26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 07:18

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...

AntilliaansDagblad | Ziekenhuis Aruba bereikt grens capaciteit

Oranjestad - Het Hospital Horacio Oduber begint aan de grenzen van zijn capaciteit te komen. ,,De druk is bij ons erg hoog”, vertelde directeur Jacco Vroegop aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoGeen blaastest: dronken chauffeurs rijden straffeloos rond

Geen blaastest: dronken chauffeurs rijden straffeloos rond

De grootscheepse politiecontrole van afgelopen zaterdagnacht leverde drie arrestaties op. Vijfentwintig messen, een aantal joints, een speelgoedwapen en levensgevaarlijke knuppels en hamers zijn in beslag genomen. Maar chauffeurs die ladderzat achter het stuur zaten, mochten zo weer doorrijden.

De politiecontrole die door het politiekorps, de douane, SKS, VKC en de Koninklijke Marechaussee gehouden werd in Saliña was voor wat wapens betreft een succes, maar alle dronken bestuurders die in de fuik reden kwamen er met de schrik vanaf. Op alcohol werd namelijk niet gecontroleerd.

Wapens en drugs waren dit keer ons target. In de afgelopen zeven maanden hebben er in Saliña verschillende incidenten plaatsgevonden waarbij vuurwapens zijn gebruikt”, legt politiewoordvoerder Reggie Huggins uit.

Minister Wilsoe van justitie heeft daarom preventieve controles aangekondigd. Zaterdag hebben we die opdracht voor het eerst uitgevoerd.”

Drank is groter probleem

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.30 en 05.30 werden in totaal 1.200 auto’s gecontroleerd en 1.900 personen gefouilleerd. Één van hen was de 28-jarige communicatiemedewerker

Kim.:Met zes bier en twee wijn achter mijn kiezen reed ik ter hoogte van het TMF Café de politie tegemoet. Ik schrok me kapot, maar kon niet meer terug. Ik verwachtte dat ze me direct zouden laten blazen, maar er werd alleen met een zaklamp in mijn auto geschenen en ik werd gefouilleerd door een vrouwelijke agent. Daarna ben ik heel opgelucht weer verder gereden.”

Kim was naar eigen zeggen niet de enige die met een hoge boete naar huis had gekund als er wel naar overmatig alcoholgebruik gekeken was.

Ik denk dat de politie haast iedereen in de rij wel had kunnen bekeuren. Wapenbezit is geen algemeen probleem, maar rijden met drank op wel. Haast iedereen doet het.”

Op Curaçao is het toegestaan om na het drinken van maximaal twee glazen alcohol toch nog in de auto te stappen. Dat lang niet iedereen zich hieraan houdt kan Huggins bevestigen.

Veel bestuurders gaan inderdaad dronken de weg op. Maar er zijn er ook genoeg die voor ze uitgaan een wapen in hun tas stoppen of altijd een mes in hun auto hebben liggen. Tijdens deze controle lag daar onze prioriteit.”  

Apparatuur ontbreekt  

Zaterdag was het bovendien simpelweg niet mogelijk om op overmatig alcoholgebruik te controleren: de politie beschikt niet over de benodigde blaasapparaten.

We zijn geen mensen tegengekomen die zichtbaar dronken waren”, beweert Huggins. “Als we van tevoren geplande alcoholcontroles uitvoeren dan lenen we de apparaten van de marechaussee. Dat doen we al jaren. We krijgen binnenkort eigen apparaten. Hoeveel het er worden en wanneer we ze in gebruik kunnen nemen, weet ik alleen nog niet.

Kim is de schrik van afgelopen zaterdag alweer vergeten. “Natuurlijk is het heel erg dat we met z’n allen dronken de weg op gaan. Ik schaam me er behoorlijk voor, maar aankomende vrijdag gebeurt het waarschijnlijk gewoon weer.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties