27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Gewapende overval bij Santa Barbara Resort

overvalWILLEMSTAD — Enkele gewapende mannen zijn vannacht het Santa Barbara Beach & Golf Resort binnengedrongen, na het verwijderen van diverse wegversperringen.
De bedoeling was om een ATM te stelen.
Toen hun poging mislukte besloten ze een juwelier te beroven. De medewerkers van de juwelier werden onder schot gehouden en de daders konden diverse sieraden meenemen. Er zijn zelfs schoten gelost.
Dit wordt zowel door de politie als de eigenaren van het hotel bevestigd in een persbericht.

Volgens de beheerders en eigenaren van het hotel raakte niemand gewond tijdens de beroving, maar uit het politiebericht is duidelijk geworden dat een man op het hoofd werd geslagen met de kolf van een vuurwapen.
Volgens het politiebericht gaat het hier om een bewaker van het hotel.

- Advertentie -

Getuigenverklaring
De 52-jarige bewaker verklaarde desgevraagd tegenover de Amigoe dat hij niet mishandeld werd, maar dat wel een Engineering-medewerker mishandeld werd.
De bewaker werd gevraagd om twee toeristen naar hun hotelkamers te brengen, toen hij gierende banden hoorde.
De mannen stapten uit de auto en een van hen liep direct naar hem toe.
De dader zette een shotgun tegen zijn achterhoofd en heeft hem tegen de grond geduwd. Vervolgens werd zijn portemonnee van hem afgenomen.
Volgens de bewaker hadden de mannen een soort clownsmasker op.
Hij is nog getraumatiseerd door het voorval en werd later samen met een lobby-medewerkster bijgestaan door Slachtofferhulp te Saliña.
De daders waren in het bezit van onder andere een shotgun, waarmee schoten zijn gelost, voegde hij eraan toe.
De directie van het hotel meldt dat het incident geen gevolgen heeft voor de operatie van het hotel en dat de gasten geen last ondervinden van het voorval.

“Zodra de politie klaar is met het onderzoek wordt alles opgeruimd en zoveel mogelijk in oude staat hersteld”

, aldus de directie in een persbericht.

Politiebericht
Volgens het politiebericht was er sprake van vier gewapende mannen, die met een SUV van het merk Kia Sportage de lobby van het hotel binnenscheurden.
De politie vermoedt dat de SUV gestolen is.
Twee van de mannen duwden een lobby-medewerkster, twee gasten en de bewaker tegen de grond.
De andere twee mannen reden verder met de auto de gang van het hotel in tot waar de ATM-machine was.
Ze plaatsten een kabel rond de machine en bonden deze vast aan het voertuig in een poging deze mee te nemen, maar zonder resultaat. Vervolgens zijn de twee mannen met een sloophamer uit de auto gestapt en hebben hiermee de deuren van een juwelierszaak in de hotelhal vernield.
Daarna zijn ze in hetzelfde voertuig gevlucht.

Het Atrako-team doet verder onderzoek in de zaak, maar roept iedereen op belangrijke tips te melden via de telefoonnummers 866-6140, 866-6192, 911 of de anonieme tiplijn 108.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -