28 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Goedgedrag neemt afscheid met een lach en een traan

HomeNieuwsGoedgedrag neemt afscheid met een lach en een traan

WILLEMSTAD — In zijn allerlaatste nationale toespraak heeft Frits Goedgedrag afscheid genomen als gouverneur van Curaçao. Goedgedrag was sinds 10- 10-‘10 gouverneur van het autonome land Curaçao. Daarvoor was hij vanaf 2002 de laatste gouverneur van de Nederlandse Antillen. Hij treedt vroegtijdig af vanwege medische klachten.

De afscheidsrede van Goedgedrag was emotioneel.
Hij verklaarde afscheid te nemen met een lach en een traan.

“Een traan, omdat ik zal stoppen met werk dat ik als de eer van mijn leven heb ervaren. Een traan, omdat ik het boeiende werk dat ik deed, zal missen. Een traan, omdat ik nu de kans mis om vele goede mensen te bemoedigen om een bijdrage te leveren aan onze samenleving. (…) Een lach, omdat ik hoop meer te zien van mijn familie, de mensen van wie ik houd. Niet alleen zijn rechtvaardigheid, vrede en discipline belangrijk voor mij, maar ook familie en gezin is voor mij een dierbare en hoge waarde. Ik zie er al naar uit om rustig te ontbijten met (echtgenote, red.) Dulcie. Ik verheug me er al op dat ik mijn kinderen kan bezoeken en rustig de tijd kan nemen om met ze te praten.”

In zijn toespraak stond Goedgedrag, die inmiddels 61 jaar oud is, ook stil bij zijn gezondheid.
In dit verband noemde hij het bevorderen van welzijn en gezondheid als een van de prioriteiten, die zich gedurende zijn gouverneursschap heeft ingezet.
Hij verklaarde verder dat hij in de toekomst goed op zijn gezondheid zal letten, terwijl hij het volk bedankte voor alle medeleven dat hij in de afgelopen periode heeft ervaren.
Goedgedrag stelt dat hij zich in de jaren dat hij gouverneur is geweest in zijn persoonlijk leven heeft laten leiden door de principes van beleefdheid, familieleven en welzijn.

“Nu rest mij nog een laatste principe te noemen, en dat is dankbaarheid. Ten eerste, lieve Dulcie, ben ik jou dankbaar, voor je liefde, je klasse, je steun en je geduld. Vanaf nu hebben wij meer tijd voor elkaar. Vanaf nu gaan familie en gezondheid voor. Ik ben bijzonder dankbaar voor het medeleven dat ik heb ondervonden tijdens de operatie vijf jaar geleden en nu ook weer in de maand september. Het was hartverwarmend om te zien hoe men meeleeft met onze familie. Wij krijgen nog steeds heel mooie berichten en telefoontjes van bekenden, maar ook vaak van totaal onbekenden, die op hun manier hun medeleven tonen.”

Het afscheid valt hem zwaar, verzekerde Goedgedag in zijn afscheidsrede gisteravond op radio en tv.

“Elk afscheid valt zwaar, ik weet hoe het voelt, dit jaar heb ik afscheid moeten nemen van mijn moeder tijdens een rouwdienst in de kerk van San Nicolas. Dat was een afscheid met tranen. Dan maar liever dit afscheid van mij, met een traan maar ook met een lach, een lach naar het leven. Een leven vol dankbaarheid, familie en welzijn.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties