Groot-Philipps verheugt zich op functie als directeur Curacaohuis

Ann Groot-Philipps

Ann Groot-Philipps

DEN HAAG — “Een prachtige functie. Ik heb er zin in.” Ann Groot-Philipps (1962) verheugt zich op haar werkzaamheden als directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Nederland. Gisteren werd bekend dat de huidige waarnemend directeur van het Bureau Buitenlandse Betrekkingen per 1 maart interim-directeur Melvin Statia opvolgt.

Groot-Philipps beschouwt haar aanstelling als een uitdaging in een 25-jarige carrière bij de overheid, waarin de nadruk lag op diplomatieke functies. Zo was ze van februari 2010 tot februari 2011 gevolmachtigd minister in Washington voor de Nederlandse Antillen en werkte ze in 2009 een tijd voor de Vertegenwoordiging van het Koninkrijk bij de Verenigde Naties.

Na een studie geschiedenis in Leiden, begon haar loopbaan bij de overheid in 1989 bij de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen, gevolgd door de functie van adjunct-secretaris bij de Taskforce Antilliaanse Jongeren en vervolgens beleidsmedewerker Vrouwenzaken bij het Bureau Vrouwenzaken en Humanitaire Aangelegenheden.

“Eigenlijk begon toen mijn multilaterale carrière. Ik heb heel wat regionale en internationale bijeenkomsten op het gebied van gender-gerelateerd beleid bijgewoond namens de Nederlandse Antillen.”

Na de sluiting van het Bureau Vrouwenzaken ging ze naar het net opgerichte Departement van Welzijn, Gezins- en Humanitaire Zaken waar ze zich bezighield met vrouwen- en gezinsbeleid. In 1999 werd ze secretaris van de minister van Volksgezondheid, Ontwikkelingssamenwerking en Welzijn en sinds 2002 werkte ze voor het Bureau Buitenlandse Betrekkingen.

Uitdaging

Groot-Philipps stuitte min of meer per toeval op de vacature voor directeur. “Ik was in Nederland voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het eerste weekend van mijn werkbezoek zag ik de , dus heb ik gesolliciteerd. Na mijn periode in Washington was ik op zoek naar een nieuwe grote uitdaging. Ik denk dat het een functie is waar je bij uitstek diplomatieke vaardigheden voor nodig hebt.”

Een sollicitatiecommissie op Curaçao beschouwde Groot-Philipps als de beste kandidaat van de vijftig mensen die interesse hadden, waarna de gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels en de Raad van Ministers op Curaçao instemden met haar benoeming.

De positieve ervaringen die Groot-Philipps had als gevolmachtigd minister in Washington zijn een belangrijke reden waarom ze solliciteerde naar de functie.

“Het was een hele leuke baan op een hoog niveau. De Nederlandse ambassade had een heel goede ambassadeur, Renée Jones-Bos, die nu secretaris-generaal is van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een heel ervaren diplomaat en goede manager waar ik veel van heb geleerd.”

Met haar ervaringen en inzichten hoopt ze een positieve bijdrage te kunnen leveren als directeur van het Curaçaohuis.

“Als directeur ben ik de steun en toeverlaat van de gevolmachtigde minister en haar eerste ambtelijk adviseur en daarnaast fungeer ik als manager van Kas di Kòrsou. Mijn doel is het bouwen van een lerende organisatie met mensen die hart hebben voor de zaak en voor Curaçao en die bereid zijn om zich te blijven ontwikkelen en bij te scholen. Ik ben er om samen met de mensen daar te werken aan de toekomst van het Curaçaohuis.”

Bron: Amigoe

door onze correspondent Otti Thomas

 

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *