Laatste reacties

- Advertentie -

Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

Waar is Reforma-voortrekker Gerrit Schotte nou gebleven?
Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

WILLEMSTAD — De spullen die gevonden zijn tijdens huiszoekingen in onder meer de woning van Statenlid Gerrit Schotte, waaronder ook de zogenoemde ‘jammers’ (stoorzenders), worden ook meegenomen in het onderzoek Babel naar witwaspraktijken en valsheid in geschrifte, gepleegd door Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs.

Dat zegt het Openbaar Ministerie middels een persbericht.

“De verdachte G.F.S. is samen met de medeverdachte C.R.D. aangehouden in het kader van een al langer lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en witwaspraktijken. In het kader van dat onderzoek zijn al eerder huiszoekingen geweest, zowel hier als in het buitenland.

In het onderzoek worden ook meegenomen de bij de huiszoeking aangetroffen ‘jammers’ (stoorzenders), alsmede een als vermist opgegeven diplomatiek paspoort. Na de aanhouding van G.F.S. werd hij geconfronteerd met de bevindingen uit het strafrechtelijke onderzoek en werd hem de mogelijkheid geboden om hieromtrent verklaringen af te leggen”, staat in het persbericht.

OM-woordvoerder Guillano Schoop verduidelijkt desgevraagd tegenover de Amigoe dat het strafbaar is om ‘stoorzenders aan te leggen, aanwezig te hebben of te exploiteren’. Het betreft strafbare feiten waarop een gevangenisstraf staat van maximaal vier jaar.

- Advertentie -

Schoop heeft het in dit geval wel over ‘frequency jammers’.

“Er zijn diverse soorten jammers, zoals ‘audio-jammers’, maar in dit geval zijn ‘frequency jammers’ in zijn woning gevonden en in beslag genomen.”

De OM-woordvoerder – belast met berichtgevingen over de onderzoeken Magnus, Maximus en nu ook Babel – kon verder niet in details treden hierover, dus is het nog onduidelijk of Schotte de stoorzenders had aangelegd en/of gebruikt.


Paspoort en gel
d

Ook de omstandigheden rond het verlies van het diplomatieke paspoort van Schotte wordt meegenomen in het Babel-onderzoek. Zonder in details te treden hierover, legt Schoop uit dat Schotte naar de politie is gestapt om genoemd paspoort als vermist op te geven. Het paspoort is inmiddels terecht. Waar het is gevonden en of Schotte het zelf in zijn bezit had, wil Schoop vooralsnog niet zeggen.

“Het paspoort is gevonden, dat is het enige dat ik kan zeggen.”

- Advertisement -

Het OM wil verder ook niets zeggen over een hoeveelheid contant geld die tijdens huiszoekingen in Schottes woning werd aangetroffen.


Toelichting vrijlatin
g

Verder vindt het OM dat een toelichting op de invrijheidsstelling van de verdachte Schotte afgelopen dinsdag door de rechter-commissaris (RC) essentieel is, aangezien dit ‘tot enig onbegrip en speculaties in de gemeenschap hebben geleid’.

“Om te voorkomen dat de verdachte omtrent zijn verklaringen nadere afspraken met derden kon maken of mogelijke getuigen zou kunnen beïnvloeden, het zogeheten collusiegevaar, werd gekozen voor een detentie van in eerste instantie maximaal tien dagen. Daarbij werden ook bepaalde beperkingen opgelegd, zoals het verbod om met anderen contact op te nemen.

Dinsdagavond jl. oordeelde de RC dat het onderzoeksbelang niet meer zodanig groot was dat de detentie langer hoefde voort te duren. Hij baseerde dat onder meer op het feit dat er al diverse onderzoekshandelingen zijn verricht alsmede de uitgebreidheid van het inmiddels aanwezige proces-verbaal. Als de verdachte G.F.S. niet meewerkt aan het verdere onderzoek, kan het Openbaar Ministerie overigens opnieuw zijn detentie verzoeken.”

Verder is het OM zich bewust van het belang om het onderzoek zo snel mogelijk voor de rechter te brengen.

“Zodra het onderzoek gereed is zullen beide verdachten worden gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”, staat verder in het persbericht.

Terwijl hun berechting wordt afgewacht, zijn de verdachten Schotte en Van der Dijs vrij om verklaringen te doen over wat hen is overkomen. Zij mogen zelfs reizen, maar moeten wel beschikbaar blijven voor eventuele politieverhoren. Er zijn geen voorwaarden opgelegd bij hun vrijlating, verduidelijkt Schoop verder desgevraagd.

 

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het lijkt erop dat het OM en Justitie aardig zicht hebben op het Babel verhaal van Gerrit de Raaf & de drie KKK . De toren van Babel dat refereert – Genesis ( hoofdstuk. 11, vers 1-9 )is een mooi verhaal. Het had alleen geen haalbare kaart voor de drie puntjes *** KKK. Het was gedoemd om te mislukken, daar het idee van ene lieder genaamd Nimrod ( Gerrit de Raaf) was om van Curaçao een Curacrim te maken. Hij wilde een toren bouwen die tot aan “de hemel” zou reiken, door deze toren te bouwen kon hij onder het volk tweedeling veroorzaken en proberen zijn macht in opdracht van de $$$$$$$$$$$$ houders te bewerkstelligen. Om de macht van dat ongedeelde volk te beperken. dat tegen Gods BEVEL in bijeen bleef. verwarde de psychopaat hun taal en verspreiden Hen over de hele aarde/ wereld. Zo kwam het ten goede dat de stad Babel/ Curaçao niet kon worden afgebouwd omdat het verwarrend is wat en hun taal uitspreekt dito,enz.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -