Geen interesse Staten in seniorenconvent

Archief foto

Archief foto

Willemstad – Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) heeft het verzoek om een seniorenconvent van MFK-leider Gerrit Schotte afgewezen. Er zou bij de fractieleiders niet genoeg interesse zijn voor een dergelijke besloten vergadering. Schotte had het verzoek ingediend om een seniorenconvent te beleggen over het feit dat er afluisterapparatuur in zijn auto is gevonden.

Advertentie

,,Een parlementslid wordt bespioneerd in zijn privéleven. De procureur-generaal van het Openbaar Ministerie wordt afgeluisterd. Maar kennelijk is er bij de nadere politieke leiders geen interesse om daarover te praten”, reageert Schotte gelaten.

Franco laat in de brief aan Schotte weten dat het reglement van orde voorschrijft dat de Statenvoorzitter of twee fractieleiders een seniorenconvent kunnen oproepen.

,,In dit specifieke geval heb ik rondgevraagd onder de meerderheid van de fractieleiders en de meerderheid heeft mij aangegeven er niet mee akkoord te gaan een seniorenconvent te beleggen.”

SchotteSchotte trof eerder deze maand onder de achterbank van zijn auto een afluisterapparaat aan, waarna hij een klacht heeft ingediend bij de landsrecherche.
Dat onderzoek loopt nog.
Hoofd van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) Wim van Vemde liet weten dat de gebruikte apparatuur ‘prutswerk’ betreft en hooguit in staat is een paar uur opnames te maken.
RST ontkent dat de apparatuur door hen geplaatst zou zijn, zoals de krant Vigilante suggereerde. Partijleider Alex Rosaria van PAIS liet eerder al weten niet te zullen meewerken aan een seniorenconvent.
Volgens Rosaria voldoet het geval van de afluisterapparatuur niet aan de vereisten voor een seniorenconvent, namelijk dat er sprake is van spoed, dat het een geheim overleg moet zijn en dat het de staatsveiligheid betreft.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *