Column Casimiri | GreenTown roept Yu di Kòrsou op

Door Andres F. Casimiri

GreenTown Curaçao en GreenTown Nederland

GreenTown Curaçao en GreenTown Nederland

In Amsterdam hebben GreenTown Curaçao en GreenTown Nederland met elkaar gesproken en afspraken gemaakt met betrekking tot hun strijd tegen de olieraffinaderij en de realisatie van het Greentown-project. Doel was bewustwording te creëren bij de Yu di Kòrsou die in Nederland wonen.
Andrés Casimiri, voorzitter en oprichter van GreenTown Curaçao, liet tijdens zijn toespraak weten dat de organisatie in Nederland en op Curaçao op één lijn zitten. Daarnaast riep Casimiri iedereen die bij de vergadering in Amsterdam was op om steun te zoeken voor het project.

,,Ik doe hierbij een beroep op iedere Yu di Kòrsou die in Nederland woont en werkt om minstens vijf personen op Curaçao achter het GreenTown-plan te scharen. Je kunt dat doen door de sociale media in te schakelen, maar ook gewoon door gesprekken te voeren met je eigen familie en vrienden thuis op Curaçao. Ik moet er niet aan denken dat het contract met de PdVSA of een andere olieraffinaderij verlengd wordt en dat we weer jarenlang een debat moeten voeren om erop te wijzen dat meer werkplaatsen op die plek in het Schottegat gecreëerd kunnen worden, een beter perspectief biedt, meer inkomsten genereert dan wederom in olieraffinage te participeren.”

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *