32 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 16:16

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas wijt coronabesmetting aan airco CMC

Hij waarschuwt bezoekers voorzichtig te zijn en direct het gebruikte mondkapje weer weg te gooien en zichzelf geheel te ontsmetten.

MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas zegt dat de airco in het Curaçao Medical Center de reden is dat hij zijn coronabesmetting enkele maanden geleden opliep.

Hij waarschuwt bezoekers voorzichtig te zijn en direct het gebruikte mondkapje weer weg te gooien en zichzelf geheel te ontsmetten.

Charlton de Windt, coördinator van CMC Vastgoed, laat weten dat elke vleugel en verdieping een eigen aircosysteem heeft. Ook wordt de lucht naar binnen gezogen en vervolgens naar buiten geblazen, zodat er continue circulatie van verse lucht is in het ziekenhuis.

- Advertentie -

Daarnaast stroomt er geen lucht door van de ene naar de andere afdeling. Het CMC verzekert dat het coronavirus niet verspreid kan worden door de aircolucht.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

18 reacties

 1. @ De Rechtsstaat

  Zoals het ziekenhuis al aangeeft zou corona alleen kunnen worden gecirculeerd op de afdeling waar coronapatiënten liggen, maar ja, die zijn toch al geïnfecteerd dus dat maakt niet al teveel uit.
  Alle afdellingen, die niet in contact met de corona afdeling staan hebben een eigen luchverversing, dus daar kun je niet besmet worden met corona wanneer daar niemand ligt die corona heeft.

  Wat natuurlijk wel heel goed mogelijk is (of beter gezegd: was), is dat patiënten door personeel werden besmet. Het personeel van het ziekenhuis nam het niet al te nauw met de maatregelen, vandaar dat er ook zoveel uiteindelijk besmet zijn geraakt, en zij zouden het dan over kunnen geven aan patiënten. Ik ben bekend met 1 besmetting, welke op die manier heeft plaatsgevonden in het ziekenhuis. Is gelukkig niet fataal geweest, maar zet wel aan tot denken.

  Maar wat Pisas hier dus stelt is niet correct.

 2. …..”Leek meer als of je naar een of ander “low life” pimpachtige hiphopartiest zat te kijken. Wat een aanfluiting”…..

  @Fox, precies zo!
  Pik, ( wat een toepasselijke naam) doet zijn naam en verschijning eer aan.
  “Hopi Dandy”.

 3. @ Stanley, frappant. Ik was al die tijd in de veronderstelling dat het eiland “op slot” is omdat de huidige Minister President en het orakel met de deftige achternaam dat besloten hebben. Ik wist niet dat iemand nog voor zijn postulatie al besluiten kan nemen en acties uitvoeren.

 4. @ericlapas
  Er is op Facebook een bericht dat de Pik zijn eikel buiten de deur heeft laten hangen en dattie toen klappen op zijn kop heeft opgelopen.
  Zoals Arthur Donker placht te zeggen: “Je blijft lachen oo op deze klip”.

 5. Pisas haalde bacterie en virus door elkaar. Moet zeggen dat ik mij geen zorgen om Pisas maakt maar om de figuren die om hem heen hangen waarvan sommigen een ministerspost gaan bekleden.

  Laten we elkaar geen mietje noemen, wat moeten wij met die eikel als minpres?

 6. Ja “pik” is opeens ook klimaatbeheersexpert. Wauw wat een kanjer en knappe kop zeg.

  Een toekomstig premier die op tv verschijnt om deze barrage aan onzin uit te kramen en een grote reflecterende zonnebril op zet waardoor je in feite tegen een soort van spiegel aankijkt. Zijn ogen waren hierdoor compleet onzichtbaar. Een zeer representatief voorkomen hoor voor een toekomstig premier, maar niet heus. Leek meer als of je naar een of ander “low life” pimpachtige hiphopartiest zat te kijken. Wat een aanfluiting.

 7. Pisas heeft zijn besmetting opgelopen tijdens zijn verkiezingsfeest. Dit is echt weer een MFK streek om anderen aan te wijzen voor hun eigen misdaden.

 8. Deze pik (vertaling LUL) moet eens bij zijn eigen en zijn aanhang te rade gaan. Door zijn verkiezingsfeesten liggen er nu veel van zijn aanhangers IC bedden te bezetten, en zit het eiland op slot. Mega goede eerste stunt om het eiland op een eerste plaats te zetten. Je bent de beste van de hele wereld qua besmettingen Top pik!!

 9. Ik heb niet gehoord wat Pik Pisas zei, en ik geloof niet alles wat in de (geschreven) media verschijnt.

  Dat ter zijde is dit thema wel een interessant vraagstuk, dat bijvoorbeeld in Nederland al één jaar geleden uitvoerig werd besproken met (echte) deskundigen. Ja, ziekenhuizen hadden en hebben nog steeds veel vragen over.

  Afijn, enkelen kunnen hier echt geen potje breken.

 10. Volgens mij heeft de heer Pisas wat te verbergen. En zo’n domme smoes verzinnen is niet bepaald waardig voor de nieuwe minister president! Want wat is dan nog wel geloofwaardig van wat hij zegt?

 11. @ P. Pisas
  De luchtverversingssystemen in ziekenhuizen zijn voorzien van special HEPA filters.

  Reeds nu manifesteert zich het gebrek aan kennis van de toekomstige minister president. Na deze uitspraak van hem kwamen tientallen reacties op Facebook. Iemand schreef dat Pisas was gevallen omdat hij op zijn p.. was getrapt. Dit soort opmerkingen krijg je als een Wannabe MP domme dingen zegt.
  Dat belooft wat voor de toekomst.

 12. Volgens mij heeft hij nog een beetje te veel last van de klappen die hij op zijn kop heeft gekregen, want geloof mij ik weet uit betrouwbare bron dat hij echt niet is gevallen. Maar had hij een beetje naast het potje gepist, en ja dan komt er iemand verhaal halen. Maar dat ter zijde hij of hij nu wel of geen last heeft van de klappen die hij gekregen heeft, ventje pic doe geen uitspraken over installatie techniek waar je geen bal verstand van hebt want je maakt jezelf alleen maar belachelijk en komt over als een ezel.

 13. Het ligt aan de airco ! Dat niemand anders daar nu niet aan gedacht heeft. Wat een slimme man om dat zomaar te weten. Maar ja, je wordt natuurlijk niet zomaar minister president natuurlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...

PBC | Testratio Curaçao schommelt onder vier procent

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Gisteren zijn 76 mensen op Curaçao positief getest op een totaal van 2285 afgenomen testen. De testratio blijft daarmee min of meer gelijk met...

PBC | Lichte toename Covid19 patiënten in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Het CMC heeft vandaag opnieuw coronapatiënten opgenomen. Gisteren kwam er ook al één patiënt bij, waardoor het totaal nu op vier staat. Het zelfde aantal als...

PBC | Dienstregeling ABC busbedrijf nu ook voor iPhone

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Autobusbedrijf Curaçao, ABC heeft de app met haar dienstregeling nu ook beschikbaar voor de iPhone. Actuele vertrektijden van de meer dan 1000 bushaltes worden...
- Advertentie -