Laatste reacties

- Advertentie -

KKC | Foto en video-verslag liquidaties Hato-airport

Foto, audio en video-verslag liquidaties Hato-airport van diverse bronnen

Willemstad – Knipselkrant Curaçao (KKC) verzamelde een aantal foto’s en video’s van de (social) media op Curaçao en Nederland ten behoeve van een sfeerimpressie van het drama, dat zich gisteravond op Hato Airport voltrok. Hoewel KKC open en ongecensureerde berichtgevingen van alle media voorstaan, heeft de Knipselkrant gemeend de ergste foto’s niet te publiceren.

Bij een schietpartij op het vliegveld van Curaçao zijn vannacht zeker twee doden en zeven gewonden gevallen. Lokale media berichten dat het om een afrekening gaat tussen twee drugsbendes op het eiland. Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa.

Mocht tussen onderstaande foto’s alsnog kwetsende foto’s staan van uzelf, danwel een familielid- gelieve ons even een mailtje te sturen op op [email protected], opdat we die kunnen verwijderen.

- Advertentie -

Helaas heeft KKC niet de auteurs van de foto’s kunnen achterhalen. Herkent u uw foto en wilt u uw naam erbij, dan ook graag een mailtje.

Foto’s:

schietpartij -hato-0-gangoorlog schietpartij -hato-1 schietpartij -hato-3 schietpartij -hato-7 schietpartij -hato-9 schietpartij -hato-10 schietpartij -hato-11 schietpartij -hato-12-Natasja Gibbs schietpartij -hato-13-Natasja Gibbs schietpartij -hato-14-Natasja Gibbs schietpartij -hato-15-Natasja Gibbs schietpartij -hato-16-Natasja Gibbs schietpartij -hato-17-Jose Bruin schietpartij -hato-18-Jose Bruin schietpartij -hato-19-Jose Bruin schietpartij -hato-20 schietpartij -hato-Miss-Chloe-Jansen-1schietpartij -hato-Miss-Chloe-Jansen-3

Volgens Asjes zijn alle gewonden lokale bewonersschietpartij-hato-6

- Advertisement -

Video’s:

Een interview met Dick Drayer, onze correspondent op Curaçao, voor de NOS

Bron: NOS.nl

 

Bron: Telegraaf

 

Audio:

Een interview met Dick Drayer voor Radio 1


 

 

- Advertisement -

Artikel delen

17 reacties

 1. Het is Henry Henriques, Baselmans, geen mevrouw.
  Overigens verleert niemand het schrijven van zijn taal dus het is een beetje een onzin excuse. “Er is een bekend spreekwoord: ‘jong geleerd is oud gedaan’. Dit geldt onder andere voor talen. Talen an sich die vroeg zijn geleerd, wat zeker geldt voor je moedertaal (!), kan je bijna niet verleren. Je blijft er feeling mee houden”.
  Maar geeft niets als je maar lol hebt.

 2. “Misschien wordt het ook tijd het taalgebruik enigszins op te krikken.”
  Mevrouw Henriques dat komt omdat ik hier de gehele dag op Banda Bou Papiaments hoor en moet spleken en ikke u dan nie begijpe 🙂

 3. let op onderrstaande uitspraak:

  zolang die stinkfabriek staat te stinken, zo lang zal de maffia heersen over dit eiland.
  Er is absoluut een samenhang!!!

 4. Voel me aangesproken door de opmerking van Baselmans “omdat hun schapen zijn zonder enige graat”.
  Jouw probleeem is dat je iedereen altijd over 1 kam scheert. Ik heb je niet gezien tijdens de wake die door Yves Cooper was georganiseerd op het Brionplein. We waren er met slechts 30 personen.

  Misschien wordt het ook tijd het taalgebruik enigszins op te krikken.

 5. Hoe kan het dat de politiek nog niet heeft gereageerd? Rosaria, Schotte, Cijntje, leden vd groene en blauwe partij enz enz.

 6. Hoe was het ook alweer Baselmans? Je praate met de geesten van onder andere Mandela en Hitler en zo kwam je van alles aan de weet, zo was het toch??
  Klinkt allemaal erg ziek Baselmans, je zuigt alles uit je te grote duimen en je weet helamaal niets, je bent een gestoorde fantast en meer niet.

 7. Heer van Dungen
  Ga het even stapsgewijs doornemen met je:

  “John kan je mij dan eens vertellen hoe je mensen kan oppakken zonder enig bewijs.”

  – Deze mensen zijn door OM daar neergezet en zoals ik al eerder schreef om een angstmaatschappij en zo zgn bewijs te creëren ivm de moord op wiels.
  Bewijs is er ten overvloede.

  “Je spreekt over maffia praktijken lees ik uit je bericht.
  Nu gaat de politie met volle macht mensen oppakken die (vermoedelijk) bij een bende behoren.
  Na een half uurtje staan ze lachend op straat en spannen een zaak aan wegens macht misbruik, politie geweld en wederechtelijke vrijheid beroving.”

  – Het is justitie en OM die zelf deze zaken in de kaart spelen. Ik heb daar met diverse ministers van justitie en OM en PG over gehad. Wat ik te horen kreeg is “We zijn met handen en voeten gebonden. We mogen van hogerhand niets doen” Vraag ik u heer van Dungen; wie is dan “Hogerhand”?
  Dat vroeg ik hen en toen kwam het antwoord wat ik de laatste jaren in boeken naar buiten breng.

  “Het zijn de burgers van Curaçao die de prijs van de rechtszaken mogen betalen.”

  – Dat klopt omdat hun schapen zijn zonder enige graat.

  “Containers met wapens???
  Ken jij die containers??
  Geef het door aan de politie of OM. Dan ben je een goede burger.”

  – Ja we kennen de dealers, de containers en hoe ze verscheept worden.
  ALLES ligt bij OM
  ALLES ligt bij de PG
  en ALLES ligt bij de Gouverneur!!
  Maar er wordt NIETS gedaan omdat het de “machtige” zijn van dit eiland.

  “Ik lees dagelijks de diverse media van het eiland en daar buiten. Het is vrij normaal dat er uitvoerige media komt over de gebeurtenissen. Je leest het overal in de wereld.
  Ja meneer Baselman deze online krant lees ik ook dagelijks en zie dat ze een ruime keus geven wat wel of niet te lezen. Berichten worden van diverse media opgepakt en online gezet.
  Op die methode krijg ik een goed beeld van wat er door de media wordt geschreven. Is ook 1 van de redenen dat ik vaak zo niet dagelijks deze online krant lees en waardeer.”

  – Keuzes zijn aan u en er zijn miljarden mensen die kun kop in het zand steken.
  OF ze zijn bang!
  OF ze zitten er zelf in!
  De kranten zijn een verlengde van “hogerhand” en zijn allen gemanipuleerd. Vandaar dat er veel geschrapt wordt in de media. Dagelijks krijgen wij (MKK) daar bewijzen van te zien en te lezen en de ware toedracht komt ZEER zelden in een krant of media.

  De media is een show en er zijn vele mensen die die show als waar zien.

 8. @ Marcia

  Helemaal eens, maar toch wel een erg trieste balans voor ‘gratis’ reclame voor ons eiland.

  Zomaar een greep, van Europa, naar de US media + Canada.

  http://www.travelweekly.co.uk/Articles/Details/48672
  http://www.theolympian.com/2014/07/15/3228221/report-2-killed-in-shooting-at.html
  http://www.canada.com/news/Report+Driveby+shooting+grounds+Curacao+airport+kills+wounds+others/10032929/story.html

  We moeten ons er ook terdege van bewust zijn dat het sinds 2010 ernstig uit de hand is gelopen, het is duidelijk allemaal begonnen met de installatie van de Schotte cs groep. De man had teveel vuilnis achter, naast en voor zich.
  Ik woon nu al 30 jr op het eiland maar zo erg als de laatste jaren kan ik mij niet herinneren. En mijn geheugen is verdraaid goed.

 9. Waar was de airport security?
  Waar waren de beschermers van de passagiers?
  OM is een gevaarlijk spel aan het spelen en de veiligheid van onze airport is niet gegarandeerd.
  Met andere woorden dit kan internationaal een zeer groot staartje krijgen voor de luchthaven!

  We weten allemaal dat op, om en het terrein van een airport OVERAL TER WERELD beschermd moet zijn. Wij hebben wat pipo’s lopen die zich druk maken over wat wagens maar toen ik 2 weken geleden bedreigd werd en de hal vol stond was ER door mijn vrouw GEEN bewaker te vinden!!
  Die aangifte gaat er nu uit en stuur ik ook naar de internationale organisatie die belast is met de veiligheid van onze luchthavens.

 10. En wat staat er nog meer in je kristallen bol?
  veel roepen, maar geen bewijzen leveren.
  waar komt deze info vandaan, die je steeds aan iedereen wilt vertellen?
  Dat curacao door de maffia beheerst wordt is duidelijk, maar je roeptoeterd verder ook veel onzin.
  ga eens naar een psychiater!!!
  wie weet helpt het…

 11. Helaas kan dit overal gebeuren.
  Wij waren toevallig 24 juni in Miami toen hetzelfde zich in Miami, Libery City, best een gevaarlijke buurt voordeed, we waren op weg naar de opening van een tentoonsellling van een bevriende Cubaanse kunstenaar toen er schuin aan de overkant een vuurgevecht plaatsvond.
  Ook daar een triest resultaat van 2 doden en meer dan 5 ernstig gewonde mensen.

  Het nette interview van Navarro komt hiermee wel in een erg schril contrast te staan.
  De drugscriminaliteit is nauwelijks nog in de hand te houden en zal er nog harder en repressiever moeten worden opgetreden voordat het verder uit de hand loopt. Vreselijk allemaal.
  Wat gebeurt er met de toeristen, kan me voorstellen dat de meesten niet willen blijven. Wat is er geregeld voor die mensen.

 12. @Ed; Ik ben het 100% met je eens om via deze berichten een boek te gaan promoten wat jezelf hebt geschreven. Wat er op Hato is gebeurd tart alle moorden die op het eiland gebeuren. Nu is het een Wild West aan het worden op Curaçao en de internationale media bericht er uitvoerig over. Geen goede reclame voor het eiland. En wat de politie kan doen is alleen een uitvoerig onderzoek naar de dader(s)en hopen die te kunnen oppakken. Wel jammer is het dat er van die advocaten en enkele ministers rond lopen die de concensusrijkswet van tafel willen hebben. Navarro heeft Nederland al verzocht om hulp, Meneer Baselman rept daar geen woord over. Maar ja waarom zou hij?, hij heeft immers alles al beschreven in zijn boek. Ik denk en hoop dat 4 augustus meer helderheid gaat komen over enkele zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Laat me wel wezen, het OM op Curacao doet wat ze kunnen maar mogen wegens het onderzoek niets naar buiten brengen. En zo hoort het.

 13. @ Baselmans

  Treurig om over de ruggen van gewonden en geschrokken toeristen in dit geval je ‘on-line’ book te promoten. Je kan je lachen nu al niet inhouden schreef je weer op een andere post. Echt niet normaal meer, je bent ongepast bezig.

  Mijn waardering gaat uit naar de Curacaose media, KKC, Versgeperst en de overige kranten. Zonder hen zou de burger van het eiland verstoken blijven van elke vorm van informatie. Van de politici hoef je niets te verwachten.

 14. Waarom worden de gokbazen, mensenhandelaren en kinder-verkopers niet aangepakt?
  Waarom worden bepaalde bendeleden inclusief hun opdrachtgevers niet opgepakt.
  Waarom wil onze minister van justitie graag zijn ego strelen en die mensen niet aan pakken samen met collegas van OM?
  Waarom worden niet DE maffia bazen opgepakt die hier allemaal achter zitten?

  John kan je mij dan eens vertellen hoe je mensen kan oppakken zonder enig bewijs. Je spreekt over maffia praktijken lees ik uit je bericht. Nu gaat de politie met volle macht mensen oppakken die (vermoedelijk) bij een bende behoren. Na een half uurtje staan ze lachend op straat en spannen een zaak aan wegens macht misbruik, politie geweld en wederechtelijke vrijheid beroving. Het zijn de burgers van Curaçao die de prijs van de rechtszaken mogen betalen. Containers met wapens??? Ken jij die containers?? Geef het door aan de politie of OM. Dan ben je een goede burger. Ik lees dagelijks de diverse media van het eiland en daar buiten. Het is vrij normaal dat er uitvoerige media komt over de gebeurtenissen. Je leest het overal in de wereld. Ja meneer Baselman deze online krant lees ik ook dagelijks en zie dat ze een ruime keus geven wat wel of niet te lezen. Berichten worden van diverse media opgepakt en online gezet. Op die methode krijg ik een goed beeld van wat er door de media wordt geschreven. Is ook 1 van de redenen dat ik vaak zo niet dagelijks deze online krant lees en waardeer.

 15. Past precies in het plaatje wat men aan het scheppen is. Zie al de bepaalde insinuaties van de pers en de zogenaamde zaken om deze jongens heen. Perfect gespeeld, mooi op tijd en de plaats kon niet beter want de wereld krijgt nu te horen wat OM en justitie gesmeed hebben. Er gaat nog meer komen (wat ik al eerder ook eens schreef) want er moeten nog wat andere mensen hangen.
  Wiels soap op volle toeren.

  Waarom worden de containers met wapens niet aangepakt?
  Waarom worden de dagelijkse 10 miljoenen witwassen van zwart geld niet aangepakt?
  Waarom worden de dagelijkse containers opgeladen via grote projecten met coke niet onderschept?
  Waarom worden de gokbazen, mensenhandelaren en kinder-verkopers niet aangepakt?
  Waarom worden bepaalde bendeleden inclusief hun opdrachtgevers niet opgepakt.
  Waarom wil onze minister van justitie graag zijn ego strelen en die mensen niet aan pakken samen met collegas van OM?
  Waarom worden niet DE maffia bazen opgepakt die hier allemaal achter zitten?v”Curacao maffia eiland” Een boek jaren geleden uitgebracht waar mensen toen om lachte!!
  En lachen deze mensen NU NOG????

  Title: Curacao maffia eiland ISBN 978-1-4478-9049-2

  File size 1.3 MB

  http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/Maffia_eiland_download.pdf

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Groene | ‘De moord op Peter R. de Vries viel niet uit de lucht’

Rasit Elibol | De Groene Amsterdammer Advies aan de (in)formateur (11): Emile Kolthoff De vraag...

D&D | Wij zijn het rottende hart van Europa…

Jos La Grande | Ditjes & Datjes Nederland is een van de misdadigste landen...

NOS | Reacties op overlijden Jacob Desvarieux: iconische stem van Antillen

"Een icoon, grootste ambassadeur en een zouk-gigant." Het overlijden van Jacob Desvarieux, mede-oprichter...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president...

Crimesite | ‘Nederland zal het in zijn broek doen’

Surinaams oud-president Desi Bouterse (75) is vrijdag aanwezig op de zitting van de...

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -