30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 18:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

Waar is Reforma-voortrekker Gerrit Schotte nou gebleven?
Gevonden ‘jammers’ ook meegenomen in Babel-onderzoek

WILLEMSTAD — De spullen die gevonden zijn tijdens huiszoekingen in onder meer de woning van Statenlid Gerrit Schotte, waaronder ook de zogenoemde ‘jammers’ (stoorzenders), worden ook meegenomen in het onderzoek Babel naar witwaspraktijken en valsheid in geschrifte, gepleegd door Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs.

Dat zegt het Openbaar Ministerie middels een persbericht.

“De verdachte G.F.S. is samen met de medeverdachte C.R.D. aangehouden in het kader van een al langer lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en witwaspraktijken. In het kader van dat onderzoek zijn al eerder huiszoekingen geweest, zowel hier als in het buitenland.

In het onderzoek worden ook meegenomen de bij de huiszoeking aangetroffen ‘jammers’ (stoorzenders), alsmede een als vermist opgegeven diplomatiek paspoort. Na de aanhouding van G.F.S. werd hij geconfronteerd met de bevindingen uit het strafrechtelijke onderzoek en werd hem de mogelijkheid geboden om hieromtrent verklaringen af te leggen”, staat in het persbericht.

OM-woordvoerder Guillano Schoop verduidelijkt desgevraagd tegenover de Amigoe dat het strafbaar is om ‘stoorzenders aan te leggen, aanwezig te hebben of te exploiteren’. Het betreft strafbare feiten waarop een gevangenisstraf staat van maximaal vier jaar.

- Advertentie -

Schoop heeft het in dit geval wel over ‘frequency jammers’.

“Er zijn diverse soorten jammers, zoals ‘audio-jammers’, maar in dit geval zijn ‘frequency jammers’ in zijn woning gevonden en in beslag genomen.”

De OM-woordvoerder – belast met berichtgevingen over de onderzoeken Magnus, Maximus en nu ook Babel – kon verder niet in details treden hierover, dus is het nog onduidelijk of Schotte de stoorzenders had aangelegd en/of gebruikt.


Paspoort en gel
d

Ook de omstandigheden rond het verlies van het diplomatieke paspoort van Schotte wordt meegenomen in het Babel-onderzoek. Zonder in details te treden hierover, legt Schoop uit dat Schotte naar de politie is gestapt om genoemd paspoort als vermist op te geven. Het paspoort is inmiddels terecht. Waar het is gevonden en of Schotte het zelf in zijn bezit had, wil Schoop vooralsnog niet zeggen.

“Het paspoort is gevonden, dat is het enige dat ik kan zeggen.”

- Advertisement -

Het OM wil verder ook niets zeggen over een hoeveelheid contant geld die tijdens huiszoekingen in Schottes woning werd aangetroffen.


Toelichting vrijlatin
g

Verder vindt het OM dat een toelichting op de invrijheidsstelling van de verdachte Schotte afgelopen dinsdag door de rechter-commissaris (RC) essentieel is, aangezien dit ‘tot enig onbegrip en speculaties in de gemeenschap hebben geleid’.

“Om te voorkomen dat de verdachte omtrent zijn verklaringen nadere afspraken met derden kon maken of mogelijke getuigen zou kunnen beïnvloeden, het zogeheten collusiegevaar, werd gekozen voor een detentie van in eerste instantie maximaal tien dagen. Daarbij werden ook bepaalde beperkingen opgelegd, zoals het verbod om met anderen contact op te nemen.

Dinsdagavond jl. oordeelde de RC dat het onderzoeksbelang niet meer zodanig groot was dat de detentie langer hoefde voort te duren. Hij baseerde dat onder meer op het feit dat er al diverse onderzoekshandelingen zijn verricht alsmede de uitgebreidheid van het inmiddels aanwezige proces-verbaal. Als de verdachte G.F.S. niet meewerkt aan het verdere onderzoek, kan het Openbaar Ministerie overigens opnieuw zijn detentie verzoeken.”

Verder is het OM zich bewust van het belang om het onderzoek zo snel mogelijk voor de rechter te brengen.

“Zodra het onderzoek gereed is zullen beide verdachten worden gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”, staat verder in het persbericht.

Terwijl hun berechting wordt afgewacht, zijn de verdachten Schotte en Van der Dijs vrij om verklaringen te doen over wat hen is overkomen. Zij mogen zelfs reizen, maar moeten wel beschikbaar blijven voor eventuele politieverhoren. Er zijn geen voorwaarden opgelegd bij hun vrijlating, verduidelijkt Schoop verder desgevraagd.

 

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het lijkt erop dat het OM en Justitie aardig zicht hebben op het Babel verhaal van Gerrit de Raaf & de drie KKK . De toren van Babel dat refereert – Genesis ( hoofdstuk. 11, vers 1-9 )is een mooi verhaal. Het had alleen geen haalbare kaart voor de drie puntjes *** KKK. Het was gedoemd om te mislukken, daar het idee van ene lieder genaamd Nimrod ( Gerrit de Raaf) was om van Curaçao een Curacrim te maken. Hij wilde een toren bouwen die tot aan “de hemel” zou reiken, door deze toren te bouwen kon hij onder het volk tweedeling veroorzaken en proberen zijn macht in opdracht van de $$$$$$$$$$$$ houders te bewerkstelligen. Om de macht van dat ongedeelde volk te beperken. dat tegen Gods BEVEL in bijeen bleef. verwarde de psychopaat hun taal en verspreiden Hen over de hele aarde/ wereld. Zo kwam het ten goede dat de stad Babel/ Curaçao niet kon worden afgebouwd omdat het verwarrend is wat en hun taal uitspreekt dito,enz.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -