27.4 C
Willemstad
• vrijdag 26 november 2021 22:10

Laatste reacties

- Advertentie -

BNDeStem | Politie Curaçao gaat harder ingrijpen

Curaçao zit sinds 24 maart in lockdown © Hollandse Hoogte / AFP

De politie op Curaçao voert een ‘zero tolerance’-beleid in om op die manier de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De politie waarschuwde vandaag dat er strenger zal worden gereageerd op mensen die de geldende coronamaatregelen overtreden.

Dat betekent: meer processen-verbaal, meer ‘roadblocks’ om het verkeer te controleren en van automobilisten die geen toestemming hebben om op straat te zijn, zal de auto worden weg gesleept.

Curaçao zit sinds 24 maart in lockdown, al langere tijd geldt er een avondklok en ook samenkomsten zijn al lange tijd verboden. Tegelijkertijd is er een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen. Volgens de politie zijn er nog teveel mensen die de regels overtreden, onder meer door illegale feesten te bezoeken en de weg op te gaan voor niet-noodzakelijke zaken. Daar zal harder tegen worden opgetreden.

Op Curaçao mogen mensen op basis van hun nummerplaat twee keer per week de straat op. De politie heeft Nederlandse Defensie gevraagd om hulp bij het uitvoeren van verkeerscontroles.

- Advertentie -

Bron: BN De Stem

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. De genie is uit de fles dus die kun je er niet meer inproppen. Btr laat dan nooit. Dus aanpakken, oppakken, boetes uitdelen+innen pls, cars impounden etc etc.
  Helemaal eens!
  Te lang een slapbeleid gevoerd. Wij moeten met zijn allen bukken voor het slappe gedoe, en asociaal gedrag.
  En @ Tico etc zeik niet zo met je griepje. Je bent gewoon een Nederlander dat zie je aan je ABN die de boel op stelten zet.
  Just saying.

 2. Tico’s got my vote. Zero tolerance, severamente….dus hard, roadblocks, tough talking brass alpha boquitos die een repressieve reputatie hoog hebben te houden.
  Heiko en zijn goonsquad plaatst Curaçao onder een permanent veiligheidsprofiel en zet de poorten van de gorilla-heuvel wagenwijd open. Iedereen die niet thuis is, is verdacht en open game.
  Quincy, de HBO-“jurist” heeft een handig gereedschapje aan de Keystone cops gegeven, vooral de alpha’s in hun XXXXL-maat pakjes. Ze hebben de smaak te pakken en zullen dit gereedschap te kies en keur tevoorschijn blijven halen.
  How to get this Genie back in the bottle, huh?!?

 3. @ Henk en Stanley. U bent geen MFK aanhanger mag ik voorzichtig concluderen? U bent op de hoogte dat de eerste dode door dit griepje een bejaarde Brabander was? Ik weet niet of hij een MFK t-shirt aanhad maar goed. U bent ook op de hoogte dat het kabinet Rutte massaal Nederland heeft aangemoedigd vooral naar Curacao te gaan feestvieren. Testen niet echt nodig? U bent op de hoogte dat MFK aanhangers niet naar Europa zijn gegaan voor vakantie deze periode? Dus waar komen de besmettingen vandaan? Juist vanuit de Nederlandse vakantieganger. Volgens de theorie van Stanley laten deze zich massaal omkopen door t-shirtjes. Nu snap ik ook waarom Pinokio Rutte zoveel stemmen kreeg.

 4. Alle ic bedden zijn vol dus ik hoop geen plaats meer voor feestvierende MFK aanhangers. ze komen in grote groepen binnen bij het CMC te herkennen aan hun T shirt waarmee ze zich hebben laten omkopen om te stemmen. en o ja laat je vooral niet helpen door een makamba want volgens Pik en zijn club van dieven en criminelen hebben we Nederland niet nodig (waarschijnlijk omdat Nederland te veel ziet) en Cooper heeft zijn buitenlandse rekeningen bijna gevuld door alle illegale bouwwerken die hij jaren terug heeft goedgekeurd voor veel geld. Kijk wat er op Lagun is gebeurt, Lagun was een van de mooiste stranden van curacao en nu staan er heel veel vieze gele betonwerken met een sekte leider die de scepter zwaait en Tony Castro als drugskoerier gebruikt.

 5. Juist Beflapas.

  Terechte vraag van Rick Hart (gesteld in het Nederlands maar door de politie beantwoord in de lokale babybrabbeltaal Papiamentu) over het niet ingrijpen van de politie bij het MFK feestje.

  De politie antwoordde dat alle politie bij de stemlokalen was.

  Jammer dat Rick Hart dat niet pareerde met het feit dat het MFK feestje plaatsvond toen de stemlokalen al uren gesloten waren.

 6. En zo zijn we in een politiestaat gerold. De geschiedenis herhaalt zich. Alleen is de Reichsdag vervangen door een griepvirusje. En men stond erbij, keek ernaar en klapte driftig mee

 7. De politie gaat harder ingrijpen en we zagen Illario nog bij de persconferentie en die wist niet wat de hoogtes van de boetes zijn. De politie had moeten optreden toen MFK aanhangers hutje mutje aan het vieren waren. Nu is het te laat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thusday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Extra | Journaal 24 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...

Democracy now! | Wednesday, November 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -