30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Hard politieoptreden in stagiairehuis

HomeNieuwsHard politieoptreden in stagiairehuis

Bron: Versgeperst
Door: Elisa Koek

versgeperst.com Steenrijk stagiaires politie inval pastor NIEUWS huiseigenaar grebbeliniweg Curaçao  pistool 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Een burenruzie leidde vannacht tot de arrestatie van een 65-jarige huiseigenaar. De Nederlandse man werd in de boeien geslagen in zijn woning aan de Grebbeliniweg waar ook achttien stagiaires verblijven. “Twee stagiaires kregen een pistool tegen hun hoofd”, vertelt één van de inwoners.

De twintigjarige stagiaire vertelt dat één van de jongens nog op de bank zat te ‘gamen’ toen de politie binnenviel. “Ze richtten een pistool op hem en vroegen waar de huiseigenaar woonde.” De jongen heeft hen het appartement van de huiseigenaar gewezen. Een andere stagiaire kreeg ook te maken met een pistool. “Ze dacht dat het een overval was door het pistool want ze had niet door dat het politie was.”

Onbekend wapen

Politiewoordvoerder Reginald Huggins weet niets van stagiaires die een pistool tegen hun hoofd hebben gehad, maar sluit niet uit dat het gebeurd is.

Er was een wapen gebruikt door de huiseigenaar”, legt Huggins uit. “Het arrestatieteam dat was ingezet door het Openbaar Ministerie, wist niet met welk wapen ze te maken hadden. Ze moeten met alles rekening houden. Als mensen dan in de weg staan, kan het gebeuren dat zij aan de kant worden gezet. Het team weet heel goed waar ze mee bezig zijn”, aldus Huggings.

Ruzie

Volgens Huggins was de ruzie al zeven jaar aan de gang. “De stagiaires in het huis van de huiseigenaar parkeren op het erf van de kerk van Steenrijk. De pastoor had nu een ketting voor de parkeerplaatsen gehangen als voorzorgsmaatregel. De huiseigenaar heeft de ketting gestolen en is op de deur gaan slaan van de pastorie. Ook liet hij zijn herder de hond van de pastoor ophitsen door een bal te gooien op het erf van de pastoor.”

Schoten

De ruzie kwam gisteravond tot een hoogtepunt toen de pastoor foto’s maakte van de huiseigenaar terwijl hij met de hond bezig was.

De eigenaar werd boos op de pastoor en bedreigde hem met de dood. Hierop heeft de pastoor drie keer met een steen gegooid richting de huiseigenaar”, meldt Huggings.

De huiseigenaar reageerde hierop door met zijn luchtbuks vijf schoten te lossen. De pastoor is weggerend en heeft de politie gebeld. “Het arrestatieteam is toen ingezet om de man te arresteren voor bedreiging en poging tot doodslag.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties