27 C
Willemstad
• donderdag 30 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Handreiking naar PP’er

Tandarts en bril voor minvermogenden toch vergoed

brilWillemstad – Gepensioneerden met een inkomen onder de 3.500 gulden en minvermogenden met een inkomen lager dan 1.500 per maand, dat wil zeggen de burgers met een zogeheten PP-kaart, krijgen deze maand nog hun tandartskosten en bril vergoed.

- Advertentie -

Dat verklaart demissionair minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur tegenover deze krant.
De minister zal vanmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad deze maatregel bekendmaken.
Whiteman wilde niet in details treden over de fondsen die hij heeft aangeboord om de tandarts- en brilkosten van de gepensioneerden en minvermogenden te kunnen vergoeden.
De bewindsman beaamt desgevraagd wel dat het een kwestie was van ‘creatief en alert fondsenbeheer’.
De ministerraad is gisteren akkoord gegaan met de vergoeding voor de minst draagkrachtigen in de samenleving.
De invoering van de basisverzekering ziektekosten leidde een tijd terug tot veel zorg en onrust bij onder andere gepensioneerde burgers omdat de tandarts- en brilkosten in eerste instantie niet vergoed zouden worden.
Later kondigde Whiteman aan dat een speciale werkgroep zou bekijken hoe die kosten toch in het pakket voor de minst vermogenden konden worden opgenomen.
De minister gaf gisteren aan dat hij heel graag voor iedereen de tandarts- en brilkosten had willen vergoeden, maar dat er uiteindelijk gekozen is voor de mensen die het niet breed hebben.

,,Er zijn nog wat zaken die formeel geregeld moeten worden, maar dat zijn formaliteiten”

, zo liet de minister weten.
De wetsaanpassing voor de vergoeding moet nog geregeld worden en er moet nog formeel een financiële toetsing plaatsvinden.

,,Vooruitlopend op de formaliteiten is er besloten om de fondsen nu alvast vrij te maken”

, aldus de minister.

Tijdens de persconferentie van vanmiddag zal de bewindsman ook informatie verschaffen over het meest recente rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) over de uitgaven van het Bureau Ziektekosten Voorzieningen (BZV).
Dit bureau is op 15 maart op instructies van Whiteman gesloten in verband met boekhoudkundig onderzoek naar de financiële wandel ervan.
Onder andere de afvloeiingsregeling voor het overtallige personeel moet onderzocht worden.
Deze zou volgens de minister riant zijn en niet marktconform.
Ook zouden er bestuursleden zijn die wel 24.000 gulden aan salaris ontvingen en zouden er werknemers zijn die voorheen 9.000 gulden kregen, maar opeens het dubbele ontvingen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -