30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Google vecht verwijdering anti-islamfilm Youtube aan

HomeMediaGoogle vecht verwijdering anti-islamfilm Youtube aan

youtubeGoogle vecht een rechterlijk bevel aan, dat de internetgigant dwingt om de omstreden anti-islamfilm Innocence of Muslims van Youtube te verwijderen.

Advertentie

Dat blijkt uit de betreffende rechtbankdocumenten van het Amerikaans hof van beroep. Het hof van beroep stelde eerder een actrice die de zaak had aangespannen in het gelijk.

De actrice verschijnt in de film kort in beeld.
Ze stelt de vraag of Mohammed een kindermishandelaar is. Die scène is volgens haar afkomstig uit een andere film en ze wist bovendien niet precies in wat voor productie deze uiteindelijk terecht zou komen.

Google vindt echter dat de film deel is gaan uitmaken van het publieke debat. Volgens de internetgigant zou een acteur met een dergelijk kleine rol de film niet kunnen “bezitten”.

De actrice verschijnt vijf seconden in beeld, maar claimt wel copyright te hebben over deze vijf seconden dat ze in de film te zien is”, zegt Google.

Protesten

Door het besluit van het hof van beroep kunnen kleine rollen in Hollywood-films tot zelfgemaakte video’s controle uitoefenen op het werk van de originele makers“, aldus Google.

Diensten als Youtube kunnen vervolgens niet bepalen wie een geldige copyright-claim indient.”

Innocence of Muslims, waarin de profeet Mohammed wordt afgeschilderd als pedofiel, ontketende in 2012 felle protesten in het Midden-Oosten.
Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven.

bron: NU.nl

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties