30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Garanties voor voortbestaan Isla

HomeMediaGaranties voor voortbestaan Isla

nicolas_maduroWillemstad – Premier Asjes moet zo snel mogelijk contact opnemen met president Nicolás Maduro zodat beide regeringen een overeenkomst met elkaar kunnen sluiten om het voortbestaan van de Isla-raffinaderij te garanderen. Dat is één van de resoluties die afgelopen zaterdag is aangenomen tijdens een debat van Hustisia Sosial Kòrsou (HSK) over de toekomst van de raffinaderij.

Advertentie

Hierna kan de regering op zoek gaan naar een strategische partner om een aanvang te maken met de vernieuwing en modernisering van de raffinaderij, dit traject moet vóór 2019 worden afgerond.
De vergadering heeft ook een resolutie aangenomen om alle vakbonden die direct of indirect met de raffinaderij te maken hebben te mobiliseren.
Deze bonden vertegenwoordigen samen zo’n 3.000 werknemers.
De krachten moeten gebundeld worden om vaart te zetten achter de noodzaak om tot een concrete overeenkomst over de toekomst van de raffinaderij te komen.
Premier Asjes moet conform de resolutie de Staten regelmatig informeren over de voortgang van de onderhandelingen die te maken hebben met de modernisering en vernieuwing van de Isla- raffinaderij.
In een persbericht weidt HSK uit over de overwegingen die leidden tot het aannemen van de resoluties.
Een van de overwegingen is dat de raffinaderij direct aan 1.900 mensen werk verschaft en indirect aan nog eens 3.000.
Dertig procent van de deviezen van het land zijn afkomstig van de raffinaderij.
Volgens HSK heeft het land nu waarschijnlijk de laatste kans om de werkgelegenheid en de deviezen die aan de raffinaderij gekoppeld zijn te behouden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties