26 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Grenzen verleggen bij bestrijding criminaliteit

HomeMediaGrenzen verleggen bij bestrijding criminaliteit

PG Schram:

door verslaggever Jomaira Angela
PG SchramWILLEMSTAD — Er is veel georganiseerde zware criminaliteit op Curaçao en om die te bestrijden zal het Openbaar Ministerie de grenzen moeten opzoeken, zegt de nieuwe procureur-generaal (PG) Guus Schram tijdens een interview met de Amigoe. De nieuwe PG nodigde de persleden van diverse media uit voor een persoonlijk interview, na zijn officiële beëdiging door de gouverneur gisteren.

Advertentie

Het OM zal risico’s moeten nemen en zal steeds naar nieuwe (opsporings)methodes moeten blijven zoeken, zonder over de grens heen te gaan, vindt de nieuwe PG.
Verder moet het OM verantwoording afleggen aan de bevolking en de rechtbank, voegt hij daaraan toe.
Schram zal er allereerst voor zorgen dat hij heel goed weet wat er op het eiland speelt, door met de media, politieagenten, advocaten en mensen op straat te praten.
Hij heeft deze week al een bezoek gebracht aan het Korps Politie Curaçao ter kennismaking.
De nieuwe PG zal in de nabije toekomst ook langsgaan voor werkbezoeken, om te weten wat er binnen het politiekorps leeftt.
Het OM wil intensief met het politiekorps samenwerken en informatie uitwisselen om de kwaliteit van beide instanties te verbeteren.
Schram is zich er ook goed van bewust dat hij het anders moet aanpakken dan in Nederland.

De problemen hier op het eiland zijn herkenbaar, maar Nederlandse oplossingen hoeven niet bij de Curaçaose problemen te passen of andersom.
Daarom moet ik zoveel mogelijk informatie vergaren, zowel op Curaçao als op St. Maarten en de BES-eilanden.”

De nieuwe PG wil ervoor zorgen dat de drie Openbare Ministeries zo efficiënt mogelijk hun maximale bijdrage leveren aan een veiliger samenleving.
Schram meent dat het bestrijden van de georganiseerde criminaliteit prioriteit zal moeten krijgen van het OM.
Hij maakt zich zorgen over het aantal gevallen op het eiland dat hieraan gerelateerd is. Schram is zich ervan bewust dat er weinig capaciteit is, maar vindt dat men anders en op een efficiëntere manier te werk moet gaan.
De nieuwe PG heeft veel ervaring met het bestrijden van georganiseerde criminaliteit. Hij was de afgelopen tien jaar werkzaam bij het landelijk parket in Rotterdam, waar hij zaaksofficier en teamleider was en waar hij heel veel aan terreurbestrijding heeft gedaan.
Hij was daar tot voor kort plaatsvervangend hoofdofficier van justitie.
Schram is van mening dat hij zijn ervaring hier heel goed kan gebruiken.
Dit laatste is ook de reden dat hij op de functie heeft gesolliciteerd.

“Ik vind het een fantastische uitdaging.”

Hij kan de hoge criminaliteit echter moeilijk in zijn eentje bestrijden, merkt Schram op.
Dit is alleen mogelijk in samenwerking met de andere partners in de justitiële keten. Het is dan ook de bedoeling van de PG om te helpen bij netwerkoriëntatie.
Daarnaast vindt de nieuwe PG het heel belangrijk dat het OM transparanter wordt voor de samenleving.

Het OM moet contact houden met de samenleving.”

Hij omarmt de nieuwe acties van het OM om de samenleving via de sociale media meer te betrekken bij het brainstormen over de mogelijkheden om de criminaliteit te bestrijden.
Schram is tevreden over het feit dat het OM de luiken openzet, waardoor het heel veel informatie van de bevolking kan krijgen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties