28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Nederland roept toeristen en stagiaires op om Curaçao te verlaten

Dick Drayer | Persbureau Curacao

De Nederlandse overheid ondersteunt Curaçao op verschillende manieren bij het bestrijden van de pandemie.

De vertegenwoordiging van Nederland roept vakantiegangers en stagiaires op om terug te gaan naar hun land van herkomst. De oproep is specifiek gericht op Europese Nederlanders die tijdelijk op het eiland zijn en stagiaires uit Nederland, die niet strikt noodzakelijk op het eiland te hoeven zijn.

De oproep is gedaan in verband met het toegenomen aantal coronapatiënten en de druk op de gezondheidszorg op het eiland. die is zeer ernstig. De zorgcapaciteit is mogelijk ontoereikend en komt vanwege het hoge aantal besmettingen nog verder onder druk te staan. De medische zorg is hierdoor niet gegarandeerd. De reguliere zorg is al afgeschaald.

De Nederlandse overheid ondersteunt Curaçao op verschillende manieren bij het bestrijden van de pandemie. De zorg op Curaçao moet op korte termijn ontlast worden om de nieuwe stroom patiënten aan te kunnen.

Tijdelijke bezoekers van het eiland wordt gevraagd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarbij ze een ticket terug naar Nederland hebben geboekt.

De oproep is niet van kracht voor tijdelijk gestationeerd personeel op het eiland zoals militairen en ingezetenen, die immers ook een Nederlands paspoort hebben.

Nederlanders dienen de actuele richtlijnen voor uw terugreis op te volgen. Er is een testverplichting voor vertrek vanaf Curaçao en bij thuiskomst in Nederland moet de reiziger in thuisquarantaine.

Meer informatie vindt u bij het reisadvies voor Curaçao op www.nederlandwereldwijd.nl.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. Zo, nu blij @Drechi? Toeristen en stagiaires worden gemaand terug te komen. Ben je eindelijk van die vervelende Nederlanders af! Nu je paspoort nog!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...