30 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Geen schuld bij dood Haïtiaanse

HomeMediaGeen schuld bij dood Haïtiaanse

Er zijn geen indicaties van medische fouten

artsWillemstad – Het Sentro Médiko de Savaan treft geen blaam in het geval van de dood van de Haïtiaanse Asilia Aimi die op zaterdag 7 december bij de praktijk overleed voordat ze medisch geholpen kon worden. Dat heeft Joe Alcalá, Inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

,,Er zijn geen indicaties dat er medische fouten zijn gemaakt. De vrouw heeft zich niet bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gemeld en heeft ook geen contact gehad met de dienstdoende arts.”

Uit een gesprek met de woordvoerder van Aimi’s familie is naar voren gekomen dat de vrouw in het verleden wel vaker het centrum had bezocht.

,,De vrouw wist dat de praktijk om 09.00 uur openging. Toen ze die zaterdagochtend vroeg naar de praktijk ging was er nog geen dokter of doktersassistent aanwezig, er was daar niemand om haar te helpen.”

Alcalá bevestigt dat de aanwezigen die ook op de dokter wachtten op een gegeven moment een ambulance hebben gebeld.
Een medewerker van de botika die deel uitmaakt van het centrum, heeft ook de ambulance gebeld.
Maar op dat moment was de vrouw al overleden. Het is niet bekend waar de vrouw uiteindelijk aan is overleden.
In een gesprek dat deze krant vorige week met dokter Jacobs van het medisch centrum had, zei deze dat de vrouw waarschijnlijk als gevolg van hartproblemen is overleden.
Thony Marc-Cius, woordvoerder van de nabestaanden van de vrouw, bevestigde tegenover deze krant dat de doodsoorzaak niet bekend is.

,,Dat zou via een autopsie vastgesteld moeten worden, maar de kosten daarvan zijn hoog en de begrafenis van de vrouw was al geregeld.”

De woordvoerder had afgelopen vrijdag een onderhoud met Alcalá.
De inspecteur-generaal zal in zijn eindverslag, dat ook verzonden wordt aan het Haïtiaanse consulaat, adviseren om de Haïtiaanse gemeenschap goed te informeren over wat te doen in geval van calamiteiten.

,,Het is jammer dat de zaken nu zo zijn gelopen, dat had niet gehoeven.”

De Haïtiaanse is afgelopen zondag op het kerkhof van Santa Rosa begraven. Alcalá hoopt deze week nog zijn bevindingen via de media aan het grote publiek kenbaar te maken.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties