29 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 22:08

Gerucht omkoping Rozier en Cleopa

Willemstad – Ochtendkrant Vigilante berichtte gisteren dat ‘er geruchten de ronde doen dat Dean Rozier 1,2 miljoen gulden ontving, terwijl Eugene Cleopa 500.000 kreeg’ als omkoping voor het laten vallen van de regering Schotte. Het bericht van het Papiamentstalige dagblad over de ‘geruchten’ betreffende het ex- MFK-lid Rozier en het ex-MANlid Cleopa staat onder de kop ‘Dean ku Cleopa na banko’ (Dean en Cleopa bij de bank), waarna in het artikel wordt uitgelegd dat beide (nu onafhankelijke) Statenleden met elkaar in ‘een vergadering’ waren op de parkeerplaats van MCB te Saliña.

,,Dit is wat een foto laat zien”, zo wordt de suggestie gewekt dat ze zouden zijn betrapt.
De reden van de ontmoeting is niet bekend, vervolgt de krant, die dan zelf direct de conclusie trekt dat ‘op grond van de aanklacht bij het Openbaar Ministerie door Gilmar ‘Pik’ Pisas (over de beweerde poging tot omkoping van hem als parlementariër van MFK), beide politici wel eens door een officier van justitie opgeroepen zouden kunnen worden voor verhoor’.
Volgens Pisas zou hij zijn benaderd door lokale zakenlieden om zijn Statenzetel op te kopen, waarna Vigilante stelt dat het gerucht gaat dat Rozier 1,2 miljoen en Cleopa een half miljoen zou hebben gekregen.

,,Beide politici ontkennen dit en verzetten zich tegen deze onjuiste berichtgeving”, aldus de genoemde krant, die het artikel besluit met een verwijzing naar de foto waarop te zien zou moeten zijn dat Rozier en Cleopa elkaar zouden hebben ontmoet op de MCBparkeerplaats.

Eén van hen zit achter het stuur en de ander staat aan het raam van de bestuurder.
Het is niet bekend hoe Cleopa (al sinds 1986 actief lid voor MAN) en Rozier (ondernemer, die pas in 2010 voor het eerst meedeed met de verkiezingen) op deze vergaande verdachtmakingen door publicatie van ‘geruchten’ reageren.

Eerdere suggesties van PS-leider Helmin Wiels in deze richting, wees Cleopa resoluut af en noemde deze niet aflatende stroom van nergens op gebaseerde beschuldigingen van Wiels zelfs een reden voor het opzeggen van zijn steun aan de MFK/PS/MAN-coalitie.

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties