26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 05:25

PBC | Eén patiënt overlijdt in het CMC, testratio naar vijf procent

Persbureau Curacao Vandaag is er één patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De teller staat nu op 90. Er liggen 106 patiënten in het ziekenhuis van...

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHandreiking naar PP’er

Handreiking naar PP’er

Tandarts en bril voor minvermogenden toch vergoed

brilWillemstad – Gepensioneerden met een inkomen onder de 3.500 gulden en minvermogenden met een inkomen lager dan 1.500 per maand, dat wil zeggen de burgers met een zogeheten PP-kaart, krijgen deze maand nog hun tandartskosten en bril vergoed.

Dat verklaart demissionair minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur tegenover deze krant.
De minister zal vanmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad deze maatregel bekendmaken.
Whiteman wilde niet in details treden over de fondsen die hij heeft aangeboord om de tandarts- en brilkosten van de gepensioneerden en minvermogenden te kunnen vergoeden.
De bewindsman beaamt desgevraagd wel dat het een kwestie was van ‘creatief en alert fondsenbeheer’.
De ministerraad is gisteren akkoord gegaan met de vergoeding voor de minst draagkrachtigen in de samenleving.
De invoering van de basisverzekering ziektekosten leidde een tijd terug tot veel zorg en onrust bij onder andere gepensioneerde burgers omdat de tandarts- en brilkosten in eerste instantie niet vergoed zouden worden.
Later kondigde Whiteman aan dat een speciale werkgroep zou bekijken hoe die kosten toch in het pakket voor de minst vermogenden konden worden opgenomen.
De minister gaf gisteren aan dat hij heel graag voor iedereen de tandarts- en brilkosten had willen vergoeden, maar dat er uiteindelijk gekozen is voor de mensen die het niet breed hebben.

,,Er zijn nog wat zaken die formeel geregeld moeten worden, maar dat zijn formaliteiten”

, zo liet de minister weten.
De wetsaanpassing voor de vergoeding moet nog geregeld worden en er moet nog formeel een financiële toetsing plaatsvinden.

,,Vooruitlopend op de formaliteiten is er besloten om de fondsen nu alvast vrij te maken”

, aldus de minister.

Tijdens de persconferentie van vanmiddag zal de bewindsman ook informatie verschaffen over het meest recente rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) over de uitgaven van het Bureau Ziektekosten Voorzieningen (BZV).
Dit bureau is op 15 maart op instructies van Whiteman gesloten in verband met boekhoudkundig onderzoek naar de financiële wandel ervan.
Onder andere de afvloeiingsregeling voor het overtallige personeel moet onderzocht worden.
Deze zou volgens de minister riant zijn en niet marktconform.
Ook zouden er bestuursleden zijn die wel 24.000 gulden aan salaris ontvingen en zouden er werknemers zijn die voorheen 9.000 gulden kregen, maar opeens het dubbele ontvingen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties