31 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 15:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Geen krediet regering aan CDM

cdmWillemstad – De Curaçaose Dokmaatschappij (CDM) hoeft geen financiële hulp van de regering te verwachten bij het betalen van de claim van 80 miljoen dollar aan de drie Cubanen die in 2008 in Amerika een zaak tegen het Dok hebben aangespannen.

Dat heeft minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad bekendgemaakt.
Hiermee lijkt het faillissement van het Dok onvermijdelijk.
Ook de minister gaf gisteren aan dat een onderhandeling tussen CDM en de Cubanen nog het enige redmiddel is.
Drie Cubanen die voorheen onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden ‘als moderne slaven’ voor het CDM hadden gewerkt, kregen in 2008 in Amerika in een vonnis een claim van 80 miljoen dollar – die met rente inmiddels tot bijna 120 miljoen dollar is opgelopen – toegewezen.
Palm liet gisteren weten dat het moeilijk, zo niet onmogelijk is voor Dok om dit bedrag te betalen en dat er momenteel onderhandelingsgesprekken plaatsvinden tussen beide partijen.

,,Op die manier wordt geprobeerd tot een settlement te komen met de eisers om het faillissement te voorkomen”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling gisteren.

- Advertentie -

Mochten de onderhandelingsgesprekken op niets uitlopen, kan het Dok niet bij de regering aankloppen voor krediet, dat maakte Palm gisteren duidelijk.
Door de toegewezen claim worden betalingen van Amerikaanse schepen aan het Dok direct door de Verenigde Staten geblokkeerd.

,,Hierdoor zijn ze nu geheel afhankelijk van de schepen afkomstig uit andere landen. Dit belemmerd ook het functioneren van Dok”, aldus de minister gisteren.

Gehoopt wordt nog steeds op een doorstart.
Hiervoor zijn nog gesprekken gaande met onder andere het Nederlandse Damen Shipyards. Damen werd eerder door de toenmalige minister van Economische Ontwikkeling, El Hakim (MFK) de deur gewezen.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Een aantal Cubanen hebben als ‘moderne slaven’ gewerkt voor de CDM. Het CDM zag het maar deed niets. Toen de rechtzaak diende deed CDM ook niets, Nu het te laat is huilen ze. CDM krijgt geen krediet van de regering. Tja het is niet de burger die moet gaan opdraaien voor moderne slaven arbeid. Hakim weerde een goede gegadigde en CDM keek toe. Waarom werd het Nederlandse Damen Shipyards door Hakim afgewezen??? Tja MFK had bijna alles in handen maar er waren nog wat plekjes. Het word helaas einde voor CDM. Weer zoveel mensen op straat. Het gaat weer goed met Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, May 17, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 16, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Is het tij nu echt in het voordeel van Oekraïne aan het keren?

Oorlog in Oekraïne | ’Dit kan Rusland voor dilemma zetten’ | Cedric Lagast Charkov - Het Oekraïense leger heeft de stad Charkov heroverd. Is het tij definitief in...

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...
- Advertentie -
- Advertentie -