30 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 17:34

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Delfins en Mariadal starten zorghotel

- Advertentie -
Gisteren zijn de eerste twee zorggasten overgeplaatst naar het zorghotel

Kralendijk – Delfins Beach Resort start in samenwerking met Fundashon Mariadal een zorghotel. Hier worden patiënten van Mariadal ‘opgenomen’ die verzorging nodig hebben, maar waarvoor in het ziekenhuis geen plek is.

Door het uitplaatsen van deze groep kunnen behandelingen en operaties gepland worden die anders, vanwege de opname van steeds meer coronapatiënten, niet kunnen worden uitgevoerd. Gisteren zijn de eerste twee zorggasten overgeplaatst naar het zorghotel. In de nabije toekomst willen de twee organisaties gezamenlijk medisch toerisme aanbieden op Bonaire.

De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is niet iets van de laatste maanden. De eerste contacten stammen van voor de coronapandemie. Delfins is al gasthotel voor de Air Ambulance en voor zorgverleners die voor langere perioden naar Bonaire komen.

In het afgelopen jaar hebben de general manager van Delfins, David Rietveld, en Felix Greving van Mariadal gebrainstormd om het aantal projecten uit te breiden.

- Advertentie -

Toen de vraag aan bod kwam hoe er in deze pandemie intensiever kan worden samengewerkt tussen de ziekenhuizen op de ABC-eilanden ontstond het idee van een zorghotel om bepaalde handelingen efficiënt te laten verlopen.

,,Voor patiënten die in het ziekenhuis op Bonaire worden opgenomen voor een behandeling of operatie zou het goed zijn als zij niet de hele tijd in het ziekenhuis moeten verblijven”, aldus Rietveld. Er worden alleen patiënten met een laag risico bij Delfins geplaatst, dus geen covid-patiënten.

Volgens Rietveld wordt er dan ook niet gesproken over patiënten, maar over zorggasten.

,,Ons team heeft samen met het team van Mariadal in twee dagen tijd een zestal hotelkamers in gereedheid gebracht om de zorggasten te ontvangen. Er is een zusterpost ingericht van waaruit 24 uur per dag zorg wordt verleend door personeel van het ziekenhuis”, aldus Rietveld.

Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij blij is met deze samenwerking.

,,Om tijdens covid onze kamers te kunnen verhuren aan mensen die ons helpen in deze crisistijd en aan zorggasten is natuurlijk een prachtige win-winsituatie. Rietveld voegt daaraantoe dat dit een mooie start is voor het realiseren van de volgende gezamenlijke ambitie: het medisch toerisme.

Gasten met een beperking kunnen bij Delfins terecht om lekker van een verdiende vakantie te genieten, zorgeloos ondersteund in hun specifiek benodigde zorg door personeel van Fundashon Mariadal.

,,Een grote groep mensen met een beperking wil ook gewoon graag op vakantie kunnen. Gedacht wordt aan dialysepatiënten, mensen met een lichamelijke beperking en rolstoelgebruikers.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnis | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -