28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

NRC | Curaçao heeft hoogste besmettingspercentage ter wereld

Simone Peek

Foto Prince Victor/ANP

Per hoofd van de bevolking heeft Curaçao op dit moment de meeste nieuwe coronabesmettingen ter wereld. Dat blijkt uit de inventarisatie van The New York Times. Per 100.000 inwoners werden er 177 nieuwe besmettingen vastgesteld in de afgelopen week. Er wonen zo’n 160 duizend mensen op Curaçao.

Op woensdag werden 1.855 mensen getest, van wie er 506 een positieve uitslag kregen. Op het eiland zijn 33 IC-plekken, die op één na allemaal bezet zijn. Nog eens meer dan honderd mensen zijn op andere afdelingen opgenomen. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.

Naast het grootste ziekenhuis Curaçao Medical Center staat nog een voormalig ziekenhuis, dat nu weer deels in gebruik genomen wordt voor niet-Covid zorg. Met Nederland wordt overlegd over extra zorgpersoneel en medische apparatuur.

De oorzaak van het snel oplopende aantal nieuwe besmettingen is meerledig, meldt de NOS. De meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus veroorzaakt er meer dan 90 procent van de nieuwe besmettingen.

Bij de verkiezingscampagnes en op de verkiezingsdag twee weken geleden zijn groepen mensen bij elkaar gekomen. Ook zouden inwoners nog wel veel op bezoek gaan bij elkaar. Op Curaçao geldt inmiddels wel een avondklok vanaf 19.00 uur.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

50 reacties

 1. @ William, geen dank hoor. Ik doe mijn best om het aantal doden en besmettingen op te laten lopen, maar het wil maar geen vaart maken. Ik persoonlijk heb dit voor elkaar gekregen. Vanuit mijn tuintje op Curacao heb ik persoonlijk het griepvirusje met een Brits accent op ieders deurmatje gelegd. Ik heb ook in alle busjes meegereden terwijl ik schreeuwde “lang leve de MFK”. Dit alles natuurlijk om Gerstennat en Billetjenaath te pesten.

  Heeft u mij al aangeklaagd trouwens voor het feit dat ik zoveel doden op mijn geweten heb? Volgens mij is het bewust in gevaar brengen van de gezondheid ook zeer strafbaar, dus doe die aangifte er ook maar bij. Misschien mij aangeven bij het internationaal hof van den Haag?

 2. @ Stawitz, jij snapt nog steeds niet wat ik illustreer. Het enige wat je doet is je blind staren op cijfertjes. Wat ik illustreer is dat er paniek wordt gezaaid om niks. Je liegt als je zegt dat er mensen naast hun bedje moeten slapen op de IC. Dat zijn dezelfde leugens die in het begin werden gebruikt in maart 2020 om de angst erin te hameren. Hoax beelden van dode mensen op straat in Italie. Volgens de sensationele media waren dit allemaal mensen die spontaan dood neervielen. Bleek het toch anders te liggen, maar er is nooit rectificatie gekomen. Leven jullie maar in angst en staren jullie je maar blind op statistieken en percentages. Ik kijk naar harde cijfers en die zijn: 150.000 inwoners op Curacao, 44 mensen overleden tussen maart 2020 en 2021. Met andere woorden waar praten we over. Kijken we over de jaren heen dan zijn er piekjaren geweest met meer verkeersdoden, doden door schietpartijen en ongezond vreten. Nooit is daar iets aangedaan.

  Kijken we over de hele wereld dan is het helemaal een lachertje. We hebben een overbevolking van bijna 8 miljard en daarvan zijn er nu een paar overleden. Precieze cijfers hebben we niet aangezien vooral in het begin een ieder die zijn oogjes voor eeuwig sloot aangemerkt werd als “overleden aan Corona”. Nu al geeft men toe dat er vaak niet eens een diagnose is gesteld of authopsie en dat de cijfers dus niet kloppen. Authopsie achteraf lukt vaak niet meer aangezien de meesten de oven in zijn gegaan.

  Aangezien het met het aantal overledenen en daadwerkelijk zieken ten gevolge van het griepvirusje dat mensen heeft doen veranderen in apathische angsthazen, wel meevalt, gooit men het over een andere boeg. Koste wat het kost moet men de bevolking in angst houden. Dus wordt er nu gesproken over besmettingen. Terwijl het allang bekend is dat 98.5% van de mensen die positief zijn getest, niet eens doorhebben dat hun het griepvirusje dragen. Maar dat mag de pret niet drukken. Sensatie en valse voorspellingen is wat nu telt.

  Over een paar jaar als deze ongein over is dan gaan we als mensheid hopelijk achter de oortjes krabbelen en zeggen: hebben we hiervoor nu al onze vrijheden ingeleverd en de ganse economie de vernieling ingebracht. De verantwoordelijken zullen dan alleen maar zeggen: “ja maar het aantal besmettingen was zo hoog dus we moesten wel” En degenen die blind de cijfer leugens slikken zullen zeggen van “zie je wel dat dit nodig was”.

 3. Wederom vandaag 2 patiënten overleden, en 465 positief getest. Verschrikkelijk dit.
  Idd @Stanley, thx to MFK hebben we een super spread, maar dit konden verwachten!

 4. @Tico. Ik heb al eerder geschreven dat ik je hoger had ingeschat. Maar de hoge inschatting die ik van je had, is gedaald naar niveau van een kabouter. Kortom niets dus. Maar niettemin nogmaals succes met je zoektocht naar het einde van de tunnel. Ik zal je een richting meegeven. Geef gas en ga rechtuit bij de eerstvolgende bocht in de tunnel.

 5. @Tico: ik zal het nog een keer proberen zonder de, voor jou niet begrijpelijke woorden absoluut en relatief.

  Curacao heeft coronapatienten naast IC bedden liggen omdat er of
  1. teveel corona patienten zijn of
  2. er te weinig IC bedden zijn.

  Volgens jou “denkwijze” moeten er in Nederland, of om het eender welk land, meer mensen naast een IC bed liggen dan hier op Curacao.
  Helaas is dat niet waar.
  Het is droevig gesteld hier op Curacao. “Mensen” hier houden zich niet aan de regels. Dit komt mede door zulke wappies zoals jij.

  Ik had toch beter naar mijn vader moeten luisteren. Die zei dat je met domme mensen niet kunt praten.

 6. @ David, ja ik weet het. Mensen houden er niet van dat het kleine jongetje tegen hun zegt dat ze stommelingen zijn omdat ze naar de blote reet van de keizer aanstaren, terwijl ze aan elkaar vertellen hoe prachtig die kleren wel niet zijn. Onderwijl lachen de kleermakers zich rot. Tja de waarheid is vaak niet prettig.

  @ Dennis+Thoma . U bent op de hoogte dat er in meerdere plaatsen op de wereld verkiezingen zijn geweest? De wereld draait door ook tijdens een griepperiode. Dat u moeite heeft met het democratisch proces daar hebben we niet zo een boodschap aan.

  @ LaStiwz. Bent u nu een Ruttetje aan het doen? Eerst zegt u stellig “niemand zegt dat” om er daarna achteraan te roepen “Althans, ze zeggen er iets achteraan”. Zo kan ik ook wel met cijfertjes goochelen. Mijn conclusie blijft hoe dan ook hetzelfde. Er wordt paniek gezaaid met onwaarheden omdat PAR de macht niet wil afstaan. Gerstennat weet ook dat zodra mucha manda er niet meer is dat hij direct weggestuurd wordt omdat hij niet verder komt dan “het is heel erg”en “keda bo kas”. Die gast heeft verder niks maar dan ook niks nuttigs ingebracht. En je kan goochelen met cijfertjes en percentages hoe veel je wilt. Als een zorgsysteem met 33 gevulde bedjes instort, dan is er iets heel erg mis. Dan is het niet dit griepje de oorzaak, maar jarenlange misplaatste bezuiniging. Durf na te denken en stop met je gelijk te halen door te goochelen met cijfers. Absolute cijfers tonen de waarheid aan, met relatieve cijfers kun je van 2 personen waarvan 1 sterft een paniekbericht de wereld insturen, want kijk eens er is wel 50 % gestorven.

 7. @Tico Martina zegt: “…dat Curaçao de meeste besmettingen ter wereld heeft…”

  Juist dat toont aan dat je er geen fluit van snapt.
  NIEMAND zegt dat. Althans, ze zeggen er iets achteraan. Weet je wat er achter staat?
  “…per 100.000…”. Juist dat maakt het relatief en niet absoluut. Halve nitwit.

  Ook je 33 gevulde bedjes moet je relatief zien. Dat zijn er ongeveer 21 per 100.000.
  Portugal, Zweden, Griekenland, Finland, Nederland, Slovenië Ierland, UK, Denemarken, Polen Andorra, Noorwegen, Ijsland, Slovenië, Letland. Spanje en Zwitserland allemaal minder dan 10 IC bedden per 100.000.
  De rest van heel Europa heeft er minder dan Curacao per 100.000, m.u.v. Roemenië, Oostenrijk, Luxemburg en Duitsland.
  Bron: https://nos.nl/artikel/2328874-waarom-nederland-vergeleken-met-andere-landen-weinig-ic-bedden-heeft.html

  Zo bekijk je iets relatief @Tico.

 8. Worden jullie ook zo ontzettend moe van ene Tico Martina. Ik wel in ieder geval. Tico, van mij krijg jij alle gelijk van de wereld als je nu maar stopt. Masha danki.

 9. Het valt wel op dat mensen die oh zo begaan zijn met het feit dat het op Curaçao zo vreselijk gaat tegelijkertijd mensen de dood toewensen. Tevens worden er met verwijten gegooid dat het een ieder die niet in lijn loopt met de massahysterie rond dit griepje, de schuld is dat dit is gebeurd. Ik weet in ieder geval dat ik niet in 2020 en ook niet in 2021 in Engeland was, dus deze griep variatie met een Brits accentje komt niet van mij. Als we kijken naar het gros van de MFK stemmers en feestvierders lijkt het mij ook sterk dat deze in 2020 of 2021 in Engeland zijn geweest. Dus dan is de vraag waar komt deze variant vandaan? Nu wil ik niet speculeren maar een klein vogeltje heeft mij in de oor gefluisterd dat Engeland in Europa ligt, ongeveer 7434 KM van Curaçao vandaan. Gezien het feit dat deze variant dus deze afstand heeft overbrugd om tezamen met de MFK stemmers mee feest te vieren doet mij vermoeden dat 2 meter afstand houden niet echt veel helpt dus.

  @ La Stawitz
  Natuurlijk zeggen absolute cijfers jou niks want dan wordt de werkelijkheid zichtbaar. Het bekt toch lekkerder om in grote paniek te gillen dat Curaçao de meeste besmettingen ter wereld heeft, dan om te zeggen dat Curaçao niet opgewassen is tegen 33 gevulde bedjes. Bij het eerste zal iedereen medelevend knikken en zeggen oh wat erg. Bij het tweede zal men met gefronste wenkbrauwen zich afvragen waarom we dan in hemelsnaam zoveel centjes hebben uitgegeven aan een gloednieuw ziekenhuis

 10. Tico, het is ook niet bij wet verboden om een liter Chlorox te drinken.

  Evenmin om van de toren van Plaza Hotel te springen.

  Probeer het eens en zeg me hoe het je beviel.

 11. @Tico: ik heb je al proberen uit te leggen wat het veschil is tussen absoluut en relatief.
  Om verschillen tussen landen aan te geven gebruik je relatieve cijfers, juist om het in een goed perspectief te plaatsen.

  Absolute cijfers zeggen mij in een vergelijking vrij weinig.

  Jij begrijpt van de meest elementaire beginselen van statistiek geen hout.

  Waarom het juw schuld is?
  Iemand die zegt: “…volgens mij is het niet per wet verboden dat busjes vol rond mag rijden. Het is ook niet bij wet verboden om dat zonder muilkorf te doen. Tevens is er geen enkele wet die verbied dat de overwinning van MFK gevierd mag worden…” kan van mij de Zuid Afrikaanse, Britse en Braziliaanse variant krijgen.

  Iemand die zo denkt is nog te dom om te poepen. Achterlijke wappie.

 12. Meneertje Tico Martina, uit alle discussies op dit forum betreffende de covid-19, blijkt dat u steeds meer nonsens bij elkaar sprokkelt om maar niet toe tegen dat u ongelijk heeft. Voor personen die maar 2 kleuren kunnen zien (zwart en wit) is dit tekenend. En als ze dan eindelijk toegeven dat ze ongelijk hebben, komt er altijd een maar achteraan. Fijne voortzetting van de discussie. Gelukkig beginnen er steeds meer mensen op ons eiland in te zien, dat de huidige crisis uit de hand gelopen is door personen als U. Nog even en U bent een roepende in de woestijn. Veel succes en doe mevrouwtje Sandra de groeten.

 13. @ LaStiwz, aha dus we gaan goochelen met cijfers. Ik probeer het nogmaals om duidelijk te maken dat de trotse stelling van “Curacao heeft hoogste besmettingspercentage ter wereld” misschien op waarheid berust, echter dat dat nog steeds geen reden is om in een stuip te trekken. Waarom? Laat me het voor de zoveeslste maal met een voorbeeld illustreren, misschien snapt Toeske het dan ook. Stel op Curaçao wonen er twee personen. 1tje gaat dood. Conclusie 50 % van de bevolking van Curaçao is overleden. In de rest van de wereld wonen er 10 personen. 1tje gaat dood. Conclusie 10% van de rest van de wereldbevolking is overleden. Kijken we naar deze percentages dan kunnen we inderdaad hard schreeuwen van “Curaçao heeft het hoogste percentage overledenen ter wereld. Als we echter gaan kijken naar de werkelijkheid, dan zijn er maar 2 van de 12 wereldbewoners overleden en zijn er nog 10 in leven. Lijkt het dan verstandig om de rest van de wereld op slot te gooien?

 14. LaStiwz 3 april 2021-07:29
  Citaat
  “Als we naar die relatieve cijfers kijkenis het slecht, zeer slecht gesteld op Curacao, wat mede veroorzaakt wordt door wappies als @Tico”

  Ik heb Tico M wat relatieve cijfers gegeven (zie hieronder), maar hij zal dit nooit goed kunnen begrijpen. Jammer.

 15. @Tico Martina.
  Curaçao staat met 18 tot 20 verkeersdoden per jaar met een inwonersaantal van ruim 160.000 hoog op de wereldwijde ranglijst van de World Health Organization (WHO)
  Dit komt neer op ongeveer 11-12 doden per 100.000 inwoners per jaar. Nederland heeft ca. 3-4 verkeersdoden per 100.000 inwoners per jaar.

  Curacao heeft nu 25,5 Covid doden per 100.000 gerekend over één jaar, dus ruim 2 x het aantal verkeersdoden.
  70%-75% van de verkeersdoden op dit eiland komt door alcohol gebruik en de rest door onverantwoord rijgedrag. Deze chauffeurs rijden zichzelf en anderen ‘6 Feet Under’. De meesten halen de IC niet eens. Er blijft genoeg IC capaciteit over voor serieuze gevallen.

  Echter, de IC ligt nu tot de nok toe vol met Covid patiënten. Hoe komt dat? Ja, inderdaad, door feestvieren en door je te mengen met anderen die zich ook niet aan de regels houden.
  Het vergelijken van Covid slachtoffers met verkeersdoden of overlijden door ziekte is een ‘DOODdoener’

  Tuberculose (tbc) is momenteel de meest voorkomende dodelijke infectieziekte ter wereld met 1,5 miljoen doden per jaar. De huidige Corona pandemie heeft nu 2,85 miljoen levens gekost. Tel uit je winst….

  Overigens heeft Curacao bij lange na niet het hoogste aantal besmettingen ter wereld. Andora kent vanaf het begin van de Corona pandemie 1566 besmettingen per 100.000 inwoners en Gibraltar heeft 280 doden per 100.000.
  Het aantal besmettingen op Curacao loopt iets terug, maar is nog steeds te hoog als gevolg van de verkiezingen [die eigenlijk een half jaar hadden moeten worden uitgesteld]

 16. @Tico Martina zegt: “…Kijken we naar absolute cijfers dan klopt dat…”

  Kijken we naar de absolute cijfers, dan heeft Curacao een zeer laag aantal besmette personen. Om een goed vergelijk te kunnen maken gebruiken we relatieve cijfers.
  Als we naar die relatieve cijfers kijkenis het slecht, zeer slecht gesteld op Curacao, wat mede veroorzaakt wordt door wappies als @Tico.

 17. @Toetske, strenge maatregelen goed, maar doorgeslagen.
  Helemaal mee eens. We hebben of luie beleidsmakers, of beleidsmakers die niet kunnen plannen, managen en handhaven.
  Dus wordt er gemakshalve een “one size fits all” formule uit de bestuursgereedschapskist getrokken, en sluiten we iedereen maar even onnodig op!

  Ipv een een doordacht beleid die per sector is vastgesteld ( maar dat vergt te veel voor onze toppers, toppers om dat ze een top salaris hebben, niet omdat ze zo top zijn)

 18. Heeft de regering gedacht dat het virus tijdens verkiezingstijd een winterslaap neemt?

  De feestelijke overwinningsbijeenkomsten spreken boekdelen over het kaliber toekomstige “leiders”.

  Je overwinning uitbundig ter plekke vieren is blijkbaar belangrijker dan je volgers vragen om thuis te blijven en zich in te houden.

  Dat was blijkbaar heel moeilijk voor de nieuwe “leider”. Feesten geven is de manier om het stemvee voor je te winnen.

  En dan kan je het natuurlijke niet maken, om geen massale overwinningszege te vieren.
  Als klap op de vuurpijl nog even een shot kraaltjes en spiegeltjes uitdelen.

  De Korte termijn “gratification” won het weer eens van de wijsheid.

  Alles wat nu nog loopt op het eiland kan dankzij de steun uit nederland, maar deze partijleider gaf al aan dat hij minder nederland en meer “nos mes ” wil.
  Maar dat is precies waar ‘m de schoen wringt, “nos mes”, vooral als het f&f van politici betreft.

  Gauw een paar blikken f&f (vorige keer een stuk of 300) opentrekken en als de blixem plaatsen in een overheidsapparaat dat al uitpuilt van f&f van vorige regeringen.

  Daarna worden de f&f consultants ( met multinational honoraria) erbij gehaald,en dat is best nodig, als de f&f de zelfde denkruimte hebben in hun bovenkamer als de feestende lijsttrekker.

 19. Dag Tuna, niet Tico maar de machtswellustigen die graag de vrijheden afnemen van mensen en hun een muilkorf wil opdringen komen met dit soort berekeningen. Dan krijg je sensationele koppen als “Curacao heeft hoogst besmettingspercentage ter wereld” Kijken we naar absolute cijfers dan klopt dat, kijken we echter naar de realiteit dan is het paniek om niks. Als er twee mensen zijn waarvan 1 een gulden heeft en de andere niet dan kun je stellen dat 50% meer bezit. Als er vier mensen zijn waarvan 1 een gulden heeft en de rest niet dan kun je stellen dat 25% meer bezit. We hebben het echter nog steeds over een zeer laag aantal personen dus de beredenering klopt niet. Er zijn geen twee mensen op de wereld en ook geen vier. Snapt u nu wat ik probeer uit te beelden? Men probeert doemscenarios te scheppen door met getalletjes te goochelen

 20. Overigens heeft Curacao bij lange na niet het hoogste aantal besmettingen ter wereld. Andora kent vanaf het begin van de Corona pandemie 1566 besmettingen per 100.000 inwoners en Gibraltar heeft 280 doden per 100.000.
  Het aantal besmettingen op Curacao loopt iets terug.

 21. @Tico Martina.
  Curaçao staat met 18 tot 20 verkeersdoden per jaar met een inwonersaantal van ruim 160.000 hoog op de wereldwijde ranglijst van de World Health Organization (WHO)
  Dit komt neer op ongeveer 11-12 doden per 100.000 inwoners per jaar. Nederland heeft ca. 3-4 verkeersdoden per 100.000 inwoners per jaar.

  Curacao heeft nu 25,5 Covid doden per 100.000 gerekend over één jaar, dus ruim 2 x het aantal verkeersdoden.
  70%-75% van de verkeersdoden op dit eiland komt door alcohol gebruik en de rest door onverantwoord rijgedrag. Deze chauffeurs rijden zichzelf en anderen ‘6 Feet Under’. De meesten halen de IC niet eens. Er blijft genoeg IC capaciteit over voor serieuze gevallen.

  Echter, de IC ligt nu tot de nok toe vol met Covid patiënten. Hoe komt dat? Ja, inderdaad, door feestvieren en door je te mengen met anderen die zich ook niet aan de regels houden.
  Het vergelijken van Covid slachtoffers met verkeersdoden of overlijden door ziekte is een ‘DOODdoener’

  Tuberculose (tbc) is momenteel de meest voorkomende dodelijke infectieziekte ter wereld met 1,5 miljoen doden per jaar. De huidige Corona pandemie heeft nu 2,85 miljoen levens gekost. Tel uit je winst….

 22. Tico Martina heeft zojuist een compleet nieuwe manier van berekenen uitgevonden. Opvallend is dat een dergelijke methode vaak wordt gehanteerd door hen die steeds maar krampachtig bezig zijn om “hun” gelijk te bewijzen. Zo krom als het maar kan is deze methode, maar ik geloof niet dat het verwijtbaar is.

 23. Hi Bolivar. Angst en paniek is een van de slechtste raadgevers. Kijk heel goed naar de sensationele nieuwskoppen en lees tussen de regels door. Als we klakkeloos achter de sensationele media aanhobbelen dan krijgen we dit: Stel Curacao heeft 150.000 inwoners. Daar worden 75.000 mensen van ziek. Dat betekend 50% van de bevolking is ziek. Stel Nederland heeft 17.500.000 inwoners. Daar worden 75.000 mensen van ziek. Dat betekend 0.004% van de bevolking is ziek. De conclusie is Curacao heeft hoogst aantal zieken. Voor het gemak kijkt men niet naar de verhoudingen. ECHTER nu praten we over besmettingen. Curacao heeft 150.000 inwoners. Daarvan zijn 75.000 mensen besmet. Van die 75.000 belanden er 100 in het ziekenhuis, de rest heeft milde tot geen klachten en behoeven geen medische zorg. Nederland 17.500.000 mensen. 75.000 mensen besmet, 100 in het ziekenhuis, de rest heeft midle tot geen klachten en behoeven geen medische zorg. Kijken we naar de mensen in het ziekenhuis over dit eiland vs land dan krijgen we in percentages zo kleine getallen dat ze nog niet eens op een eenvoudige rekenmachine passen. En toch vinden velen dit een goede reden om alle vrijheden te beperken, mensen een spuit te geven en een muilkorf voor te doen. Snapt u nu waarom ik dit buiten proportioneel vind?

 24. @Tico Martina:

  “We moeten allemaal in paniek zijn, want de wereld staat in brand en iedereen gaat dood.”

  Ik ben absoluut niet in paniek maar zie wel in dat, zoals ze zeggen, más vale prevenir que lamentar.

  Het feit dat Curacao momenteel ver vooruit staat op de lijst van meeste besmettingen per 100,000 ter wereld leidt tot de volgende conclusies :

  1. Dit zal leiden tot meer mensen die overlijden aan de virus op het eiland terwijl het voorkomen kan worden
  2. Het is ook qua toerisme, een vitale economische pilaar, funest. Who wants to travel to an island rife with corona cases ?

  There are no benefits to shrugging off the facts as rubbish and irrelevant. Facts are facts, opinions are opinions, there is a difference between opinion and fact.

 25. Er worden nog steeds door individuele verhuurders stay cations aangeboden Ik zie het dagelijks om me heen in onze wijk.”” Ja erg he. Schande dit. We moeten allemaal in paniek zijn, want de wereld staat in brand en iedereen gaat dood. Hoe durven mensen geld te verdienen, bah. Nee mensen allemaal binnen zitten met rammelende maagjes want anders wordt William, Gerstennat en Billenaath heel erg boos. Zien jullie die rookwolken en brand niet? Foei

 26. @ William welke wereld staat in brand? Waar vallen mensen bij bosjes neer? Miscchien beter om je tv uit te zetten en eens naar buiten te kijken? Ik zie geen rook, geen brand nergens. Het zijn de domme paniekreacties van de zogenaamde wereldleiders die ervoor zorgen dat mensen depressief raken, hun baan kwijtraken, etc. Decenia lang is er “bezuinigd” op de gezondheidzorg. Terwijl het werkend en iets toevoegend personeel alleen maar meer werk erbij kreeg en vooral administratief geneuzel werk, werden er honderduizenden Euros en dollars betaald aan “zorgmanagagers”. Gevolg veel verplegers etc. die een dikke middelvinger opstaken en een andere baan gingen zoeken. En nu komt dit als een boemerang terug in de smoel van degenen die dat hebben ingezet. Dan kan men schijnheillig dit griepvirusje de schuld geven, maar de oorzaak is niet in 1 jaar ontstaan.

 27. Er worden nog steeds door individuele verhuurders stay cations aangeboden Ik zie het dagelijks om me heen in onze wijk.
  Iedereen heeft gewoon overal lak aan! En doet precies wat hij/zij wil.

 28. Onvoorstelbaar dat constante gebazel door de ontkenners. Het wordt eigenlijk best vervelend. Het is crisistijd niets meer en minder en dan emmer je over 35 overleden personen – inmiddels 38 -, de hele wereld staat in de COVID-19 brand, de mensen hangen al een jaar aan het voedselbank infuus, geweld tov elkaar en binnen families laait op, ziekenhuis puilt uit, mensen worden verzocht te vertrekken omdat hun zorg niet gegarandeerd kan worden, inmiddels miljoenen mensen gaan wereldwijd de pijp uit, en dan zwetsen we nog over een griepje.
  Zeg dat aan de nabestaanden van de honderdduizenden slachtoffers in Brasil en US, waar ze dagelijks bij bosjes neervallen. Artsen en verplegend personeel trekken het niet meer etc etc.
  Werkelijk schaamteloze mensen.
  Just saying!!

 29. Tico Martina realiseert zich maar niet dat doden als gevolg van bijvoorbeeld verkeersongelukken niet ontstaan zijn door besmetting. Verkeersdoden zullen dus niet zorgen voor wat nu al al een steeds meer vastlopende en overbelaste zorg aan het worden is. Tico Martina vergeet “besmetting” in al zijn domme vergelijking mee te nemen. Behoorlijk kortzichtig.

 30. Je wordt wel buitengewoon vervelend van die mensen die alleen maar vergelijkingen stellen met andere ziektes. En vooral alles menen te moeten te bagatellisseren. De wereld staat in brand en dan heb je het over ’35 overleden personen’, inmiddels 38 waaronder een aantal zeer jonge mensen. Vertel dit gezwalk aan de vele honderdduizenden mensen die hun geliefden hebben verloren door COVID-19.

 31. @ LaStawitz en Toeske. Wat klopt er inhoudelijk niet wat ik zeg? Klopt het dat de 35 doden waar we nu over praten (in 1 jaar) in het niet vallen bij de doden door de andere oorzaken? Waarom wordt daar niet op gereageerd?

 32. @Dennis+Thoma.
  De verkiezingen hadden inderdaad een half jaar uitgesteld moeten worden. We weten inmiddels hoe onze ongedisciplineerde politici en het ‘aanhangende’ volk zijn. Elke gelegenheid aangrijpen om feest te vieren, ongeacht de omstandigheden zoals een pandemie. Zoals ik al eerder schreef: Don’t Stop The Carnival.”

  @ knoek-koe
  Strenge maatregelen zijn goed, maar op bepaalde punten zijn die doorgeslagen. Levensmiddelenwinkels en buitenterrassen hadden best open kunnen blijven tot 8 uur. Sta de mensen toe op alle dagen en juist op zondag te gaan lopen, fietsen en zwemmen (de zee is groot genoeg). Beweging en sporten zijn en blijven cruciaal. Uiteraard met in achtneming van alle Corona bepalingen. Afstand houden en waar mogelijk een mondkapje.

  Ik mis het alcohol verbod. Wie nog mag rijden ziet bij de snacks talloze kerels een deel van het gezinsinkomen opzuipen en geen afstand houden en natuurlijk geen mondkapje dragen. Sluit voorlopig alle snacks en rol een vergunningen systeem uit met strenge voorwaarden. Blijven handhaven en hoge boetes uitdelen bij overtreding.

  @Bolivar & LaStiwz
  ‘Woke Spuit elf’ Tico Martina geeft weer eens modder. Laat hij hand in hand gaan met Sandra. Die twee voelen elkaar goed aan. Sandra en Tico houd er wel rekening mee dat alle IC bedden vol liggen. Er is geen plaats meer voor jullie. Alleen op Aruba kun je nu nog terecht, dus pak snel je koffers en blijf daar voorlopig.

 33. @ Bolivar, besmettingen zeggen mij geen moer. Ook de gewone griep geeft veel besmettingen. Hoeveel mensen genezen er weer? Hoeveel hebben er last van. 100.000 besmettingen zoals jij zegt en 30 doden. Pak de gemiddelde sterfte cijfer erbij door ongezond vreten, troep van de isla, auto ongevallen, schietpartijen, ouderdom, andere kwalen erbij en vraag je af: waarom is daar nooit iets tegen gedaan? Maar nu met een griepvirus met een kroontje is de ganse wereld gek geworden. Alle grondwetten worden wereldwijd overtreden en zaken opgedrongen. Nou jongeman ik doe niet mee aan deze ongein. Laar Gerstennat en Billenaath maar op het dak gaan zitten.

 34. De logika is soms ver te zoeken.
  Boodschappentijd, buitentijd steeds verder inkorten. Resulteert in kersttijdachtige rijen en opstoppingen, en agglomeraties in de winkels.

 35. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid en dus is deze piek deels aan onszelf te wijten. Waar ik echter een probleem mee heb is dat na de verkiezingen de samenkomsten niet afdoende werden gestopt door de politie en de politiek zelf. Kijk de optocht van MFK bijvoorbeeld met Pik Pizas aan het hoofd. Hij had die optocht kunnen voorkomen of verminderen door er zelf niet aan deel te nemen. Kijk de kat op het spek binden en daarna zeggen je was fout als volk dat kan iedereen. Maar heren politici steek de hand eens in eigen boezem? is het ten tijde van een zelf afgekondigde noodtoestand wel zo wijs om verkiezingen te houden je kent de gevolgen. Of was dit weer eens een vorm van verkapt eigenbelang. Ik vraag me namelijk serieus af wat het probleem zou zijn geweest om de verkiezingen met een half jaar uit te stellen juist omdat je nu in een crisis zit.

 36. @Tico Martina:

  “Oh oh oh we gaan er allemaal aan. ”

  Wat ontgaat aan jou ?

  Curacao staat momenteel op nummer 1 in de wereld qua nieuwe besmettingen per 100,000 wat ook met zich meebrengt dat het eiland nummer 1 kan worden qua doden per 100,000.

  People dying als gevolg van de corona virurs is een grap voor jou ?

 37. Jaha en Curacao heeft ook het hoogste sterf percentage ter wereld, de kerkhoven puilen uit, de kranten kunnen de overlijdensadvertenties niet meer aan. Het is een spookeiland geworden waar nog maar een handjevol overlevenden met doffe ogen over straat zwerven. Op twee volwassenen na allemaal weeskinderen die er nog zijn. Oh oh oh we gaan er allemaal aan. Oh wacht niet? Maar dat is toch het scenario dat er al sinds maart 2020 wordt geschetst? We zagen toch allemaal de beelden van mensen die spontaan dood neervielen op straat? Dodelijker dan de pest werd ons voorgehouden, niemand ontkomt er aan werd ons gezegd. Inmiddels zijn we een jaar verder. Omdat het aantal doden maar niet wilde opschieten werd het verlegd naar aantal mensen die behoorlijk ziek zouden worden, toen bleek dat 98.5 % geen tot zeer milde klachten kreeg werd er een andere troef gespeeld, de ziekenhuizen kunnen het niet meer aan, de zorg raakt overbelast. Dat dat komt door wereldwijde misplaatste bezuinigingen en wan management zegt men er niet bij. Om toch maar hoge cijfers te kunnen smijten (ik bedoel 35 personen op 160.000 mensen is niet echt indrukwekkend, vooral niet als je de sterfte cijfers van de piekjaren erbij pakt) wordt er nu met aantal besmettingen gegoocheld. Zoals gezegd heeft 98.5 % het niet eens door maar ja tienduizenden besmettingen bekt zo lekker. Wel frapant dat nu er volop troep in mensen wordt gespoten dat er opeens een piek is. Of wordr broekemannetje loopjongen Ruggie nu boos omdat ik niet in pas met zijn boodschap loop?

 38. Een grof schandaal, niets meer, niets minder. Net terug van Mangusa waar het zo ongelooflijk druk was en mensen hutje bij mutje achter elkaar aanhobbelen, dat ik me gevoeglijk afvraag wanneer we hiervandaan een super spread kunnen verwachten.

  Uiteindelijk weggegaan en maar naar Vreugdenhil gegaan. Daar is het stukken georganiseerder.
  Vermeld moet worden dat erg veel mensen buiten in de rij geen mondkapjes dragen .

  Verder de beelden van 19 maart voor ogen hebbende hoe er gefeest en gehost werd op BB door de MFK aanhang is een ultieme schande.
  De leiding van deze partij is onbehoorlijk – hoe kan het ook ander – en zouden nom de jeu verantwoordelijk gehouden moeten worden voor bewust verspreiding van COVID-19 en dood tot gevolg.

 39. Don’t Stop The Carnival.

  citaat
  “Bij de verkiezingscampagnes en op de verkiezingsdag twee weken geleden zijn groepen mensen bij elkaar gekomen”

  Deze constatering is onvolledig. MFK en PNP zijn ruim voor de verkiezingsdag al begonnen met feestvieren toen uit de peilingen bleek dat ze met de meeste zetels in de Staten zouden komen. KEM is daar 19 maart ook nog bijgekomen.

  Wijlen Herman Wout schreef een boek met de titel ‘Don’t Stop the Carnival’. Dit boek werd al 56 jaar geleden gepubliceerd maar het thema is nog steeds zeer actueel.

 40. Met 30.000 uitgedeelde ontheffingen voor de avondklok is deze tsunami aan besmettingen geen wonder. Wie is de verantwoordelijk Minister?

 41. Onzinnig artikel. Obv 1 cijfer gemaakt, van 1 dag. Ridicuul. Over minimaal een week kun je conclusies trekken. En obv trends. Kul-artikel, boulevard journalistiek

 42. Tja, vroeger was t al niet anders, toen was dit eiland qua uitstoot per hoofd vd bevolking de smerigste plek op aarde. Ook dat kwam vooral door wanbeleid van MKF..

 43. Thanks MFK voor het geweldige feest na de verkiezingen, Jullie zijn echte toppers dit is echt een geweldige prestatie om binnen 2 weken Curacao op de eerste plaats te zetten. Echt pik en niet te vergeten Charles ladron Cooper het eiland kan trots op jullie zijn. niemand in de hele wereld kan hier nog aan tippen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...