28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Fred Teeven juicht plan Navarro toe

HomeNieuwsFred Teeven juicht plan Navarro toe

Den Haag – Nederland is bereid de Curaçaose regering ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van een nieuwe Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC).

Minister Nelson Navarro in gesprek met staatssecretaris Fred Teeven.  Foto's NICO VAN DER VEN
Minister Nelson Navarro in gesprek met staatssecretaris Fred Teeven.
Foto’s NICO VAN DER VEN

Die toezegging kreeg minister Nelson Navarro van Justitie gisteren van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie.

,,Mijn verzoek had vooral betrekking op expertise op het gebied van behandelprogramma’s. Die kennis hebben wij zelf niet, terwijl Nederland daar wel ruime ervaring mee heeft”

, aldus Navarro na afloop van het gesprek.

Navarro:

,,Wij zijn niet gekomen om geld te vragen maar om deskundigheid. Een van de ideeën is mensen met kennis en ervaring bijvoorbeeld op detacheringsbasis voor een jaar naar Curaçao te halen. Er werken in Nederland in deze sector veel mensen met een Caribische achtergrond dus daar denk ik in eerste instantie aan.”

Teeven juicht het streven van Curaçao om meer aandacht te besteden aan de resocialisatie van jeugdige delinquenten van harte toe. Hij toonde zich dan ook welwillend om na te gaan op welke wijze Nederland daarbij kan helpen.

,,Het is nu aan ons om het plan verder uit te werken en een concreet voorstel te doen. Als dat er is praten we verder, zo heb ik met de staatssecretaris afgesproken.”

Voor de financiering van de bouw denkt Navarro aan een public- private partnership.

,,Twee verzekeringsmaatschappijen hebben interesse getoond, daar ga ik nu snel mee in gesprek. Maar belangrijker dan het gebouw is dat wij goed opgeleide capabele mensen krijgen om de jongeren een professioneel behandelingsprogramma te kunnen bieden. Met alleen opsluiten verander je niets aan hun gedrag.”

Om die reden bracht de minister gistermiddag een bezoek aan Teylingereind in Sassenheim om zich te laten informeren over de zogeheten ‘youturn- methodiek’, een succesvolle gedragsbehandeling die sinds 2010 door alle justitiële jeugdinrichtingen in Nederland wordt toegepast. Het streven is erop gericht de plannen binnen anderhalf jaar te realiseren.

,,De emmer loopt over. Wij hebben decennialang onze jeugd verwaarloosd en ondervinden daarvan nu de gevolgen. Wij moeten alle zeilen bijzetten om de jeugd in de goede richting te sturen”

, aldus Navarro die bij aankomst op het ministerie nog speciaal werd begroet door minister Ivo Opstelten.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties