31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 14:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Hernandez: Rechter verdraait woorden

Accountant vindt vonnis in zaak Goede-UNA ondeugdelijk

WILLEMSTAD — Het vonnis in de bodemzaak van Goede tegen de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) is ondeugdelijk. Dat stelt accountant Terry Hernandez, die van de rechter een flinke tik op de vingers heeft gekregen. Volgens Hernandez onderbouwt de rechter de conclusies, waarmee hij het rapport van de accountant onderuit haalt, niet. Ook zou de rechter de waarheid verdraaien, aldus Hernandez.

Volgens Hernandez heeft de rechter gelogen over de ondervraging van oud-rector magnificus Jeanne de Bruijn. In het vonnis stelt de rechter dat Hernandez heeft verzuimd om een essentiële vraag over het bestaan van overeenstemming tussen de universiteit en het consultancybedrijf van Miguel Goede aan De Bruijn te stellen. ‘Hernandez heeft desgevraagd voor het gerecht verklaard dat hij haar die vraag niet heeft gesteld’.

Volgens Hernandez heeft de rechter deze vraag helemaal niet aan hem gesteld. Bovendien heeft De Bruijn bij verschillende gelegenheden juist ontkend dat er enige overeenstemming tussen de UNA en Goede heeft bestaan. Het interview met oud-rector magnificus De Bruijn is ook in het rapport van Hernandez opgenomen.

- Advertentie -

Tijdens de behandeling van de zaak heeft de advocaat van de UNA ook verwezen naar een deel van de opnames, waarin De Bruijn ontkent dat er overeenstemming met Goede heeft bestaan. Dat betekent dat de rechter ook op de hoogte was van het bestaan van die opnames.

De rechter rept in zijn vonnis echter met geen woord over de opmerking van de UNA-advocaat en over die opnames”, zegt Hernandez. “Het interview met De Bruijn duurde 41 minuten en 17 seconden en de rechter is onbereidwillig gebleken om dit essentiele interview te beluisteren. In plaats daarvan verzint de rechter bovenvermeld incident om uit het vraagstuk De Bruijn te kunnen ontsnappen.”

Volgens de verbolgen accountant heeft de rechter ook het verzoek van de UNA om De Bruijn te horen niet ingewilligd. “Waar de rechter mij meent te moeten verwijten een overigens irrelevante getuige als Roel in ‘t Veld niet te hebben gehoord, laat hij zelf na om de cruciale getuige in deze zaak te horen.”

Ook de stelling dat Hernandez voormalig algemeen beheerder Hugo de França niet zou hebben gehoord is volgens de verontwaardigde accountant volstrekt onjuist. “De reactie van De França is zelfs integraal in het rapport Hernandez opgenomen.”

- Advertisement -

Hernandez neemt het de rechter kwalijk dat hij de waarheid verdraait en essentieel bewijsmateriaal uit zijn beschikking laat. “Hoe ver kan een rechter zakken?”, vraagt hij zich af.

Het vonnis werd dinsdag uitgesproken. Daarin stelt de rechter dat het ontslag van rector magnificus Miguel Goede gebaseerd was op ondeugdelijke rapporten van Hernandez. Volgens de rechter is de UNA ernstig tekortgeschoten in haar verplichting als goed werkgever te handelen. Doelbewust zocht de universiteit naar een aanleiding om zich van Goede te ontdoen. In het rapport beschuldigt Hernandez Goede van het zich oneigenlijk toekennen van universiteitsgelden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Automatische concepten

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Homofobe kerken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...
- Advertentie -