27 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 00:03

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaGetuigen kappersmoordzaak nog steeds niet gehoord

Getuigen kappersmoordzaak nog steeds niet gehoord

Getuigen kappersmoordzaak nog steeds niet gehoord

marije vaders
Mr. Marije Vaders: Getuigen kappersmoordzaak nog steeds niet gehoord

WILLEMSTAD — Het is het Openbaar Ministerie nog steeds niet gelukt om enkele getuigen op te sporen voor verhoor, op verzoek van Claysandy Mercera, veroordeeld voor de moord op Aldryn ‘Ali’ Kani in 2011.

Het verzoek werd afgelopen maart door zijn advocaat Marije Vaders ingediend, om de onschuld van Mercera te bewijzen, die vorig jaar als medepleger tot veertien jaar celstraf werd veroordeeld. De behandeling van de beroepszaak is hierdoor wederom voor de derde maal verdaagd. Voortzetting van de behandeling staat in oktober gepland.

De man kreeg een veel lagere gevangenisstraf dan de 22 jaar cel die het OM eiste, omdat het gerecht hem niet beschouwt als schutter maar als chauffeur van de vluchtauto, gebruikt bij de moord.

Zoals bekend werd Kani in een volle Ado Den Haag Barbershop door twee mannen doodgeschoten. Ook het zoontje van het slachtoffer raakte daarbij gewond.

Voor dit laatste, oftewel poging tot doodslag op de zoon en voor poging tot doodslag op agenten tijdens een politieachtervolging, werd Mercera vrijgesproken. Mercera is echter van mening dat hij ook voor de moord op Kani vrijgesproken dient te worden.

Hij heeft altijd ontkend de schutter of de bestuurder van de vluchtauto te zijn geweest. Dit wil zijn raadsvrouw ook aantonen door een aantal getuigen te laten horen bij de rechter-commissaris (RC).

Enkele van die getuigen zijn al gehoord, maar drie moeten nog gehoord worden. Eén van de getuigen zou ziek zijn en twee anderen zijn spoorloos. Één zou in Nederland zijn, de ander woont niet meer op het adres dat geregistreerd staat bij Kranshi.

De zaak werd in maart voor drie maanden aangehouden, maar dat was kennelijk niet genoeg voor het hof om de zaak terug te verwijzen naar de RC, om de getuigen te horen. Het feit dat de verdachte eerder ook niet (op tijd) werd opgeroepen voor de behandeling, was ook een van de belemmeringen voor het afhandelen van deze zaak.

De zaak werd dus in juni wederom aangehouden tot gistermiddag. Deze periode was kennelijk ook te kort om de getuigen te horen. Vaders is zeer ontevreden hiermee.

De raadsvrouw meent dat het OM niet hard zijn best doet om getuigen te horen, indien hun verklaringen ontlastend kunnen zijn voor een verdachte. Getuigen die wel belastende verklaringen kunnen afleggen, kan het OM opmerkelijk genoeg wel snel opsporen en verhoren.

Aangezien de zaak toch aangehouden moest worden, diende Vaders weer een verzoek in om nog een getuige te horen. Daar was het OM het niet mee eens, maar de rechter besloot om de raadsvrouw toch de mogelijkheid te geven ook deze getuige te horen.

Vaders benadrukte eerder dat het OM nooit wettig en overtuigend heeft kunnen bewijzen dat Mercera betrokken was bij de moord. Dat er een fles met zijn DNA in de auto werd gevonden en één van de vele vingerafdrukken aan de buitenkant van de auto van hem was, betekent niet dat hij op die bewuste dag aanwezig was in de kapperszaak, noch dat hij op Kani heeft geschoten of dat hij ín de vluchtauto heeft gezeten, aldus Vaders.

Tevens kan Mercera door het gevonden schotdeeltje op zijn shirt niet gelinkt worden aan deze moord.

“Bovendien hebben de getuigen die toen in en buiten de kapperszaak aanwezig waren, inclusief politieagenten die ooggetuigen waren, Mercera niet herkend als een van de daders.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties