28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 22:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Fred Teeven juicht plan Navarro toe

Den Haag – Nederland is bereid de Curaçaose regering ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van een nieuwe Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC).

Minister Nelson Navarro in gesprek met staatssecretaris Fred Teeven.  Foto's NICO VAN DER VEN
Minister Nelson Navarro in gesprek met staatssecretaris Fred Teeven.
Foto’s NICO VAN DER VEN

Die toezegging kreeg minister Nelson Navarro van Justitie gisteren van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie.

,,Mijn verzoek had vooral betrekking op expertise op het gebied van behandelprogramma’s. Die kennis hebben wij zelf niet, terwijl Nederland daar wel ruime ervaring mee heeft”

, aldus Navarro na afloop van het gesprek.

- Advertentie -

Navarro:

,,Wij zijn niet gekomen om geld te vragen maar om deskundigheid. Een van de ideeën is mensen met kennis en ervaring bijvoorbeeld op detacheringsbasis voor een jaar naar Curaçao te halen. Er werken in Nederland in deze sector veel mensen met een Caribische achtergrond dus daar denk ik in eerste instantie aan.”

Teeven juicht het streven van Curaçao om meer aandacht te besteden aan de resocialisatie van jeugdige delinquenten van harte toe. Hij toonde zich dan ook welwillend om na te gaan op welke wijze Nederland daarbij kan helpen.

,,Het is nu aan ons om het plan verder uit te werken en een concreet voorstel te doen. Als dat er is praten we verder, zo heb ik met de staatssecretaris afgesproken.”

Voor de financiering van de bouw denkt Navarro aan een public- private partnership.

,,Twee verzekeringsmaatschappijen hebben interesse getoond, daar ga ik nu snel mee in gesprek. Maar belangrijker dan het gebouw is dat wij goed opgeleide capabele mensen krijgen om de jongeren een professioneel behandelingsprogramma te kunnen bieden. Met alleen opsluiten verander je niets aan hun gedrag.”

Om die reden bracht de minister gistermiddag een bezoek aan Teylingereind in Sassenheim om zich te laten informeren over de zogeheten ‘youturn- methodiek’, een succesvolle gedragsbehandeling die sinds 2010 door alle justitiële jeugdinrichtingen in Nederland wordt toegepast. Het streven is erop gericht de plannen binnen anderhalf jaar te realiseren.

,,De emmer loopt over. Wij hebben decennialang onze jeugd verwaarloosd en ondervinden daarvan nu de gevolgen. Wij moeten alle zeilen bijzetten om de jeugd in de goede richting te sturen”

- Advertisement -

, aldus Navarro die bij aankomst op het ministerie nog speciaal werd begroet door minister Ivo Opstelten.

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -