28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:05

Laatste reacties

- Advertentie -

Gwenette Martha sleutelfiguur in Amsterdamse onderwereld

De bekende Amsterdamse crimineel Gwenette Martha is doodgeschoten in Amstelveen. Wie was Martha? Een portret van een beroepscrimineel.
De bekende Amsterdamse crimineel Gwenette Martha is doodgeschoten in Amstelveen. Wie was Martha? Een portret van een beroepscrimineel.

De bekende Amsterdamse crimineel Gwenette Martha is doodgeschoten in Amstelveen. Wie was Martha? Een portret van een beroepscrimineel.

Justitie heeft Martha al jaren in het vizier. In 2008 wordt hij voor het grote publiek bekend: met hulp van twee anderen weet hij uit de gevangenis te ontsnappen.

Op dat moment wordt hij al omschreven als een ‘grote jongen in het milieu‘ die zich met van alles bezighoudt: drugshandel, witwassen, overvallen, ripdeals, eigenlijk alles waar geld mee te verdienen valt.

Inmiddels wordt Martha als sleutelfiguur in een reeks liquidaties gezien. Hij wordt onder meer in verband gebracht met de geruchtmakende dubbele moord in de Staatsliedenbuurt, waarbij midden in een woonwijk met onder meer kalashnikovs geschoten werd.

- Advertentie -

De reeks liquidaties begon in oktober vorig jaar met de moord – in Antwerpen – op Najib Bouhbouh, naar verluidt een goede vriend van Martha. De dubbele moord in de Staatsliedenbuurt zou een vergeldingsactie uit het kamp van Martha zijn geweest.

Opgepakt met vuurwapens, pruik en kogelvrij vest
Gwenette Martha werd kort na de liquidatie van Bouhbouh met drie anderen opgepakt op de Dam. Het viertal had twee vuurwapens en een pruik bij zich, M. droeg een kogelvrij vest.

Justitie vermoedt dat het gezelschap bezig was met de voorbereiding van een moordaanslag op Benaouf M., het veronderstelde brein achter de moord op Bouhbouh.

In december vorig jaar ontsnapte M. nog aan de dood. In Amsterdam-Zuid richtte een onbekend gebleven man een vuurwapen op hem en haalde meermalen de trekker over. Het wapen weigerde dienst. Gisteren, in Amstelveen, kon hij vermoedelijk niet meer ontsnappen.

- Advertisement -

Bron: RTL Nieuws

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -