28 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 10:55

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Franco: Innocent until proven guilty

Franco: Innocent until proven guilty

Archief foto
Archief foto


Willemstad – Voor de Statenvoorzitter is Gerrit Schotte onschuldig tot hij schuldig wordt bewezen. Dat heeft Mike Franco gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.


Franco heeft gisterochtend een officieel bevel voor doorzoeking van de kantoorruimte van Schotte in het kantorengebouw van de Staten ontvangen.
Vervolgens is daar onder toezicht van de griffier onderzoek verricht.
Franco gaf aan dat er medewerking is verleend aan justitie en dat het kantoor van Schotte met behulp van de beveiligingsbeambte is geopend.
Wat voor gevolgen de gebeurtenissen van gisterochtend – de invallen bij verschillende adressen en het feit dat de oud-premier nu officieel verdacht wordt van het witwassen van geld en valsheid in geschrifte – op de positie van Schotte als Statenlid hebben, was gisteren nog onduidelijk. schotte-2013Franco meldde dat de parlementariër van MFK voor hem als Statenvoorzitter onschuldig is tot hij schuldig wordt bewezen.

,,Zolang er geen rechtszaak is en hij echt schuldig wordt gevonden, kan hij gewoon als Statenlid aanblijven”, aldus Franco.

Volgens de Statenvoorzitter ligt het aan de partij van Schotte, MFK, om in de tussentijd te beslissen of hij aanblijft als parlementariër of dat hij moet opstappen:

,,De partij kan er in de tussentijd voor kiezen om je naar de achtergrond te schuiven om zo enigszins te voorkomen dat de reputatie van de partij schade oploopt, maar voor hetzelfde geld kiezen ze ervoor om hem gewoon aan te houden.”

Schotte was gisteren niet aanwezig tijdens de Statenvergadering over de begroting.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties