26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Francisca bemiddelt in conflict tussen SGTK en AAV

HomeMediaFrancisca bemiddelt in conflict tussen SGTK en AAV

Jeanne-Marie FranciscaWILLEMSTAD — Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (PS) heeft onlangs afzonderlijk met de vakbond SGTK (de bond van werknemers die onder aannemers op het Isla-terrein werken), de Isla-raffinaderij en de aannemersvereniging AAV vergaderd om te horen wat de arbeidsgerelateerde problemen zijn.

Advertentie

De partijen moeten nu hun standpunt op papier zetten, zodat de minister een duidelijk beeld krijgt van de werkelijke problemen en eventuele oplossingen.
Een van de problemen is het geschil tussen SGTK en de aannemers rond een salarisverhoging zoals in de cao is afgesproken.
Dit arbeidsconflict speelt al een tijdje.
De minister is vastberaden om hier een passende oplossing voor te zoeken.
De Amigoe berichtte gisteren al dat het Bureau van de Landbemiddelaar zal proberen om de AAV en de SGTK om de tafel te krijgen met als doel ervoor te zorgen dat het probleem niet escaleert.
Daarnaast moet er ook een duurzame oplossing komen die voor alle partijen bevredigend is.
De minister hoopt dat het gezond verstand zal prevaleren en dat de partijen hun medewerking zullen geven tijdens het bemiddelingsproces.
Zij heeft ook aandacht voor de overige punten die tijdens de bijeenkomsten naar voren zijn gekomen.
Dat zou ook blijken uit het protocol dat Francisca onlangs met de werkgevers heeft getekend.
Een van de acties die ondernomen zullen worden behelst waar nodig een evaluatie en aanpassing van de arbeidswetten, zodat werknemers gerust kunnen zijn voor wat betreft hun werkcondities en arbeidssituatie.
Daarnaast zal er ook een traject worden opgestart om werk te garanderen voor zowel de lokale aannemers als voor de werknemers op het Islaterrein.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties