Geen uitleg aan Staten over incident woning Whiteman

diepgaand onderzoek loopt nog

Knipselkrant Curaçao www..netWILLEMSTAD — De Staten kunnen vooralsnog geen uitleg krijgen van wat zich precies bij de woning van minister Bernard ‘Ben’ Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur (PS) heeft voorgedaan op 17 februari jongstleden. Zo informeerde premier Ivar Asjes de Staten, op verzoek van onder anderen Humphrey Davelaar (PNP) tijdens de openbare vergadering vorige week.

Advertentie

De Staten hebben toen besloten dat zij binnen 2 maal 24 uur informatie wensten van Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) over het incident.
Dit verzoek werd met de minister besproken, die op zijn beurt met de waarnemend korpschef van de politie, Rudsel Martina, hierover had vergaderd.
Minister Whiteman heeft inmiddels extra beveiliging gekregen en de politie is nog bezig met een diepgaand onderzoek naar het incident.
Dit is volgens premier asjes ook de reden waarom de autoriteiten niet in details kunnen treden hierover.
De Staten krijgen informatie als de resultaten van het onderzoek bekend zijn.
Uit het preliminair politieonderzoek blijkt dat de centrale meldkamer rond half elf ‘s avonds een melding binnen kreeg over een verdachte motorrijder bij de woning van de minister, die een doorgeladen wapen bij zich zou hebben. eenmaal ter plekke kregen de agenten te horen dat minister Whiteman op het balkon zat, toen zijn vrouw een vreemd geluid hoorde.
Op dat moment zag ze een motorrijder met een zwarte helm met rode strepen op met hoge snelheid voorbij de woning rijden.
Ze stormde naar binnen en hoorde op een gegeven moment achter de woning dat een wapen doorgeladen werd. even later hoorde ze weer een hard geluid en dacht dat zij mogelijk het slachtoffer zouden worden van een overval, waarop ze begon te schreeuwen.
De motorrijder scheurde hierna met hoge snelheid weg. een man is vervolgens in Koraal Specht opgepakt en vrijwel direct vrijgelaten.
Hij was niet de gezochte motorrijder.

Belangrijke tips kunnen nog altijd gemeld worden via de telefoonnummers 866-6219, 866-6221, 917 of de anonieme tiplijn 108.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *