29 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

half miljoen wifirouters te kraken

’Wifilek al bekend sinds 2011’

Het wifi wachtwoord van minstens een half miljoen routers, waaronder modellen van KPN, UPC en Ziggo, is nog steeds te kraken. Het wifilek is al bekend sinds eind 2011, maar het probleem is nog steeds niet opgelost, maakte de Consumentenbond donderdag bekend op basis van onderzoek.

De bond heeft de aanbieders van de betreffende apparaten op de hoogte gebracht en deze zeggen te werken aan een oplossing.
Vanwege het grote aantal kwetsbare routers is ook toezichthouder OPTA geïnformeerd.
Het lek zit in routers van KPN (Experia ZTE H220N), Ziggo (Ubee evw3200) en de Horizon mediabox van UPC.
Ook sommige routers uit de losse verkoop zijn lek zoals de Linksys E1000 en E2000.
De Consumentenbond adviseert consumenten om bij hun internetprovider te informeren naar de kwetsbaarheid van hun router en naar de stappen die zij kunnen nemen om het probleem te verhelpen.

Kwaadwillenden kunnen makkelijk misbruik maken van het lek, waardoor ze toegang krijgen tot het netwerk en de computer kunnen overnemen.
Daarvoor moeten de hackers wel in de buurt van het wifi-netwerk zijn.
Volgens een woordvoerder van Ziggo is het probleem niet zo groot als de Consumentenbond beweert en is de kans dat het netwerk wordt gekraakt zeer klein.

Theoretisch zou het kunnen, maar wij hebben het nog niet meegemaakt. We werken samen met onze leverancier aan een oplossing.
Binnen nu en 2 maanden verwachten we een definitieve oplossing

, aldus de zegsman van Ziggo

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Lees het net op mijn iPad. Oeps en ik gebruik ook een in het bericht genoemde router van
  Linksys. Hier bij ons in Amerika lees je er weinig over. Ik heb dat ding van mijn dochter mee genomen naar de USA en werkt daar goed. Alleen af en toe wat snelheids problems.
  Na alle instellingen na gekeken te hebben kwam ik er achter dat 4 buren heerlijk meegaan op mijn router. Aangepast en nu dus beveiligd. Niets meer te zien van lifters.
  Ook hier in de States lees ik dagelijk via de Knipselkrant Curacao en ben blij met het gevarieerde aanbod van divers news. Zowel uit Holland als Aruba en St.Martin.
  Goede variatie. Dus nu lees ik alleen de Knipselkrant Curacao en weet meer. kijk ik naar de eiland bladen dan heb ik minder nieuws. Ik zie dat de Knipselkrant curacao news overal vandaan haalt. Een goede bron van divers nieuws.. Duidelijk leesbaar gemaakt voor de lezer. Beter dan ik van de anderen zie.

  Knipselkrant ga zo door and stoor je niet aan die negative. Die sade98 denkt alleen in zijn street of is hij die BOSS.

 2. Ik begrijp Shade 98 niet. Is hij zo narrow mindend dat hij alleen nieuws uit Curacao wil lezen? Dan moet hij beslist de Knipselkrant Curacao niet bekijken.
  Ga zo door Knipselkrant !

  en oh ja: Shade , de New York Times is ook niets voor je.Ook al doet de naam anders vermoeden ,daar staan soms,af en toe, bij gelegenheid ook internationaal nieuws in.
  US-today – artikelen over …….Europa….
  Washington Post
  et.c.,etc.,

 3. Dank je wel Knipselkrant, ik heb juist mijn Linksys E2000 uit nederland meegenomen.
  Nu weet ik dat deze dus NIET veilg is en er dus qua veiligheid wat mankeerd.
  Dank dat je dit ook plaatst.
  Ik lees de Knipselkrant Curacao al vanaf het begin en zie de enorme vooruitgang van deze Krant.
  Wat betreft de Heer/Mevr. Shade98 hierboven; Ach heel Curacao kent al het bestaan van de Knipselkrant Curacao en leest deze grettig, vooral de veelzijdigheid van artikelen zowel op politiek gebied als op ICT gebied. Ook wij weten wat KNIPSEL KRANT betekend. U is misschien nog jong en heeft daar nog nooit van gehoord. Maar knipselkrant betekend copy/plak van andere bronnen en het wederom her-publiseren. Deze krant is voor ons lezers 100% GRATIS. De uitgever moet wel voor alles betalen. incl de publicatie van her-publicatie. Of wilt U die voor hun gaan betalen????

  Ik geniet al 2 jaar van deze krant.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -