27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Francesco Corallo niet aangehouden

Rudolf Baetsen: Verhaal van belastende documenten Schotte onzin

corallo bij arrestatieWillemstad – De geruchten dat zakenman Francesco Corallo in Italië zou zijn gearresteerd afgelopen weekeinde, en dat er bij een huiszoeking documenten zouden zijn gevonden die belastend voor oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte zouden zijn, worden ten stelligste ontkend door Rudolf Baetsen, die eerder optrad als woordvoerder van Corallo.

,,Niets is minder waar. Dhr. Corallo is noch gearresteerd, noch heeft er een huiszoeking of iets dergelijks plaatsgevonden. Daarom is het verhaal van zogenaamde gevonden documenten ook totale onzin”, reageert Baetsen desgevraagd.

,,Dhr. Corallo is een vrij persoon, heeft geen enkele vrijheidsbeperking en is ook nergens aangeklaagd. Het is verbazingwekkend, op zijn zachtst gezegd, dat dit soort verhalen zonder enige rechtvaardiging hoe dan ook de wereld in geholpen worden.”

- Advertentie -

Verschillende nieuwswebsites brachten de geruchten gisteren naar buiten.
Zo meldde de Facebookpagina Korant Veridiko dat justitie in Italië zou hebben bevestigd dat het documenten heeft gevonden in bezit van Francesco Corallo, die belastend zouden zijn voor Schotte.
Dat bericht werd vervolgens overgenomen door Persbureau Curaçao, waarna onder andere ook radiostation Dolfijn FM over de geruchten berichtte.
Corallo zou afgelopen zaterdag gearresteerd zijn op verdenking van fraude bij Banco Popolare en daarbij zou het gaan om 150 miljoen euro.

Nieuwswebsite Nieuws360 gaf een andere draai aan het verhaal. Zo zou de huiszoeking bij Schotte in december verband hebben met Corallo.
Het OM van Italië zou het OM van Curaçao verzocht hebben de huiszoeking te doen. Nieuws360 zegt zich te baseren op lokale media, maar noch in Curaçaose media, noch in Italiaanse onlinemedia is dit bericht terug te vinden.
Het Openbaar Ministerie van Curaçao reageert niet op de geruchten.
Ook MFK-leider Schotte was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Nieuwswebsite Nieuws360 gaf een andere draai aan het verhaal

    Tja er zijn van die nieuws sites die gewoon een grote duim hebben. Helaas komen de verzonnen dingen zo snel uit. Tja en dan zeggen ze in hun nieuwsbrief dat het bewuste artikel als eerst bij hun stond. Al is het artikel 2 dagen oud en al door de NOS opgepakt van het ANP.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -