31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 11:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Delfins en Mariadal starten zorghotel

Gisteren zijn de eerste twee zorggasten overgeplaatst naar het zorghotel

Kralendijk – Delfins Beach Resort start in samenwerking met Fundashon Mariadal een zorghotel. Hier worden patiënten van Mariadal ‘opgenomen’ die verzorging nodig hebben, maar waarvoor in het ziekenhuis geen plek is.

Door het uitplaatsen van deze groep kunnen behandelingen en operaties gepland worden die anders, vanwege de opname van steeds meer coronapatiënten, niet kunnen worden uitgevoerd. Gisteren zijn de eerste twee zorggasten overgeplaatst naar het zorghotel. In de nabije toekomst willen de twee organisaties gezamenlijk medisch toerisme aanbieden op Bonaire.

De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is niet iets van de laatste maanden. De eerste contacten stammen van voor de coronapandemie. Delfins is al gasthotel voor de Air Ambulance en voor zorgverleners die voor langere perioden naar Bonaire komen.

- Advertentie -

In het afgelopen jaar hebben de general manager van Delfins, David Rietveld, en Felix Greving van Mariadal gebrainstormd om het aantal projecten uit te breiden.

Toen de vraag aan bod kwam hoe er in deze pandemie intensiever kan worden samengewerkt tussen de ziekenhuizen op de ABC-eilanden ontstond het idee van een zorghotel om bepaalde handelingen efficiënt te laten verlopen.

,,Voor patiënten die in het ziekenhuis op Bonaire worden opgenomen voor een behandeling of operatie zou het goed zijn als zij niet de hele tijd in het ziekenhuis moeten verblijven”, aldus Rietveld. Er worden alleen patiënten met een laag risico bij Delfins geplaatst, dus geen covid-patiënten.

Volgens Rietveld wordt er dan ook niet gesproken over patiënten, maar over zorggasten.

,,Ons team heeft samen met het team van Mariadal in twee dagen tijd een zestal hotelkamers in gereedheid gebracht om de zorggasten te ontvangen. Er is een zusterpost ingericht van waaruit 24 uur per dag zorg wordt verleend door personeel van het ziekenhuis”, aldus Rietveld.

Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij blij is met deze samenwerking.

,,Om tijdens covid onze kamers te kunnen verhuren aan mensen die ons helpen in deze crisistijd en aan zorggasten is natuurlijk een prachtige win-winsituatie. Rietveld voegt daaraantoe dat dit een mooie start is voor het realiseren van de volgende gezamenlijke ambitie: het medisch toerisme.

Gasten met een beperking kunnen bij Delfins terecht om lekker van een verdiende vakantie te genieten, zorgeloos ondersteund in hun specifiek benodigde zorg door personeel van Fundashon Mariadal.

,,Een grote groep mensen met een beperking wil ook gewoon graag op vakantie kunnen. Gedacht wordt aan dialysepatiënten, mensen met een lichamelijke beperking en rolstoelgebruikers.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -