt, maar langzamerhand komen we er wel”, besluit Sperwer.

Bron: Amigoe

door Ben van der Heijden

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties