27 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Francesco Corallo niet aangehouden

HomeMediaFrancesco Corallo niet aangehouden

Rudolf Baetsen: Verhaal van belastende documenten Schotte onzin

corallo bij arrestatieWillemstad – De geruchten dat zakenman Francesco Corallo in Italië zou zijn gearresteerd afgelopen weekeinde, en dat er bij een huiszoeking documenten zouden zijn gevonden die belastend voor oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte zouden zijn, worden ten stelligste ontkend door Rudolf Baetsen, die eerder optrad als woordvoerder van Corallo.

,,Niets is minder waar. Dhr. Corallo is noch gearresteerd, noch heeft er een huiszoeking of iets dergelijks plaatsgevonden. Daarom is het verhaal van zogenaamde gevonden documenten ook totale onzin”, reageert Baetsen desgevraagd.

,,Dhr. Corallo is een vrij persoon, heeft geen enkele vrijheidsbeperking en is ook nergens aangeklaagd. Het is verbazingwekkend, op zijn zachtst gezegd, dat dit soort verhalen zonder enige rechtvaardiging hoe dan ook de wereld in geholpen worden.”

Verschillende nieuwswebsites brachten de geruchten gisteren naar buiten.
Zo meldde de Facebookpagina Korant Veridiko dat justitie in Italië zou hebben bevestigd dat het documenten heeft gevonden in bezit van Francesco Corallo, die belastend zouden zijn voor Schotte.
Dat bericht werd vervolgens overgenomen door Persbureau Curaçao, waarna onder andere ook radiostation Dolfijn FM over de geruchten berichtte.
Corallo zou afgelopen zaterdag gearresteerd zijn op verdenking van fraude bij Banco Popolare en daarbij zou het gaan om 150 miljoen euro.

Nieuwswebsite Nieuws360 gaf een andere draai aan het verhaal. Zo zou de huiszoeking bij Schotte in december verband hebben met Corallo.
Het OM van Italië zou het OM van Curaçao verzocht hebben de huiszoeking te doen. Nieuws360 zegt zich te baseren op lokale media, maar noch in Curaçaose media, noch in Italiaanse onlinemedia is dit bericht terug te vinden.
Het Openbaar Ministerie van Curaçao reageert niet op de geruchten.
Ook MFK-leider Schotte was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Nieuwswebsite Nieuws360 gaf een andere draai aan het verhaal

    Tja er zijn van die nieuws sites die gewoon een grote duim hebben. Helaas komen de verzonnen dingen zo snel uit. Tja en dan zeggen ze in hun nieuwsbrief dat het bewuste artikel als eerst bij hun stond. Al is het artikel 2 dagen oud en al door de NOS opgepakt van het ANP.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties