29 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:02

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidNu.cw | CMC ontkent verspreiding coronavirus via aircosysteem

Nu.cw | CMC ontkent verspreiding coronavirus via aircosysteem

CMC ontkent verspreiding coronavirus via aircosysteem

Het Curacao Medical Center (CMC) ontkent dat het coronavirus van de ene naar de andere afdeling verspreid wordt. Het CMC legt in een filmpje uit hoe het airconditioningsysteem in het hospitaal werkt.

De opheldering komt naar aanleiding van de uitspraken van beoogd premier Gilmar “Pik” Pisas (MFK). Pisas is ervan overtuigd het coronavirus in het ziekenhuis op te hebben gelopen. Hij gaf aan dat het het virus via het airco systeem in het ziekenhuis wordt verspreid.

In het filmpje wordt uitgelegd dat er centrale aircosystemen in elke vleugel en elke verdieping zijn. Frisse lucht wordt van buiten naar binnen gezogen, maar circuleert niet van de ene afdeling naar de andere. Ook worden de luchtfilters, volgens Charlton de Windt, de coordinator van CMC Vastgoed, om de twee á drie maanden vervangen.

Onlangs bracht een familielid van Pisas een bezoek aan hem in het ziekenhuis, bij wie nu ook corona is vastgesteld. De partijleider raadde aan in het ziekenhuis een mondkapje te dragen, deze nadien weg te gooien en na het bezoek het gehele lichaam te ontsmetten.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ja “Pik” is opeens ook klimaatbeheersexpert. De toekomstige premier die om het volk toe te spreken een grote reflecterende zonnebril op zet op tv, zodat je in een feite naar een soort van spiegel kijkt i.p.v. dat je hem in de ogen kunt kijken. Was net alsof je naar een of ander low life hiphopartiest zat te kijken. Zeer representatief voor een toekomstige premier, maar niet heus. We gaan het beleven.

 2. “Pisas is ervan overtuigd het coronavirus in het ziekenhuis op te hebben gelopen. Hij gaf aan dat het het virus via het airco systeem in het ziekenhuis wordt verspreid.”

  Ik sta even stil bij deze uitspraak van een “MP” … Hoe gaat een gast die onzin uit zit te kramen een gezond beleid kunnen voeren voor het eiland op economisch, sociaal en gezondheidsgebied met zulke uitspraken ?

  Next thing you know he’ll be uttering nonsensical rhetoric in the line of :

  *De economische malaise op het eiland is te wijten aan Nederland
  *Corona verspreiding is te wijten aan aircos van het hospitaal
  *Toename criminaliteit en armoede is te wijten aan shon fefe van boca

 3. Oh jéh, belooft nog wat. Deze man begint al ongefundeerde onzin uit te kramen voor hij minister president is. Kunnen we nog veel van verwachten.

 4. Wordt er nu iedere keer een filmpje gemaakt als de (aankomende) minister president iets doms zegt? Misschien wordt het wel druk. Wel een kans voor werkengelegenheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties