28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 21:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Gevangenen ontevreden met kantine-situatie

bon futuroWILLEMSTAD — Gevangenen in Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) zijn niet te spreken over de kantine-situatie in de gevangenis.
Er zijn gedetineerden die nog steeds wachten op producten zoals cornflakes, tandpasta en dergelijke, die ze al een maand geleden hebben besteld.
Dit klopt echter niet helemaal, legt Humphrey Josefa van het ministerie van Justitie uit.

Het is namelijk zo dat de gevangenen met een bestelbon diverse producten via het distributiebedrijf Europe West Indies Trading Company (EWT) kunnen bestellen.
Als dit bedrijf bepaalde producten niet heeft, wordt via EWT naar andere bedrijven gezocht waarbij deze producten besteld kunnen worden.
Dit neemt natuurlijk meer tijd in beslag.
Maar het is helemaal niet zo dat ze een maand of meer op hun bestelde spullen moeten wachten, aldus Josefa.

Naast de situatie van de kantine, klagen de gevangenen ook over de staat van de cellen in de gevangenis.
De 450 cellen zijn allemaal in zeer slechte staat, wat voor veel irritaties zorgt onder de gedetineerden.
Verder worden zij steeds de dupe van wat voor problemen dan ook die te maken hebben met de gevangenis.
Zo mogen ze urenlang of soms dagenlang niet ‘luchten’, omdat de gevangenbewaarders het werk hebben neergelegd.
Daarnaast klagen de gevangenen over de steeds onmenselijker manier waarop de gevangenbewaarders met hen omgaan.
En als ze iets tegen de bewaarders zeggen, kunnen ze ook represailles verwachten.

Er is verder niemand die voor hen opkomt, omdat zij naar verluidt ‘zelf voor dat leven hebben gekozen’.
Er zijn gedetineerden die vinden dat zowel het ministerie van Justitie als de directie van de gevangenis alleen oog heeft voor de situatie van de gevangenbewaarders.

- Advertentie -

Minister van Justitie Nelson Navarro heeft eerder verklaard dat de tijd is aangebroken voor een nieuw gebouw voor de gevangenis.
Dit zal betekenen dat ook de situatie binnen de muren van gevangenis, dus ook van de gevangenen, verbeterd zal worden.
Ook zijn er plannen voor een jeugdgevangenis, waar de jonge criminelen opgesloten kunnen worden en waar ze ook een betere begeleiding kunnen krijgen.
Naast een nieuw gebouw, is het ook heel belangrijk dat de gevangenbewaarders goed getraind zijn voor de werkzaamheden, aldus Navarro.
De regering is al begonnen met een opleidingstraject voor de gevangenbewaarders. Die moeten de opleiding nog afronden, maar volgens de minister is het ook handig om al goed opgeleide Curaçaose gevangenbewaarders uit Nederland te werven.
Deze gevangenbewaarders zijn al goed getraind en hebben ook meer ervaring met een gestructureerd instituut.
De minister heeft de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, hierover al gesproken tijdens zijn werkbezoek aan Nederland.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Boontje (zeker geen heilig) komt om zijn loontje! Wie weet heeft het allemaal zelfs nog wel nut, dat ze na vrij komen zich wel twee keer bedenken om weeeeeer criminele feiten te gaan plegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -