28 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 07:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | CMC ontkent verspreiding coronavirus via aircosysteem

CMC ontkent verspreiding coronavirus via aircosysteem

Het Curacao Medical Center (CMC) ontkent dat het coronavirus van de ene naar de andere afdeling verspreid wordt. Het CMC legt in een filmpje uit hoe het airconditioningsysteem in het hospitaal werkt.

De opheldering komt naar aanleiding van de uitspraken van beoogd premier Gilmar “Pik” Pisas (MFK). Pisas is ervan overtuigd het coronavirus in het ziekenhuis op te hebben gelopen. Hij gaf aan dat het het virus via het airco systeem in het ziekenhuis wordt verspreid.

In het filmpje wordt uitgelegd dat er centrale aircosystemen in elke vleugel en elke verdieping zijn. Frisse lucht wordt van buiten naar binnen gezogen, maar circuleert niet van de ene afdeling naar de andere. Ook worden de luchtfilters, volgens Charlton de Windt, de coordinator van CMC Vastgoed, om de twee á drie maanden vervangen.

- Advertentie -

Onlangs bracht een familielid van Pisas een bezoek aan hem in het ziekenhuis, bij wie nu ook corona is vastgesteld. De partijleider raadde aan in het ziekenhuis een mondkapje te dragen, deze nadien weg te gooien en na het bezoek het gehele lichaam te ontsmetten.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ja “Pik” is opeens ook klimaatbeheersexpert. De toekomstige premier die om het volk toe te spreken een grote reflecterende zonnebril op zet op tv, zodat je in een feite naar een soort van spiegel kijkt i.p.v. dat je hem in de ogen kunt kijken. Was net alsof je naar een of ander low life hiphopartiest zat te kijken. Zeer representatief voor een toekomstige premier, maar niet heus. We gaan het beleven.

 2. “Pisas is ervan overtuigd het coronavirus in het ziekenhuis op te hebben gelopen. Hij gaf aan dat het het virus via het airco systeem in het ziekenhuis wordt verspreid.”

  Ik sta even stil bij deze uitspraak van een “MP” … Hoe gaat een gast die onzin uit zit te kramen een gezond beleid kunnen voeren voor het eiland op economisch, sociaal en gezondheidsgebied met zulke uitspraken ?

  Next thing you know he’ll be uttering nonsensical rhetoric in the line of :

  *De economische malaise op het eiland is te wijten aan Nederland
  *Corona verspreiding is te wijten aan aircos van het hospitaal
  *Toename criminaliteit en armoede is te wijten aan shon fefe van boca

 3. Oh jéh, belooft nog wat. Deze man begint al ongefundeerde onzin uit te kramen voor hij minister president is. Kunnen we nog veel van verwachten.

 4. Wordt er nu iedere keer een filmpje gemaakt als de (aankomende) minister president iets doms zegt? Misschien wordt het wel druk. Wel een kans voor werkengelegenheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -