29 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 09:00

Laatste reacties

- Advertentie -

GMAnews | Onderzoek naar machtsmisbruik Hoofd Veiligheidsdienst

Door Godfried Adem / GMANews

Gokservice dienstverlener VDC hoofd Michael Romer screende eerder Francesco Corallo positief als voorzitter van de Raad van Commissarissen CBCS
Onderzoek naar Hoofd Veiligheidsdienst Curacao (VDC) Michael Romer

Willemstad/Amsterdam – Recentelijk heeft minister van Justitie Nelson Navarro het hoofd Veiligheidsdienst Curacao (VDC) Michael Romer, op non actief gezet. Reden hiervoor is een lopend justitieel onderzoek naar de heer Romer.

Het OM is onlangs gestart met een onderzoek waarbij aangifte is gedaan tegen Romer, wegens het bedreigen van een andere met zijn vuurwapen. In de zaak zijn reeds 4 getuigen gehoord door de Landrecherche dienst van Curacao. De aantijgingen varieren van bedreiging met een vuurwapen en buitenproportioneel gebruik van geweld tot poging tot doodslag. Het vermeend gedrag druist ook in tegen de fatsoensnormen van een opsporingsambtenaar, omdat er sprake lijkt van machtsmisbruik jegens een derde. De heer Romer is eerder een aantal keren in opspraak geweest, o.a. door zijn functioneren, en zijn vriendschap met ex-premier Gerrit Schotte, die hem had aangesteld. Dit nadat Schotte met medewerking van toenmalige Minister van Justitie Elmer ‘Kade’ Wilsoe het toenlaige Hoofd VDC de heer Edsel Gumbs op staande voet had ontslagen. Los van het feit dat de heer Romer persoonlijk bevriend is met de heer Schotte, is hij ook aangetrouwd familielid van Wilsoe, tegenwoordig een verdachte in de zaak Maximus in de moord op Helmin Wiels.

- Advertentie -

De heer Romer was aanvankelijk een agent binnen de Korps Politie Curacao (KPC), die meerdere keren in aanvaring kwam met zijn superieuren. Dit had te maken met zijn grootheids- ideeën en gedrag. Binnen het korps zelf bestond argwaan jegens hem omdat hij bevriend was met een Antilliaan, die in Nederland iemand had geliquideerd en daarvoor ook is veroordeeld. Romer werd daarna ‘bij keuze’ benoemd tot inspecteur door de door Wilsoe aangestelde (en later door Navarro ontslagen) korpschef Marlon Wernet.

Vrij vertaald van:

Willemstad/ Amsterdam (GMA-News) – Minister di Hustisia Sr. Mr. Nelson Navaro resientemente a tuma e desishon pa “schors’ Sr Maikel Romer hefe di VDC pa un temporada indefini, pero pendiente un investigashon Hudisial ku ta kanando rondo di dje.

Fuentenan di nos ku ta na altura dje investigashon aki ta indika ku esaki tin di haber ku mal uso di poder di parti dje Hefe di VDC kende foi dia ela keda nombra pa Sr. Gerrit Schotte a soru pa basta turbulensha den seno di seguridat di pais Korsow i tambe den seno hudisial. Te hasta tasina ku AIVD i varios instansia di seguridat Internashonal ta ninga di traha ku Romer.

Ministerio Publiko a kuminsa ku un investigashon penal kontra di Maikel Romer despues ku keho a wordu duna den su kontra. OM a skucha un total di kuater testigu te ku awor aki.

- Advertisement -

E keho ka ser entrega ta relashona ku “bedreiging met vuurwapen’. Esta ela menasa persona ku su arma di kandela. Pe echo aki e por ser perisigi pa “poging tot doodslag’ i ‘Machtsmisbruik als algemeen opsporings ambtenaar,’ en Buiten porporsioneel gebruik maken van geweld i un kantidat mas di artikulo por ser usa si OM ke perisigie di forma serio.

Te ku awor aki na OM tin un silensio hermetiko relashona ke investigashon aki.

Maikel Romer a keda nombra pa sr. Gerrit Schotte despues ku Schotte ku koperashon di Kade Wilsoe a kore ku Edsel Gumbs. Romer kende ta tambe ‘aangetrouwd familielid’ di Wilsoe mester a soru pa tur hende pasa screening. Esaki despues ku VNA a duna konseho negativo riba sigur shete minister di kabinete Schotte.

Integridat di Romer foi tempu ke tabata na TOD tabata wordu kuestiona. Entre otro e tabatin kontakto estrecho ku un joe di Korsow den baho mundu kende ta biba na Hulanda i a keda sentensia pa likidashon den baho mundu algun tempu pasa. Pero via di un ‘benoeming bij kueze’ ela logra bira Inspecteur di polis.

(Romer su tanta ta kasa ku Sr. Elmer Wilsoe kende ta tambe sospechoso den kaso Maximus),

Bron: GMANews

Dossier VDC

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Goede info van Observer.

  Arme Alexandra Rosaria, zijn baantje als coward of the country in de Staten kwijt en nu ook zijn vreemdgaande vrouw kwijt. Van partijleider tot grote minkukel, het kan verkeren.

  Overigens zoals eerder op dit forum gemeld, heeft Geomaly Martes van de SOAB ook een uiterst dubieuze rol gespeeld bij de benoeming van Romer, de bilmaat van Schotte.

 2. Correctie beste heer Held, De man was gewoon agent want zijn begeleider vond hem ongeschikt voor een management functie en adviseerde steeds negatief. Daarna volgde hij een cursus tot juridisch assistent. Daarna werd hij binnen KPC op non-actief gesteld omdat niemand hem meer in een team wilde hebben. Zo kon hij de UNA instromen en studeerde rechten met loonbehoud en op kosten van KPC. Omdat zijn Nederlands te slecht voor worden was, werd zijn scriptie door zijn begeleider herschreven. Het is onbekend gebleven of hij zijn diploma heeft gehaald.

  En toen stelde Elmer Wilsoe Marlon Wernet aan als korpschef. Hierop werd deze aangetrouwde familielid van Wilsoe plotseling alsnog bevorderd tot inspecteur. ‘Bij keuze’. Niet op geschiktheid dus. Vervolgens stelde Schotte hem aan als assistent crisismanager. Schotte en Romer zitten in dezelfde vrijmetselaarij Fratenitatis Iqualidad, waar Papa Hendrik Schotte toen voorzitter van was. Schotte en Romer waren collega vrijmetselaars binnen diezelfde freemason. Schotte stelde vervolgens Romer aan binnen de VDC zonder screening, omdat hij eerder al eens negatief was gescreend. Met instemming van SOAB directeur Geomaly Martis en Dito Vlieg als betuurders van de Commissie van Toezicht VDC. Dat is illegaal. Waarna crisismanager Frank Calmero enkele maanden daarna ontslag nam en Romer hem verving. Zo komen ongeschikten op ongeschikte plaatsen.

  https://knipselkrant-curacao.com//negatief-screeningsrapport-vdc-hoofd/

  “Het hoeft geen betoog dat de besproken arrogantie, hypocrisie, discriminatie en gebrek aan veerkracht, waar een algemene consensus over bestaat, ons ernstige zorgen baart”

 3. Incident vond laatste week september al plaats. Er zijn meerdere getuigen, die reeds zijn verhoord en hebben verklaart. Romer is niet geschorst, heeft vrij en loopt (nog steeds) bewapend rond, terwijl slachtoffer (een vrouw) in doodsangst in het buitenland moet zitten.

  Wie houdt deze man (nog steeds) het hand boven het hoofd?

 4. Dit is echt zijn eigen schuld. Je hebt de mooiste baan in je leven. Weet dat hij de universiteit heeft afgerond. Daar zal het niet aan liggen. In zo een functie kan en mag niet zo handelen. Dit gebeurd bijna overal. Met uitzondering van dictatoriaale landen. Jammer. Men heeft destijds een grove fout gemaakt. Jammer. Wie is nu het slachtoffer? Zijn eigen familie en bevolking. Dit had hij en moeten weten.

 5. Kan Schotte voor het ondemocratisch persoonlijk ingrijpen bij de VDC ook voor de rechter worden gedaagd en mogelijk worden veroordeeld ? De man staat nog heel wat strafzaken te wachten , denk ik zo.
  Het OM moet nu doorpakken! We hebben hopelijk binnenkort een integer kabinet dat zal medewerken met het OM. Helaas kunnen we dat van de komende Staten niet zeggen. De kaf en korenverhouding schat ik daar op 50/50. Ook doorpakken bij die andere personen (30 st ? 40 st?) waarvan velen weten -en kunnen bewijzen- dat die dingen deden/doen die het daglicht niet konden/kunnen verdragen.
  De tijd is eindelijk rijp daarvoor ! Grote schoonmaak !

 6. Overal wordt slecht gescreend.

  Michael Romer is inderdaad het trieste dieptepunt, maar we hebben ook Stella van Rijn die als Schottes sloerie secretaris generaal werd.

  And what about Wilfred Flocker en Dennis Dambruck, die er een puinzooi van maakten bij de UNA waardoor het collegegeld flink verhoogd moest worden. Maar deze twee mafkezen zitten nog steeds bij de UNA, en Flocker zit zelfs in de Raad van Advies van de regering!

 7. Schotte en zijn rebellenclub moeten allemaal aangepakt gaan worden.
  Er is genoeg gestolen en gefraudeerd om ze door het OM allemaal aan te laten pakken.

 8. Het is ongelooflijk dat payaso Romer nog steeds hoofd van de Veiligheidsdienstt was.

  De laffe loopjongen van Schotte is er verantwoordelijk voor dat criminelen als Schotte, Constantia, Jamaloodin, Hakim en Cooper in 2010 door de screening kwamen en het meest rampzalige kabinet in de geschiedenis van ons koninkrijk ging vormen.

  Romer zou Osama Bin Laden nog door de screening hebben laten komen.

  Begrijp niet dat er nooit grootschalige opruiming is gehouden onder de kontenlikkers van Schotte die nog steeds op hoge posities zitten. Wanneer is het sprekende mantelpak Stella van Rijn eindelijk eens aan de beurt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

WIK | Premier Rutte naar New York om Verenigde Naties toe te spreken

WelIngelichteKringen.nl DEN HAAG (ANP) - Vlak na het begrotingsdebat in de Tweede Kamer is premier Mark Rutte op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene...

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...
- Advertentie -