27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 00:47

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | MFK krijgt zes ministeries, PNP drie

PBC | MFK krijgt zes ministeries, PNP drie

Persbureau Curacao

De Nationalen krijgen Economie, Bestuur en Planning, En Sociale Ontwikkeling en Werkgelegenheid.

MFK en PNP hebben donderdagmiddag een akkoord bereikt over de verdeling van ministeries. Een regeerakkoord ligt er nog niet.

MFK, de partij van Gilmar ‘Pik’ Pisas haalde negen zetels bij de verkiezingen van de Staten. PNP, de partij van Ruthmilda Larmomie-Cecilia behaalde vier zetels.

MFK levert de minister-president en bezet het ministerie van Algemene Zaken. De witte partij krijgt ook Financiën, Justitie, Verkeer en Vervoer, Gezondheidszorg en Onderwijs.

De Nationalen krijgen Economie, Bestuur en Planning, En Sociale Ontwikkeling en Werkgelegenheid.

De post van gevolmachtigde minister en zijn waarnemer in Den Haag gaan naar de MFK. de PNP krijgt die post in Washington.

De voorzitter van de Staten wordt gekozen uit de fractie van de MFK, evenals de vice-voorzitter.

Bron: Persbureau Curacao

33 reacties

 1. Pap integer, laat mij niet lachen, denk even aan de shell waar ze ons bedrogen dat zij niet wisten van de vervuiling de doden en zieken ieder jaar terwijl het rapport al in 1980 werd gemaakt door de GGD met toen aan het hoofd Whiteman van de PNP. En er zijn nog veel duistere gevallen waar verder nooit onderzoek is gedaan. PNP is alles behalve integer. Zal wat worden zullen binnen kort wel weer te maken krijgen met een AMvR.

 2. Het aardige van de Financiën post is dat er geen geld is om te saneren. Nl zal het echt niet nog een tweede keer zover laten komen.
  I hope so, althans.
  Ik heb geen helderziende gaven maar zie de komende regering onder deze graaiers echt geen 4 jr zitten. Het is uiteindelijk gewoon gajes,

 3. MFK en PNP hebben een akkoorg bereikt.
  Zelfs de ministeries zijn ook al verdeeld.
  Wat zijn de taken dan van de 2 dure informateurs ?
  De rekening wordt weer bij de bevolking neergelegd.

 4. MFK en PNP hebben een akkoord bereikt.
  Zelf de ministeries zijn al voor beide partijen verdeeld.
  Wat is dan de taak van de twee dure informateurs ?
  Het volk begint alweer de rekeningen te betalen.

 5. Pauletta vrijdag 26 maart 2021 op 10:17
  Gaat die EricLapas, een self-confessed hoerenloper het hier over moraal en fatsoen hebben? De hypocresie zal de komende tijd hoogtijd vieren.

  Woudje vrijdag 26 maart 2021 op 10:15
  Gaat die EricLapas, een self-confessed hoerenloper het hier over moraal en fatsoen hebben? De hypocresie zal de komende tijd hoogtijd vieren.

  Waarom zeggen Pauletta en Woudje binen 2 minuten hetzelfde?
  Of is Woudje Pauletta?

 6. Indien c cooper weer min vvrp wordt weten we al wat ‘t eerst gaat gebeuren. Landje pik 3 keer al, de grote investeerder kan misschien rap zijn gang gaan, trouwens te oud voor dit soort praktijken. Zorg ook voor je belasting afdrachten cooper ook van je echtgenote. Dus met al deze aanteigingen, hou je grote waffel.

 7. @meliuslegere, oh nee het is nu Melius Legere.
  Goh, snel gepromoveerd, pabien (*:*)

  Drechi is zijn reactie aan Kaat vergeten af te sluiten met:
  “Whuahauahauahahahaaaaaaaaaa…..”

  Niet erg consequent, beetje dom toch?

 8. @Kaat:
  Hoe kan jij met droge ogen onze formatie afvallen, terwijl er bij jullie daar in “het Walhalla van Europa” mekaar de tent uit kijken…….
  Bah Kaat, Bah…..

 9. @Knoek-koe , ja iig in die regio was het allemaal te doen ,’n rotzooi van hier tot Tokyo, levensgevaarlijk ook die hals.

 10. Ramon Chong, @ Kaat, heeft ook verdiend aan de hoge palmen bij Pater Eeuwensweg.

  Aan de dode palmen bij julianadorp (@ 7.000 per stuk ) blijkbaar ook.

 11. Die ramsay soemanta is inderdaad een domme kontelikker. Ben benieuwd of ie ook fotos van schotte in de gevangenis heeft gemaakt.

 12. Gaat die EricLapas, een self-confessed hoerenloper het hier over moraal en fatsoen hebben? De hypocresie zal de komende tijd hoogtijd vieren.

 13. Gaat die EricLapas, een self-confessed hoerenloper het hier over moraal en fatsoen hebben? De hypocresie zal de komende tijd hoogtijd vieren.

 14. Heeft Ramsay Soemanta zich al gemeld als privefotoslaaf van Pik Pisas?

  Benieuwd of Pik Pisas zich dient te scheren van Stella van Rijn.

 15. En nog iets anders , komen ze wel door de screening ?
  Of is het nog steeds een wassen neus .
  Nos dushi y bon yunan di korsou .

 16. Zonder centjes kan je wel van alles beloven , maa zo weinig doen. Wacht maar tot de eerste 100 dagen voorbij zij en de overwinningseuforie alweer weggeëbt is. Kijken hoe onze MFK kanjers met een niet zo een fraaie staat van dienst de ministeries overhoop gaan gooien.

  Met COOPER als VVRP krijgen we vast nieuwe (tonnetjes)vangrails. Voor de hele ring. Een familielid is reeds het agentschap aan het regelen, en richt tzt een toko den toko op. Kassa rinkel.

  PNP met dieven en probechadors als Larmonie bonnetjes affaire, Raymond palmboomgate Chong en Sheldry Studentenlening affaire Osepa..

 17. Sorry Steunount. Ik moet je teleurstellen.

  Larmonie is degene die met recibo’s fraudeerde.
  Zij is degene die de carpinteria van mr Saab (cantante dobble R) voor meer dan 300k heeft laten klussen omdat een familielid van haar met hem een relatie heeft/had.

 18. Het is toch ongelooflijk dat MKF, justitie krijgt, het lijkt alsof we in dit land nooit leren. Wie laat nou een dief een kluis bewaken dat kan alleen in dit land.

  Het blijft de vraag wie bij MFK allemaal aan de touwtjes trekt want die Pisas is alleen maar een stroman zonder enige kennis van zaken.

  De vorige keer dat MFK voor Financiën verantwoordelijk was is een parlementariër vermoord, laten we hopen dat het parlement nu niet in een wild wild west show verandert.

  MFK claimt ook gezondheidszorg dus laten we hopen dat ze niet die voor ontucht veroordeelde Eduard Braam daar voor naar voren schuiven. Het geeft toch aan dat de MFK een kindje dood heeft aan moraal en fatsoen om zo een figuur op de lijst te zetten.

  Het is nog onbegrijpelijk dat mannen en vrouwen die ons willen doen geloven dat ze fatsoen hebben met zo een figuur op de lijst gaan staan, walgelijk gewoon.

 19. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk MFK krijgt justitie, het is hetzelfde als een dief de sleutel van de kluis van de bank geven.

  Ben benieuwd wie MFK als minister voor gezondheidszorg gaat voordragen laten we hopen dat het niet de voor ontucht veroordeelde Eduard Braam is. Dat MFK zo iemand in de gelederen heeft, geeft toch aan dat de partij het niet zo nauw met normen en waarden neemt.

  Ongelooflijk dat vrouwen samen met zo een man nog op de lijst willen staan.

  De vraag blijft wie zijn de mannen en vrouwen die straks aan de touwtjes trekt, Pisas is een simpele domme kracht.

  De vorige keer dat MFK verantwoordelijk was voor Financiën is een parlementariër vermoord. Het lijkt alsof ze in dit land nooit leren.

 20. En zo geschiede .
  Hebben ze in deze partijen wel mensen die de genoemde posten kunnen bezetten ?
  Ik heb mijn twijfels .
  Maar ja nan mes por .

 21. @steunpunt, je had het over ‘n integere kijk door pnp. Zeker nog nooit gehoord van de washington palmen richting Julianadorp. Helmin Wiels boulevard, door ramon chong aangelegd de voorzitter van pnp. Zelfde laken in pak als larmonie, dubbele nota’s , de echte en onechte. Dit zijn al 2 dieven, Sheldry osepa indirect nr3, grote studieschuld achtergelaten.

 22. MFK is de trein en PnP is de bijwagen.
  De belangrijkste ministeries zijn voor MFK.
  Laat het maar gebeuren. Het zal een moeilijke opgave zijn voor allen om Curaçao uit de put te krijgen. We zullen zien. Ik wens ze succes hopelijk met een integere kijk door PNP.

 23. …”De witte partij krijgt ook Financiën”…..

  In 2010 was dat ook al het geval.
  Maar toen waren de financiën net gesaneerd en een volle pot!
  En brouwde er men niets van. ( verspilling, reizen, fotografen, toko in toko projecten, sportveld projecten, MDPT, SSC, etc)
  Nu is de pot leeg……dat kan spannend worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties