25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

Waar is Reforma-voortrekker Gerrit Schotte nou gebleven?
Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

WILLEMSTAD — De spullen die gevonden zijn tijdens huiszoekingen in onder meer de woning van Statenlid Gerrit Schotte, waaronder ook de zogenoemde ‘jammers’ (stoorzenders), worden ook meegenomen in het onderzoek Babel naar witwaspraktijken en valsheid in geschrifte, gepleegd door Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs.

Dat zegt het Openbaar Ministerie middels een persbericht.

“De verdachte G.F.S. is samen met de medeverdachte C.R.D. aangehouden in het kader van een al langer lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en witwaspraktijken. In het kader van dat onderzoek zijn al eerder huiszoekingen geweest, zowel hier als in het buitenland.

In het onderzoek worden ook meegenomen de bij de huiszoeking aangetroffen ‘jammers’ (stoorzenders), alsmede een als vermist opgegeven diplomatiek paspoort. Na de aanhouding van G.F.S. werd hij geconfronteerd met de bevindingen uit het strafrechtelijke onderzoek en werd hem de mogelijkheid geboden om hieromtrent verklaringen af te leggen”, staat in het persbericht.

OM-woordvoerder Guillano Schoop verduidelijkt desgevraagd tegenover de Amigoe dat het strafbaar is om ‘stoorzenders aan te leggen, aanwezig te hebben of te exploiteren’. Het betreft strafbare feiten waarop een gevangenisstraf staat van maximaal vier jaar.

Schoop heeft het in dit geval wel over ‘frequency jammers’.

“Er zijn diverse soorten jammers, zoals ‘audio-jammers’, maar in dit geval zijn ‘frequency jammers’ in zijn woning gevonden en in beslag genomen.”

De OM-woordvoerder – belast met berichtgevingen over de onderzoeken Magnus, Maximus en nu ook Babel – kon verder niet in details treden hierover, dus is het nog onduidelijk of Schotte de stoorzenders had aangelegd en/of gebruikt.


Paspoort en gel
d

Ook de omstandigheden rond het verlies van het diplomatieke paspoort van Schotte wordt meegenomen in het Babel-onderzoek. Zonder in details te treden hierover, legt Schoop uit dat Schotte naar de politie is gestapt om genoemd paspoort als vermist op te geven. Het paspoort is inmiddels terecht. Waar het is gevonden en of Schotte het zelf in zijn bezit had, wil Schoop vooralsnog niet zeggen.

“Het paspoort is gevonden, dat is het enige dat ik kan zeggen.”

Het OM wil verder ook niets zeggen over een hoeveelheid contant geld die tijdens huiszoekingen in Schottes woning werd aangetroffen.


Toelichting vrijlatin
g

Verder vindt het OM dat een toelichting op de invrijheidsstelling van de verdachte Schotte afgelopen dinsdag door de rechter-commissaris (RC) essentieel is, aangezien dit ‘tot enig onbegrip en speculaties in de gemeenschap hebben geleid’.

“Om te voorkomen dat de verdachte omtrent zijn verklaringen nadere afspraken met derden kon maken of mogelijke getuigen zou kunnen beïnvloeden, het zogeheten collusiegevaar, werd gekozen voor een detentie van in eerste instantie maximaal tien dagen. Daarbij werden ook bepaalde beperkingen opgelegd, zoals het verbod om met anderen contact op te nemen.

Dinsdagavond jl. oordeelde de RC dat het onderzoeksbelang niet meer zodanig groot was dat de detentie langer hoefde voort te duren. Hij baseerde dat onder meer op het feit dat er al diverse onderzoekshandelingen zijn verricht alsmede de uitgebreidheid van het inmiddels aanwezige proces-verbaal. Als de verdachte G.F.S. niet meewerkt aan het verdere onderzoek, kan het Openbaar Ministerie overigens opnieuw zijn detentie verzoeken.”

Verder is het OM zich bewust van het belang om het onderzoek zo snel mogelijk voor de rechter te brengen.

“Zodra het onderzoek gereed is zullen beide verdachten worden gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”, staat verder in het persbericht.

Terwijl hun berechting wordt afgewacht, zijn de verdachten Schotte en Van der Dijs vrij om verklaringen te doen over wat hen is overkomen. Zij mogen zelfs reizen, maar moeten wel beschikbaar blijven voor eventuele politieverhoren. Er zijn geen voorwaarden opgelegd bij hun vrijlating, verduidelijkt Schoop verder desgevraagd.

 

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het lijkt erop dat het OM en Justitie aardig zicht hebben op het Babel verhaal van Gerrit de Raaf & de drie KKK . De toren van Babel dat refereert – Genesis ( hoofdstuk. 11, vers 1-9 )is een mooi verhaal. Het had alleen geen haalbare kaart voor de drie puntjes *** KKK. Het was gedoemd om te mislukken, daar het idee van ene lieder genaamd Nimrod ( Gerrit de Raaf) was om van Curaçao een Curacrim te maken. Hij wilde een toren bouwen die tot aan “de hemel” zou reiken, door deze toren te bouwen kon hij onder het volk tweedeling veroorzaken en proberen zijn macht in opdracht van de $$$$$$$$$$$$ houders te bewerkstelligen. Om de macht van dat ongedeelde volk te beperken. dat tegen Gods BEVEL in bijeen bleef. verwarde de psychopaat hun taal en verspreiden Hen over de hele aarde/ wereld. Zo kwam het ten goede dat de stad Babel/ Curaçao niet kon worden afgebouwd omdat het verwarrend is wat en hun taal uitspreekt dito,enz.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -