Fòrti open voor informatie | Antilliaans Dagblad

Gisteravond is een programma uitgezonden getiteld Fòrti Habrí, waarin jongeren tegenover ministers hun bezorgdheid hebben geuit en hierover in gesprek zijn gegaan.

Willemstad – Regeringscentrum Fort Amsterdam (Fòrti) zal de hele week in dialoog treden met het Curaçaose volk. Dat wordt door het ministerie van Algemene Zaken en minister-president Eugene Rhuggenaath bekendgemaakt.

,,In ons streven om de correcte en precieze informatie te verstrekken omtrent de actuele situatie in ons land, uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, verbeterpunten en mogelijkheden voor de toekomst, zal Fòrti (Fort Amsterdam) de hele week, tot en met 17 juli 2020 open zijn met live-uitzendingen elke ochtend van Mòru Bon Dia en ook het radioprogramma Kòrsou Awe op radio Direct 107.1”, aldus de uitleg.

Gedurende de uitzendingen zullen bewindspersonen, ambtenaren en professionals geïnterviewd worden die uitleg geven over diverse actuele thema’s. Gisteravond is een speciaal programma uitgezonden getiteld Fòrti Habrí, waarin jongeren tegenover ministers hun bezorgdheid hebben geuit en hierover in gesprek zijn gegaan.

Donderdagavond zal er een andere live-uitzending zijn vanuit de studio van TeleCuraçao, met de mogelijkheid voor de gemeenschap om deel te nemen door de aanwezige ministers direct vragen te stellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “Fòrti open voor informatie | Antilliaans Dagblad

 1. Pffff. Wat een hoop negatieve reacties weer. Zoals in het artikel staat geschreven, worden deze bijeenkomsten elke ochtend live uitgezonden. Behalve Lapas heeft zo te zien, niemand anders de moeite genomen eerst de uitzendingen te bekijken (of te beluisteren), alvorens te reageren en een mening te ventileren. Misschien eerst maar eens doen of indien mogelijk terugkijken? De moeite waard.

 2. Fred Schiedam

  TeleCuracao als Ministerieel Propagandazender. Als TeleCuracao zijn onafhankelijkheid lief was dan hadden debatten georganiseerd met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en wetenschap. Of een serie documentaires met achtergronden. Mar nee, ze verzaken hun journalistieke taak.

 3. Tico Martina

  Hahaha, ja hoor Forti is open voor bezorgde burgers. Wel alleen de bezorgde burgers die met beslagen spiegeltjes en doffe kralen om te kopen zijn. Tevens zullen de jongeren van tevoren geïnformeerd worden dat “nos Yui di Korsou professional” in de panelen zit, dus vooral eraan denken dat je “respet” voor hun moet hebben. Dus geen moeilijke vragen stellen, niet de antwoorden in twijfel trekken en heel belangrijk: alles is de schuld van de makambas en wij zijn dushi hende!

 4. Ik kan me herinneren dat er meer mensen naar forti gingen die om uitleg vroegen. Die zijn met traangas weggejaagd. Dat vonden ze niet leuk, en hebben ze daarna ook laten merken.
  Wat wil forti nu zeggen? Wij zijn open? Open voor vragen en kritiek?
  Of zijn de jongeren uitgenodigd en uitgezocht dat ze geen vervelende vragen gaan stellen en dat het een ordinaire pr stunt is?
  Ik denk het laatste, voor de jongeren die gaan, neem zelf vaseline mee, er gaat dadelijk om even voorover bukken gevraagd worden.

 5. Benieuwd wanneer het thema. Ambtenaren die thuis zitten en veel geld verdienen gaan bespreken’?

 6. Hey jongens en meisjes. Jullie denken toch niet dat de Regeringscentrum tijd heeft om aandacht aan jullie te besteden en/of naar jullie problemen te luisteren? No no no, psssst,(fluister)het geld komt eraan, ze wrijven al in hun handjes. Hihihi.

 7. ericlapas

  Heb een stukje van dit toneelstuk op TV gezien, blijkbaar was Lon Mutueel niet uitgenodigd. Hij zou tussen deze jongeren niet misstaan hebben.

  Het niveau van onze (in elk geval deze) jongeren is bedroevend of het moet zijn dat alleen vrienden en familieleden van de minsters in de zaal zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *