30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Gebruik drones moet wettelijk geregeld worden om wildgroei in de privé sector te voorkomen

HomeMediaGebruik drones moet wettelijk geregeld worden om wildgroei in de privé sector...

minister-omayra-leeflangWILLEMSTAD — In een brief aan minister Navarro van Justitie heeft onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang (voorheen PAR) kanttekeningen geplaatst bij de inzet van onbemande Raven-vliegtuigen (drones).
Leeflang maakt zich vooral zorgen over het vacuüm aan wetgeving op Curaçao met betrekking tot het gebruik van drones.

Advertentie

De brief aan de Justitieminister komt op het moment dat het proefproject met de drones is afgelopen en inmiddels door alle betrokkenen is geëvalueerd.
De Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Curaçao hebben al aangegeven tevreden te zijn met de uitkomst van het pilotproject.
Leeflang geeft in haar schrijven aan zich ernstig zorgen te maken over het feit dat er geen enkele wettelijke bepaling is die het gebruik van drones op Curaçao regelt.

Dit betekent feitelijk dat iedereen een drone kan aanschaffen en ermee kan gaan vliegen. In een situatie waarin er geen regels zijn vastgesteld en er dus geen controle is, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van ons land. Maar niet alleen dat, ook het recht op privacy van onze burgers komt zo in gevaar.”

Volgens het Statenlid zijn drones al voor 300 dollar te koop via internet en kunnen privépersonen zo’n vliegtuigje voor eigen gebruik aanschaffen.

Het gaat mij niet zozeer om de drone zoals die wordt ingezet voor justitiele doeleinden. Het gaat mij om de chaos die zou kunnen ontstaan wanneer iedereen maar lukraak met die dingen gaat vliegen.”

Leeflang pleit er bij de minister van Justitie dan ook voor om zo snel mogelijk met regelgeving te komen en met een systeem waarmee het privégebruik van drones te controleren is. In verband met het bovenstaande stelde het Statenlid enkele vragen aan minister Navarro. Zij wil van de Justitieminister weten of hij het met haar eens is dat er een soort vergunning moet komen voor drone-gebruik voor privédoeleinden.
Ook vraagt Leeflang zich af of Navarro al bezig is met wetgeving.
Verder wil zij van hem weten of hij informatie heeft over het privégebruik van drones op Curaçao.
Leeflang geeft in haar brief ook enkele suggesties voor regelgeving, zoals een specifieke registratie, een bewijs van onderhoud en verzekering van de drone.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties